Varför Favoritlån

Favoritlån Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Favoritlån är en låneförmedlare som hjälper dig hitta rätt privatlån. Lånen sträcker sig mellan 5000 kr och 600 000 kr. Du får låneerbjudanden från upp till 30 olika långivare och väljer själv vilket som passar din situation bäst.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Favoritlån blir det enklare att jämföra olika lån. Välj mellan lån på upp till 600 000 kr och 30 olika långivare. Du har goda möjligheter till att få låg ränta och goda lånevillkor.

Vi samarbetar inte längre med Favoritlån och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Advisa.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Favoritlån

  Favoritlån

  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,7 -
  26,9%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder20
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Favoritlån:
  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 149 000 kr, med en löptid på 13 år och en nominell ränta på 5,49% (effektiv ränta på 5,76%), resulterar i en total kostnad av 161 123 kr, fördelat på 156 månadsbetalningar om 1339 kr vardera. Startavgift: Varierande uppläggningsavgift. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • Goda möjligheter till att få låg ränta.

Nackdelar

 • Ingen support genom telefon.
 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Favoritlån säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Favoritlån är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Favoritlån är ett seriöst företag som ägs och drivs av Axo Finans AB. Favoritlån står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Favoritlån?

Favoritlån använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Favoritlån betalningsanmärkningar?

Nej, Favoritlån accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Favoritlån om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Favoritlån ut?

Favoritlån betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Favoritlån?

För att få lån hos Favoritlån krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

Hur loggar man in på Favoritlån?

Du loggar in på Favoritlåns hemsida. Logga in

Komplett recension

Favoritlån är en låneförmedlare vilket betyder att företaget inte själva lånar ut pengar utan hjälper dig i stället att komma i kontakt med rätt långivare för rätt ändamål.

Favoritlån samarbetar med Axo Finans som i sin tur samarbetar med över 30 olika banker och låneinstitut. När du skickar en ansökan till Favoritlån så förmedlas denna vidare till Favoitlåns samarbetspartners som behandlar din ansökan och återkopplar med låneerbjudanden. En kreditupplysning tas i samband med din låneansökan och därefter får du erbjudanden från många olika banker och låneinstitut. På så vis kan du jämföra och ansöka om lån hos flera olika långivare utan att få flera kreditupplysningar gjorda på dig.

Läs mer: Varför är många kreditupplysningar inte bra?

Lånebeloppen som går att få genom Favoritlån är på mellan 5000 och 600 000 kr. Den effektiva räntan ligger på mellan 3,7% - 26,9%. Återbetalningstiden ligger på mellan 1 år och 15 år.

Vem passar Favoritlån för?

Låneförmedlaren passar dig som söker ett lån med låg ränta och goda lånevillkor. Tjänsten passar dig som vill ha ett mindre lån såväl som dig som söker ett högre belopp.

Oavsett vad du planerar att använda pengarna till så kan Favoritlån göra det enklare att jämföra olika alternativ.

Eftersom det är låneförmedlarens samarbetspartners som lånar ut pengar så kan kraven variera. Dock så är en grundläggande förutsättning för att använda Favoritlån att du har fyllt 20 år. Du ska även ha en årsinkomst på minst 120 000.

Hur fungerar Favoritlån?

Favoritlån är en mellanhand mellan dig och olika långivare. Lånen beviljas alltså inte av Favoritlån. För att ansöka besöker du Favoritlåns hemsida och väljer beloppet som du vill ansöka om lån på samt löptiden. Därefter verifierar du din identitet med BankID och skickar in din ansökan.

I nästkommande steg skickas din ansökan vidare till låneförmedlarens samarbetspartners. Dessa ser över din ansökan och skickar därefter erbjudanden om lån. Du har möjlighet att jämföra de olika alternativen och välja det lån som passar dig bäst. När du bestämt dig för ett lån signerar du erbjudandet och inväntar sedan utbetalning av lånet. Du kan även välja att inte gå vidare med något utav lånen. En ansökan genom Favoritlån är inte bindande.

Om företaget

Låneförmedlaren drivs av Firstborn Aps vars kontor ligger i Köpenhamn, Danmark. Företagets vision är att hjälpa kunder hitta rätt låneprodukt bland det utbud som finns på marknaden idag.

Favoritlåns kundtjänst kan nås via ett kontaktformulär på hemsidan. Låneförmedlaren försöker alltid svara på ditt meddelande inom 24 timmar.

Vad Favoritlån erbjuder

Hos Favoritlån får du ett lån. Uppläggningsavgiften varierande uppläggningsavgift. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Favoritlån görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 3,7 % upp till 26,9 %. Ett lån om 149 000 kr, med en löptid på 13 år och en nominell ränta på 5,49% (effektiv ränta på 5,76%), resulterar i en total kostnad av 161 123 kr, fördelat på 156 månadsbetalningar om 1339 kr vardera. Startavgift: Varierande uppläggningsavgift. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Axo Finans AB
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

E-post: kundservice@favoritlan.se
Telefonnummer: 0771 32 34 00

Öppettider:

Måndag:08:30-16:00
Tisdag:08:30-16:00
Onsdag:08:30-16:00
Torsdag:08:30-16:00
Fredag:08:30-16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt