Varför Financier

Financier Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Genom jämförelsetjänsten Financier kan du jämföra lån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Det går snabbt att ansöka och du får svar samma dag. En sedvanlig kreditupplysning tas i samband med din ansökan. Financier tar den hos UC.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Financier gör det enkelt att hitta lån på mellan 10 000-600 000 kr. Att ansöka går snabb och besked på ansökan lämnas inom en dag. Financiers krav är bland andra att man inte har några betalningsanmärkningar och har en inkomst om minst 230 000 kr/år.

Vi samarbetar inte längre med Financier och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Lånekoll.
 • Financier
  Financier
  Lån mellan10 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,7% -
  26,9%
  Löptid1 år -
  18 år
  min. Ålder24
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Financier:
  • Minst 24 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 230 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 149 000 kr, återbetalningstid 13 år med en nominell ränta på 5,49 % (effektiv ränta 5,76 %) ger en totalkostnad på 161 123 kr för lånet (1 339 kr per månad, 156 avbetalningar). Startavgift: 495 kr, aviavgift: 35 kr/avi.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Snabb ansökningsprocess.
  • Besked på ansökan ges inom en dag.
  • Högt maxbelopp.
  Nackdelar
  • Högt inkomstkrav.
  • Betalningsanmärkningar godtas inte.
  • Kontaktuppgifter framgår inte på hemsidan.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Financier säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Financier är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Financier är ett seriöst företag som ägs och drivs av Response Finance ApS. Financier står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Financier?

  Financier använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Financier betalningsanmärkningar?

  Nej, Financier accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Financier ut?

  Financier betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Financier?

  För att få lån hos Financier krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 24 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 230 000 kr/år

  Hur loggar man in på Financier?

  Du loggar in på Financiers hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Financier är en låneförmedlare vilket innebär att de inte lånar ut pengar, i stället så erbjuder de en tjänst som gör det enkelt att hitta och jämföra lån.

  Du ansöker på Financiers hemsida och får därefter erbjudanden från flera olika långivare. En ansökan hos Financier är inte bindande utan du bestämmer själv om du vill acceptera något utav erbjudandena eller inte.

  Financier samarbetar inte med högkostnadskrediter. Det betyder att inga låneerbjudanden med en effektiv ränta om 30 % eller mer kommer att ges. I stället så kommer endast låneerbjudanden med en lägre ränta än så att ges.

  Läs mer: Lån som inte är högkostnadskrediter

  Vem passar Financier för?

  Jämförelsetjänsten passar dig som vill kunna jämföra olika lån snabbt och enkelt. Tjänsten är ett bra alternativ för vilken konsument som helst som är intresserad av en låg ränta och goda lånevillkor. Nackdelen med låneförmedlare är att ansökningsprocessen är längre än vid andra privatlån. Detta eftersom att processen inkluderar flera steg då Financier förmedlar din ansökan till sina partners och därefter väntar på erbjudanden men för den som inte har ett akut behov av pengar och som har tid till att jämföra lån så är en låneförmedlare i regel ett gott alternativ.

  Financier lämpar sig när du vill ha ett mindre lån, men även när du söker ett högre belopp.

  För att använda tjänsten så ska du vara minst 20 år och folkbokförd i Sverige. Du ska även ha en årsinkomst på minst 230 000 kronor samt ett svenskt bankkonto. Om du har betalningsanmärkningar så kommer din ansökan avslås.

  Läs mer: Låna pengar med betalningsanmärkningar

  Hur fungerar Financier?

  Financier fungerar precis som andra jämförelsetjänster. För att kunna använda tjänsten så besöker du förmedlarens hemsida och fyller i din ansökan. Du väljer lånebelopp och amorteringstid, fyller i dina uppgifter och klickar på Ansök. Du kommer du vidare till ett ansökningsformulär som ska fyllas i och skickas in. Du skickar in din ansökan elektroniskt och verifierar din identitet med BankID.

  Financier samarbetar med Axo Finans som tar emot din ansökan genom Financier och behandlar den varefter de förmedlar den vidare till sina samarbetspartners. Dessa tittar igenom den och mejlar sedan erbjudanden om lån till dig. Du kan titta igenom samtliga erbjudanden, jämföra dem och välja det som passar dig bäst. Du är inte bunden till att välja någon utav dem och kan välja att inte gå vidare med någon utav dem om du vill.

  Om företaget

  Financier drivs av det danska företaget Response Finans ApS. Verksamhetens vision är att hjälpa kunder, både med att förverkliga olika projekt och med att samla befintliga lån.

  För att hitta svar på eventuella frågor så kan du besöka tjänstens FAQ-ruta.

  Vad Financier erbjuder

  Hos Financier får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 495 kr. Aviavgiften är: 35 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Financier görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 3,7 % och 26,9 %. Vid ett lån på 149 000 kr, återbetalningstid 13 år med en nominell ränta på 5,49 % (effektiv ränta 5,76 %) ger en totalkostnad på 161 123 kr för lånet (1 339 kr per månad, 156 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Response Finance ApS
  Dalgas Avenue 2F, 2
  8000 Aarhus C

  E-post: kontakt@financier.se
  Telefonnummer: 0771 32 34 00

  Öppettider:

  Måndag:08:30-16:00
  Tisdag:08:30-16:00
  Onsdag:08:30-16:00
  Torsdag:08:30-16:00
  Fredag:08:30-16:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.