Varför Extralånet

Extralånet: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Extralånet kan du låna mellan 10 000 kr och 50 000 kr. En kreditupplysning tas hos Bisnode. Betalningsanmärkningar tillåts. Lånebesked hos Extralånet ges inom 24 timmar och likaså utbetalningen av lånet.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Extralånet erbjuder snabblån utan en kreditupplysning hos UC från 10 000 kr till 50 000 kr. Du får svar inom en bankdag och utbetalningen sker direkt. Betalningsanmärkningar tillåts. Till skillnad från många andra snabblån så är Extralånet inte en högkostnadskredit.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Extralånet

  Extralånet

  Lån mellan10 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta31,82%
  Löptid1 år -
  10 år
  min. Ålder18
  Utan UC
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Extralånet:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Besked på ansökan och utbetalning inom en dag.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Enkel ansökningsprocess.
 • Lång återbetalningstid.

Nackdelar

 • Högt lägsta-lånebelopp.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Extralånet säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Extralånet är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Extralånet är ett seriöst företag som ägs och drivs av Catalunia Capital AB. Extralånet står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Extralånet?

Extralånet använder Bisnode.

Accepterar Extralånet betalningsanmärkningar?

Ja, Extralånet accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Extralånet även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Extralånet ut?

Extralånet betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Extralånet?

För att få lån hos Extralånet krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

Hur loggar man in på Extralånet?

Du loggar in på Extralånets hemsida. Logga in

Komplett recension

Extralånet erbjuder lån på mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Lånen beviljas inom 24 timmar och utbetalningen sker omgående.

Hos Extralånet så handlar det om snabblån, som i regel är lån på mindre belopp med snabba utbetalningar och utan ett krav på säkerhet. Lånet kan användas till vad som helst.

Du ansöker på Extralånets hemsida och får besked kort därefter. Vid en beviljad ansökan så betalas pengarna ut inom 1-2 dagar. Kreditupplysningen görs hos Bisnode och inte UC.

Till skillnad mot många andra snabblån så är Extralånet inte en högkostnadskredit. Det betyder att den effektiva räntan hos Extralånet inte är högre än 30 %.

Läs mer: Andra lån som inte är högkostnadskrediter

Vem passar Extralånet för?

Extralånet passar den som söker ett mindre lån. Det kan vara ett lån till olika ändamål, som exempelvis att köpa en ny mobil eller bekosta en oväntad utgift. Därtill så kan långivaren även vara ett val om du vill ha ett lån utan en kreditupplysning UC. Detsamma gäller om du har betalningsanmärkningar.

För att bli kund hos Extralånet så måste du vara mellan 18 och 70 år. Du ska också vara folkbokförd i Sverige och ha en månadsinkomst på minst 12 500 kr efter skatt. Svenskt bankkonto och BankID behövs också för att din ansökan ska bli godkänd.

Hur fungerar Extralånet?

Låneansökan hos Extralånet görs online. Du besöker Extralånets hemsida och fyller i ansökningsformuläret. I formuläret anger du dina personuppgifter, information om din ekonomi samt lånebeloppet som du vill ansöka om och löptid. I samband med att du skickar in din ansökan så signerar du den med ditt BankID varefter en kreditupplysning görs genom Bisnode.

Extralånet lämnar besked på din ansökan inom en arbetsdag. Om din ansökan blir beviljad så betalas lånet ut samma dag eller senast nästkommande bankdag. Lånet återbetalas månadsvis.

Om företaget

Extralånet grundades år 2009 och har arbetat med finansieringslösningar sedan dess. Målsättningen är att ge kunden det där ”lilla extra”. Man menar att de flesta konsumenter ibland behöver lite extra pengar, och då ska man kunna få det till goda villkor. Extralånet anser även att tidigare misstag inte ska vara avgörande för dina nuvarande möjligheter till att låna. Därför så accepteras också betalningsanmärkningar.

Extralånet drivs av Catalunia Capital AB som även driver lånetjänsten Nätlån. Nätlån är ett smslån som har kortare återbetalningstider, lägre lånebelopp och högre effektiv ränta jämfört med Extralånet.

Kundtjänsten hos Extralånet kan kontaktas via e-post. De kan även nås via telefon vardagar kl. 09.00-17.00. Vid mer generella frågor så kan man även besöka långivarens FAQ-sida.

Vad Extralånet erbjuder

Hos Extralånet får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Extralånet görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 50 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är 31,82 %. Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Catalunia Capital AB
Box 5347
102 47 Stockholm

E-post: kontakt@extralanet.se
Telefonnummer: 08 1244 8288

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt