Varför Ferratum Prime Loan

Ferratum Prime Loan Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Ferratum Prime Loan är Ferratum Banks privatlån-produkt. Med Ferratum Prime Loan kan du låna mellan 46 000 kr och 300 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och du får svar på din ansökan direkt. Lånet betalas ut samma dag vid beviljad ansökan, även under helger. Direktutbetalning till alla storbanker.

Vi samarbetar inte längre med Ferratum Prime Loan och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: SevenDay Bank.
 • Ferratum Prime Loan logo

  Ferratum Prime Loan

  Lån mellan46 000 -
  300 000 kr
  Effektiv ränta5,25 -
  22,95%
  Löptid1 år -
  12 år
  Ålderskrav22 år
  Utb. Dygnet runt
  Stöd för Trustly
  Se lån

  Detaljerad information om Ferratum Prime Loan

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift0 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 2,5% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningDirekt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank, Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.
  Utbetalning under helg/kvällFerratum Prime Loan erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarNej, Ferratum Prime Loan accepterar inte betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Ferratum Prime Loan erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Ferratum Prime Loan erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Ferratum Prime Loan tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Ferratum Prime Loan behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 22 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Måste ha en god betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Ferratum Prime Loan kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 75 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 9,95% (effektiv ränta på 10,41%), resulterar i en total kostnad av 95 503,44 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 1591,72 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Besked på ansökan direkt.
 • Utbetalning samma dag, även under helger.
 • Direktutbetalning till alla storbanker.
 • Enkel ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar tillåts inte.
 • Minst 22 år ålderskrav.
 • Ingen kundsupport via telefon.

Jämför med andra lån

 • Ferratum Prime Loan logo
  Ferratum Prime Loan
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp46 000 - 300 000
  Ränta5,25% - 22,95%
  Löptid1 år - 12 år
  Räkneexempel: Ett lån om 75 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 9,95% (effektiv ränta på 10,41%), resulterar i en total kostnad av 95 503,44 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 1591,72 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • SevenDay Bank logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp10 000 - 500 000
  Ränta5,18% - 19,84%
  Löptid1 år - 12 år
  Räkneexempel: Ett lån om 125 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 4,95% (effektiv ränta på 5,14%), resulterar i en total kostnad av 153 504 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1066 kr vardera. Uppläggningsavgift: 495 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • GoodCash logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp5 000 - 50 000
  Ränta29%
  Löptid1 år - 8 år
  Räkneexempel: Ett lån om 30 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 25,74% (effektiv ränta på 29%), resulterar i en total kostnad av 53 640 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 749 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Är Ferratum Prime Loan säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Ferratum Prime Loan är säkert och inte bluff/bedrägeri. Ferratum Prime Loan är ett seriöst företag som ägs och drivs av Multitude Services Sweden AB. Ferratum Prime Loan står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Ferratum Prime Loan?

Ferratum Prime Loan använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Accepterar Ferratum Prime Loan betalningsanmärkningar?

Nej, Ferratum Prime Loan accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Ferratum Prime Loan om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Ferratum Prime Loan ut?

Ferratum Prime Loan betalar ut direkt till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank, samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.

Hur loggar man in på Ferratum Prime Loan?

Man loggar in på Ferratum Prime Loan genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Ferratum Prime Loan

Ferratum Prime Loan är ett privatlån som erbjuds av Ferratum Bank. Lånet är ett blancolån och har inget krav på säkerhet, vilket betyder att det kan användas till vad som helst. Detta skiljer sig från lån som exempelvis billån eller bolån som måste användas till köp av respektive objekt.

Lånebeloppet kan sträcka sig från 46 000 kr och upp till 350 000 kr. För mindre lån så erbjuder Ferratum Bank så kallade snabblån, som har ett spann på mellan 1 000 kr och 45 000 kr. Se Ferratum Banks snabblån.

Ferratum Prime Loan är inte en högkostnadskredit, vilket betyder att lånets effektiva ränta inte överskrider 30 %. Lånets effektiva ränta ligger på mellan 5,25% - 22,95%.

Läs mer: Vad är en högkostnadskredit?

Vem passar Ferratum Prime Loan för?

Ferratum Prime Loan passar dig som vill hitta ett lån med snabb utbetalning och skälig ränta åt någon viss konsumtion. Lånet passar dig som behöver ett stort lån för att exempelvis samla befintliga smålån till ett bättre lån med lägre ränta, betala kontantinsatsen för ett husköp eller bekosta en köksrenovering. Eftersom lånet inte har ett krav på säkerhet så kan det användas till vad som helst.

För att bli beviljat ett Ferratum Prime Loan så måste du vara minst 22 år gammal. Du måste bo i Sverige och ha ett konto i en svensk bank, BankID och en e-postadress. Ferratum Prime Loan godkänner inte din ansökan om du har skulder hos något inkassobolag eller betalningsanmärkningar.

Relaterat: Låna pengar trots skuld hos Kronofogden

Hur fungerar Ferratum Prime Loan?

Ferratum Prime Loan fungerar som de flesta långivare. Du ansöker om lånet på långivarens hemsida och väljer det lånebelopp som du vill ansöka om och amorteringstid, sedan klickar du på ansök. Du fyller i ansökningsformuläret som följer och skickar sedan in det elektroniskt. Du signerar formuläret med ditt BankID.

Efter att du skickat in din ansökan så gör Ferratum en sedvanlig kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet. Ferratum Prime Loan gör denna hos UC. Inom några sekunder så får du ett besked på om din ansökan beviljats direkt på skärmen. Vid en beviljad ansökan så betalas pengarna ut omgående. Om du är kund hos Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea eller hos någon annan storbank så sker utbetalningen med direktöverföring. Det betyder att lånet kommer in på ditt konto direkt.

Läs mer: Låna pengar utan att en kreditupplysning görs hos UC

Om företaget

Ferratum Bank har som filosofi att erbjuda enkla, smidiga och pålitliga lån. Man har som mål att göra det enkelt för låntagare att få snabba lån med snabba utbetalningar och med enkla ansökningsprocesser.

Vad Ferratum Prime Loan erbjuder

Hos Ferratum Prime Loan får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Ferratum Prime Loan görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 300 000 kr och det minsta beloppet är: 46 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 5,25 % upp till 22,95 %. Ett lån om 75 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 9,95% (effektiv ränta på 10,41%), resulterar i en total kostnad av 95 503,44 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 1591,72 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter till Ferratum Prime Loan

Besöksadress:
Multitude Services Sweden AB
Linnégatan 22
114 47 Stockholm

E-post: kundtjanst@ferratumbank.se
Telefonnummer: 020 12 30 30

Öppettider:

Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:10:00 - 17:00
Söndag:Stängt