Varför Extralånet

Extralånet: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

2.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Extralånet erbjuder snabblån utan en kreditupplysning hos UC från 10 000 kr till 50 000 kr. Du får svar inom en bankdag och utbetalningen sker direkt. Betalningsanmärkningar tillåts. Till skillnad från många andra snabblån så är Extralånet inte en högkostnadskredit.

 • Extralånet logo

  Extralånet

  Lån mellan10 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta31,82%
  Löptid1 år -
  10 år
  Ålderskrav18 år
  Använder Bisnode
  Se lån

  Detaljerad information om Extralånet

  EgenskapInformation
  KreditupplysningBisnode
  UppläggningsavgiftBeror på långivare
  AdministrationsavgiftBeror på långivare
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: Beror på långivare kr
  • Dröjsmålsränta: Beror på långivare
  • Inkassoavgift: 180 kr
  UtbetalningUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
  Utbetalning under helg/kvällExtralånet erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Extralånet accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Extralånet erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Extralånet erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Extralånet tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Extralånet behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Extralånet kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Besked på ansökan och utbetalning inom en dag.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Enkel ansökningsprocess.
 • Lång återbetalningstid.

Nackdelar

 • Högt lägsta-lånebelopp.

Jämför med andra lån

 • Extralånet logo
  Extralånet
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp10 000 - 50 000
  Ränta31,82%
  Löptid1 år - 10 år
  Räkneexempel: Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.
 • Nätlån logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 50 000
  Ränta31,82%
  Löptid2 år - 10 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 2 år och en nominell ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,82%), resulterar i en total kostnad av 13 176 kr, fördelat på 24 månadsbetalningar om 549 kr vardera. Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Brixo logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp3 000 - 50 000
  Ränta33,10%
  Löptid1 år - 4 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Är Extralånet säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Extralånet är säkert och inte bluff/bedrägeri. Extralånet är ett seriöst företag som ägs och drivs av Catalunia Capital AB. Extralånet står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Extralånet?

Extralånet använder kreditupplysningsbolaget Bisnode för sina kreditupplysningar.

Accepterar Extralånet betalningsanmärkningar?

Ja, Extralånet accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Extralånet även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Extralånet ut?

Extralånet betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Hur loggar man in på Extralånet?

Man loggar in på Extralånet genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Extralånet

Extralånet erbjuder lån på mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Lånen beviljas inom 24 timmar och utbetalningen sker omgående.

Hos Extralånet så handlar det om snabblån, som i regel är lån på mindre belopp med snabba utbetalningar och utan ett krav på säkerhet. Lånet kan användas till vad som helst.

Du ansöker på Extralånets hemsida och får besked kort därefter. Vid en beviljad ansökan så betalas pengarna ut inom 1-2 dagar. Kreditupplysningen görs hos Bisnode och inte UC.

Till skillnad mot många andra snabblån så är Extralånet inte en högkostnadskredit. Det betyder att den effektiva räntan hos Extralånet inte är högre än 30 %.

Läs mer: Andra lån som inte är högkostnadskrediter

Vem passar Extralånet för?

Extralånet passar den som söker ett mindre lån. Det kan vara ett lån till olika ändamål, som exempelvis att köpa en ny mobil eller bekosta en oväntad utgift. Därtill så kan långivaren även vara ett val om du vill ha ett lån utan en kreditupplysning UC. Detsamma gäller om du har betalningsanmärkningar.

För att bli kund hos Extralånet så måste du vara mellan 18 och 70 år. Du ska också vara folkbokförd i Sverige och ha en månadsinkomst på minst 12 500 kr efter skatt. Svenskt bankkonto och BankID behövs också för att din ansökan ska bli godkänd.

Hur fungerar Extralånet?

Låneansökan hos Extralånet görs online. Du besöker Extralånets hemsida och fyller i ansökningsformuläret. I formuläret anger du dina personuppgifter, information om din ekonomi samt lånebeloppet som du vill ansöka om och löptid. I samband med att du skickar in din ansökan så signerar du den med ditt BankID varefter en kreditupplysning görs genom Bisnode.

Extralånet lämnar besked på din ansökan inom en arbetsdag. Om din ansökan blir beviljad så betalas lånet ut samma dag eller senast nästkommande bankdag. Lånet återbetalas månadsvis.

Så betygsätter vi Extralånet

KategoriBetyg
Kostnad 2/5 Extralånets ränta är någorlunda hög (31,82%) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 4/5 Extralånet ställer någorlunda låga krav på låntagare vilket leder till lite flexiblare beviljandegrader.
Transparens 4/5 Extralånets hemsida innehåller en FAQ, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel, men saknar informativa artiklar.
Kundtjänst 3/5 Extralånet erbjuder e-post/telefon kontakt och tillgänglighet i över 4 timmar/dag, men saknar tillgänglighet under helger och chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 0/5 Extralånet har ett lågt betyg (0.0) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 2.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Extralånet ett sammanlagt Payup-betyg på 2.5.

Om företaget

Extralånet grundades år 2009 och har arbetat med finansieringslösningar sedan dess. Målsättningen är att ge kunden det där ”lilla extra”. Man menar att de flesta konsumenter ibland behöver lite extra pengar, och då ska man kunna få det till goda villkor. Extralånet anser även att tidigare misstag inte ska vara avgörande för dina nuvarande möjligheter till att låna. Därför så accepteras också betalningsanmärkningar.

Extralånet drivs av Catalunia Capital AB som även driver lånetjänsten Nätlån. Nätlån är ett smslån som har kortare återbetalningstider, lägre lånebelopp och högre effektiv ränta jämfört med Extralånet.

Kundtjänsten hos Extralånet kan kontaktas via e-post. De kan även nås via telefon vardagar kl. 09.00-17.00. Vid mer generella frågor så kan man även besöka långivarens FAQ-sida.

Vad Extralånet erbjuder

Hos Extralånet får du ett lån. Uppläggningsavgiften beror på långivare. Aviavgiften är: Beror på långivare. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Extralånet görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 50 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är 31,82 %. Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Kontaktuppgifter till Extralånet

Besöksadress:
Catalunia Capital AB
Box 5347
102 47 Stockholm

E-post: kontakt@extralanet.se
Telefonnummer: 08 1244 8288

Öppettider:

Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt