Varför Flexkontot

Flexkontot Onlinekredit: 2023 recension

Allt du behöver veta

Flexkontot erbjuder en flexibel kontokredit på mellan 3 000 kr och 30 000 kr. Vid behov så kan du föra över pengar från ditt kreditkonto till ditt bankkonto. Du betalar endast ränta på det belopp som du fört över. Ingen kreditupplysning tas hos UC, i stället så tas den hos Bisnode.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Flexkontot så kan du ansöka om en onlinekredit på mellan 3 000 kr och 30 000 kr. Tanken bakom krediten är att vara en flexibel lösning för den som behöver kapital vid behov. Du betalar endast ränta på det belopp som du förbrukat.

 • Flexkontot
  Flexkontot
  Lån mellan3 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta58,14% -
  128,3%
  Löptid30 dgr -
  2 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla banker innan 12:00.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Flexkontot:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 42,48 % (effektiv ränta 74,30 %) ger en totalkostnad på 13 344 kr för lånet (1 112 kr per månad. 12 avbetalningar). Startavgift: 475 kr, aviavgift: 25 kr/avi.
 • Fördelar

  • Snabb utbetalning.
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Upp till 10 st. betalningsanmärkningar är OK.
  • Hög beviljandegrad.
  • Flexibel kredit.

  Nackdelar

  • Högkostnadskredit.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Flexkontot bluff/bedrägeri?

  Nej. Flexkontot är inte bluff/bedrägeri. Flexkontot är ett seriöst företag med säte i Stockholm, Sverige. Flexkontot står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Flexkontot?

  Flexkontot använder Bisnode.

  Accepterar Flexkontot betalningsanmärkningar?

  Ja, Flexkontot accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Flexkontot även om du har betalningsanmärkningar.

  När betalar Flexkontot ut?

  Flexkontot betalar ut direkt till alla banker innan 12:00.

  Vad krävs för att få lån hos Flexkontot?

  För att få lån hos Flexkontot krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

  Hur loggar man in på Flexkontot?

  Du loggar in på Flexkontots hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Flexkontot är precis som det låter—en flexibel kontokredit för dig som behöver låna pengar snabbt. Flexkontot är inte direkt ett smslån utan det är en onlinekredit som du kan föra över pengar ifrån vid behov. Vad är en onlinekredit?

  Hos Flexkontot kan du låna mellan 3 000 kr och 30 000 kr. Ingen kreditupplysning hos UC sker, istället så använder Flexkontot Bisnode.

  Hur det fungerar

  När du ansöker om ett lån hos Flexkontot så ansöker du om en kreditgräns. Gränsen kan vara lägre för nya kunder pga att man inte ännu har en historik hos Flexkontot. Efter två månader så kan kreditgränsen utökas. Detta kan man göra själv på sitt konto hos kreditgivaren.

  Återbetalningen är flexibel—du kan välja att betala ett minimibelopp om minst 8 % av skulden, eller minst 500 kr i månaden. Vill du betala tillbaka hela skulden så kan du även göra det.

  Flexkontot är med andra ord ett smidigt mikrolån som ger en flexibilitet vad gäller lån, förbrukning utav lånet och återbetalning utav lånet. Det är en lösning för den som söker en extra buffert att använda sig utav vid behov.

  Kostnad

  Flexkontot har en uppläggningsavgift på kr och en aviavgift på . Kreditens effektiva ränta är . Flexkontot är en högkostnadskredit, vilket betyder att den effektiva räntan är, eller överskrider 30 %. Krediten kan således vara dyr men jämfört med andra snabblån så är kostnaden för Flexkontot inte den högsta.

  Det är viktigt att veta att snabblån ska återbetalas snabbt för att undvika återkommande kostnader varje månad.

  Läs mer: Finns det kontokrediter som inte är högkostnadskrediter?

  Beviljandegraden hos Flexkontot är hög och även du med betalningsanmärkningar kan få ta del av onlinekrediten. Man har valt att fokusera på din framtida återbetalningsförmåga snarare än ditt förflutna.

  Om företaget

  Företaget bakom Flexkontot heter Brixo AB och grundades 2014. Det är svenskt och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget står även bakom låneprodukterna Brixo och Merax.

  Ansökan hos Flexkontot sker som så många andra långivare idag direkt via hemsidan och du får svar inom ett par minuter. Du legitimerar dig med BankID. När du vill ansöka om nya pengar loggar du bara in på Mina Sidor och gör en begäran. Tanken med Flexkontot är att skapa en flexibel onlinekredit för den stora massan. Utbetalningen av lånet sker samma dag så du inte behöver vänta i onödan.

  Vad Flexkontot erbjuder

  Hos Flexkontot får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är: 475 kr. Aviavgiften är: 25 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Flexkontot görs kreditupplysningen hos Bisnode.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 3 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 58,14 % och 128,3 %. Vid ett lån på 10 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 42,48 % (effektiv ränta 74,30 %) ger en totalkostnad på 13 344 kr för lånet (1 112 kr per månad. 12 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Brixo AB
  Birger Jarlsgatan 4
  114 34 Stockholm

  E-post: info@flexkontot.se
  Telefonnummer: 08 500 850 47

  Öppettider:

  Måndag:09:00-17:00
  Tisdag:09:00-17:00
  Onsdag:09:00-17:00
  Torsdag:09:00-17:00
  Fredag:09:00-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.