Varför Ferratum Prime Loan

Ferratum Prime Loan Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Med Ferratum Prime Loan kan du få ett privatlån på upp till 350 000 kr. Löptiden ligger på mellan 1 år och 12 år. Besked på ansökan ges direkt och utbetalningen sker samma dag, även om du ansöker på helger.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Ferratum Prime Loan är Ferratum Banks privatlån-produkt. Med Ferratum Prime Loan kan du låna mellan 46 000 kr och 300 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och du får svar på din ansökan direkt. Lånet betalas ut samma dag vid beviljad ansökan, även under helger. Direktutbetalning till alla storbanker.

Vi samarbetar inte längre med Ferratum Prime Loan och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Ferratum.
 • Ferratum Prime Loan
  Ferratum Prime Loan
  Lån mellan46 000 -
  300 000 kr
  Effektiv ränta5,25% -
  22,95%
  Löptid1 år -
  12 år
  min. Ålder22
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Utb. Dygnet runt
  Trustly
  Se lån
  Krav för att få lån hos Ferratum Prime Loan:
  • Minst 22 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 75 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 9,95 % (effektiv ränta 10,41 %) ger en totalkostnad på 95 503,44 kr för lånet (1 591,72 kr per månad, 60 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Besked på ansökan direkt.
  • Utbetalning samma dag, även under helger.
  • Direktutbetalning till alla storbanker.
  • Enkel ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Betalningsanmärkningar tillåts inte.
  • Minst 22 år ålderskrav.
  • Ingen kundsupport via telefon.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Ferratum Prime Loan säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Ferratum Prime Loan är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Ferratum Prime Loan är ett seriöst företag som ägs och drivs av Ferratum Sweden AB. Ferratum Prime Loan står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Ferratum Prime Loan?

  Ferratum Prime Loan använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Ferratum Prime Loan betalningsanmärkningar?

  Nej, Ferratum Prime Loan accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Ferratum Prime Loan ut?

  Ferratum Prime Loan betalar ut samma dag till alla storbanker.

  Vad krävs för att få lån hos Ferratum Prime Loan?

  För att få lån hos Ferratum Prime Loan krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 22 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

  Hur loggar man in på Ferratum Prime Loan?

  Du loggar in på Ferratum Prime Loans hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Ferratum Prime Loan är ett privatlån som erbjuds av Ferratum Bank. Lånet är ett blancolån och har inget krav på säkerhet, vilket betyder att det kan användas till vad som helst. Detta skiljer sig från lån som exempelvis billån eller bolån som måste användas till köp av respektive objekt.

  Lånebeloppet kan sträcka sig från 46 000 kr och upp till 350 000 kr. För mindre lån så erbjuder Ferratum Bank så kallade snabblån, som har ett spann på mellan 1 000 kr och 45 000 kr. Se Ferratum Banks snabblån.

  Ferratum Prime Loan är inte en högkostnadskredit, vilket betyder att lånets effektiva ränta inte överskrider 30 %. Lånets effektiva ränta ligger på mellan 5,25% - 22,95%.

  Läs mer: Vad är en högkostnadskredit?

  Vem passar Ferratum Prime Loan för?

  Ferratum Prime Loan passar dig som vill hitta ett lån med snabb utbetalning och skälig ränta åt någon viss konsumtion. Lånet passar dig som behöver ett stort lån för att exempelvis samla befintliga smålån till ett bättre lån med lägre ränta, betala kontantinsatsen för ett husköp eller bekosta en köksrenovering. Eftersom lånet inte har ett krav på säkerhet så kan det användas till vad som helst.

  För att bli beviljat ett Ferratum Prime Loan så måste du vara minst 22 år gammal. Du måste bo i Sverige och ha ett konto i en svensk bank, BankID och en e-postadress. Ferratum Prime Loan godkänner inte din ansökan om du har skulder hos något inkassobolag eller betalningsanmärkningar.

  Relaterat: Låna pengar trots skuld hos Kronofogden

  Hur fungerar Ferratum Prime Loan?

  Ferratum Prime Loan fungerar som de flesta långivare. Du ansöker om lånet på långivarens hemsida och väljer det lånebelopp som du vill ansöka om och amorteringstid, sedan klickar du på ansök. Du fyller i ansökningsformuläret som följer och skickar sedan in det elektroniskt. Du signerar formuläret med ditt BankID.

  Efter att du skickat in din ansökan så gör Ferratum en sedvanlig kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet. Ferratum Prime Loan gör denna hos UC. Inom några sekunder så får du ett besked på om din ansökan beviljats direkt på skärmen. Vid en beviljad ansökan så betalas pengarna ut omgående. Om du är kund hos Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea eller hos någon annan storbank så sker utbetalningen med direktöverföring. Det betyder att lånet kommer in på ditt konto direkt.

  Läs mer: Låna pengar utan att en kreditupplysning görs hos UC

  Om företaget

  Ferratum Bank har som filosofi att erbjuda enkla, smidiga och pålitliga lån. Man har som mål att göra det enkelt för låntagare att få snabba lån med snabba utbetalningar och med enkla ansökningsprocesser.

  Vad Ferratum Prime Loan erbjuder

  Hos Ferratum Prime Loan får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Ferratum Prime Loan görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 300 000 kr och det minsta beloppet är: 46 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 5,25 % och 22,95 %. Vid ett lån på 75 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 9,95 % (effektiv ränta 10,41 %) ger en totalkostnad på 95 503,44 kr för lånet (1 591,72 kr per månad, 60 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Ferratum Sweden AB
  Wennerbergsgatan 10
  112 58 Stockholm

  E-post: kundtjanst@ferratumbank.se
  Telefonnummer: 020 12 30 30

  Öppettider:

  Måndag:08:00-21:00
  Tisdag:08:00-21:00
  Onsdag:08:00-21:00
  Torsdag:08:00-21:00
  Fredag:08:00-21:00
  Lördag:11:00-18:00
  Söndag:11:00-18:00

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.