Varför Fairlo

Fairlo Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Hos Fairlo kan du få en kontokredit mellan 2000 kr och 100 000 kr. Fairlo erbjuder direkta utbetalningar, har låga krav, accepterar betalningsanmärkningar och tar en kreditupplysning hos Bisnode. Räntan är också "fair", krediten är inte en högkostnadskredit.

 • Lånet som är fair!
  Fairlo logo

  Fairlo

  Lån mellan2 000 -
  100 000 kr
  Effektiv ränta15 -
  19%
  Löptid1 dag -
  6 år
  Ålderskrav20 år
  Utb. Dygnet runt
  Kontokredit
  Stöd för Trustly
  Stöd för Zimpler
  Se lån

  Detaljerad information om Fairlo

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift0 kr
  Uttagsavgift0 kr
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 0%
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningDirekt utbetalning till alla storbanker dygnet runt, inklusive helger.
  Utbetalning under helg/kvällFairlo erbjuder utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Fairlo accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Fairlo erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånJa, Fairlo erbjuder samlingslån.
  MedsökandeNej, Fairlo tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Fairlo behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Fairlo kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låga räntor.
 • Välj kreditgräns upp till 100 000 kr.
 • Direkt utbetalning.
 • Kreditupplysning via Bisnode.
 • Flexibel återbetalning.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Fairlo logo
  Fairlo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp2 000 - 100 000
  Ränta15% - 19%
  Löptid1 dag - 6 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Northmill logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 50 000
  Ränta9,22% - 30,21%
  Löptid150 dgr - 6 år
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.
 • GoodCash logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp5 000 - 50 000
  Ränta29%
  Löptid1 år - 8 år
  Räkneexempel: Ett lån om 30 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 25,74% (effektiv ränta på 29%), resulterar i en total kostnad av 53 640 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 749 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Är Fairlo säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Fairlo är säkert och inte bluff/bedrägeri. Fairlo är ett seriöst företag som ägs och drivs av Fairlo AB. Fairlo står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Fairlo?

Fairlo använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Accepterar Fairlo betalningsanmärkningar?

Ja, Fairlo accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Fairlo även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Fairlo ut?

Fairlo betalar ut direkt till alla storbanker dygnet runt, inklusive helger.

Hur loggar man in på Fairlo?

Man loggar in på Fairlo genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Fairlo

Fairlo är en kreditgivare som erbjuder kontokrediter till privatpersoner. Syftet är att erbjuda en kredit som är “fair”, det vill säga rättvis. Därför satsar man på att ha en fördelaktig ränta som de flesta konsumenter har råd med. Likaså erbjuds skäliga lånevillkor så att även du med lite svagare ekonomi ska ha möjlighet till att låna.

Vem passar Fairlo för?

Fairlo passar dig som vill ha en kreditlina till hands. Fairlo passar dig som föredrar lån utan en kreditupplysning hos UC och lån med flexibilitet. Krediten lämpar sig även för dig som söker en liten eller en stor kreditlimit. Hos Fairlo kan du välja mellan någon utav nedanstående kreditgränser:

Fairlo vänder sig till dig som har en årsinkomst på minst 120 000 kr. Du ska även vara svensk medborgare, vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto. Du behöver också ha ett mobilt BankID.

Hur fungerar Fairlo?

För att ansöka om en kredit så besöker du Fairlos hemsida. Du väljer önskad kreditlimit och klickar sedan på Ansök. Därefter fyller du i uppgifterna som efterfrågas och skickar in din låneansökan. I samband med det legitimerar du dig via BankID. När din ansökan blivit godkänd så får du tillgång till krediten.

Krediten kommer inte med något kort utan du för över pengar från din kontokredit som du når genom Mina Sidor hos Fairlo, till ditt bankkonto. Överföringarna sker i realtid och kan komma in på ditt bankkonto direkt beroende på vilken bank du har. Har du ett konto hos någon utav storbankerna så får du pengarna på ditt konto direkt.

Fairlo har även stöd för Trustly vilket innebär att överföringen sker direkt i fall din bank har stöd för Trustly.

Så betygsätter vi Fairlo

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Fairlos ränta är någorlunda låg (15% - 19%) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 4/5 Fairlo ställer någorlunda låga krav på låntagare vilket leder till lite flexiblare beviljandegrader.
Transparens 4/5 Fairlos hemsida innehåller en FAQ, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel, men saknar informativa artiklar.
Kundtjänst 4/5 Fairlo erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 4.8/5 Fairlo har ett högt betyg (4.8) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Fairlo ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Företaget Fairlo AB grundades år 2016 i syfte att erbjuda online krediter som inte är dyra. Fairlos produkt är inte en högkostnadskredit. Den effektiva räntan kan ligga på mellan 12 % och 19 % vilket är lågt jämfört med andra kontokrediter. Kundtjänsten kan nås via chatt och mejl alla vardagar mellan kl. 09.00 och kl. 17.00. Du kan även boka en telefontid.

Vad Fairlo erbjuder

Hos Fairlo får du en kredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Fairlo görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 100 000 kr och det minsta beloppet är: 2 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 15 % upp till 19 %. Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter till Fairlo

Besöksadress:
Fairlo AB
Gamla Brogatan 11
111 20 Stockholm

E-post: kundservice@fairlo.se
Telefonnummer: 08-128 912 89

Öppettider:

Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt