Varför Expresskredit

Expresskredit Kontokredit: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Expresskredit kan du få ett kreditlån. Kreditgränsen sträcker sig mellan 1000 kr och 30 000 kr. Du betalar endast ränta på det belopp som du förbrukat. Expresskredit erbjuder snabba utbetalningar under vardagar och helger.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Expresskredit erbjuder konsumentkrediter utan kreditupplysning hos UC, med en kreditgräns från 1000 kr upp till 30 000 kr. Krediten har stöd för Trustly, vilket innebär att utbetalningarna sker direkt, inom några minuter, dygnet runt och alla dagar i veckan. Krediten är en högkostnadskredit.

Vi samarbetar inte längre med Expresskredit och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: GF Money.
 • Expresskredit
  Expresskredit
  Lån mellan1 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta53,12% -
  84,23%
  Löptid30 dgr -
  1 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Kontokredit
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Expresskredit:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Deklarerad inkomst i Sverige under minst de senaste två åren
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 15 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39,8 % (effektiv ränta 58,51 %) ger en totalkostnad på 21 430 kr för lånet (1 786 kr per månad, 12 avbetalningar). Startavgift: 280 kr, aviavgift: 45 kr/avi.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Stöd för Trustly (direkta utbetalningar alla dagar i veckan, dygnet runt.)
  • Kundtjänsten har helgöppet.
  • Enkel ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Högkostnadskredit.
  • Betalningsanmärkningar tillåts inte.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Expresskredit säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Expresskredit är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Expresskredit är ett seriöst företag som ägs och drivs av GF Money Consumer Finance Aktiebolag. Expresskredit står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Expresskredit?

  Expresskredit använder Creditsafe.

  Accepterar Expresskredit betalningsanmärkningar?

  Nej, Expresskredit accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Expresskredit ut?

  Expresskredit betalar ut direkt till alla storbanker.

  Vad krävs för att få lån hos Expresskredit?

  För att få lån hos Expresskredit krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en deklarerad inkomst i sverige under minst de senaste två åren

  Hur loggar man in på Expresskredit?

  Du loggar in på Expresskredits hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Expresskredit är en onlinekredit. Onlinekrediter fungerar ungefär som lån med skillnaden att pengarna inte utbetalas till låntagarens bankkonto. I stället så har du tillgång till krediten hos kreditgivaren. Du loggar in på Mina Sidor hos kreditgivaren och kan därifrån göra uttag till ditt bankkonto. Du betalar endast ränta på det belopp som du tagit ut, inte på hela krediten. Inloggningen görs med BankID.

  Vem passar Expresskredit för?

  En låneprodukt som Expresskredit passar en bred målgrupp. Till exempel så passar den dig som vill ha en extra buffert, oavsett om du planerar att använda den eller inte. Kanske har du svårt för att få vardagen att gå ihop ibland och då kan krediten underlätta för dig.

  Dock så är krediten en så kallad högkostnadskredit, vilket innebär att den effektiva räntan är på 30 % eller högre. Därför passar Expresskredit den som har en god ekonomi men ändå kanske behöver en extra trygghet ifall ett behov av pengar skulle uppstå.

  Läs mer: Lån som inte är högkostnadskrediter

  I likhet med andra långivare s ställer Expresskredit vissa krav på sina kunder. Du ska vara myndig, ha en taxerad inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar. Du ska även ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste fem åren.

  Hur fungerar Expresskredit?

  Expresskredit fungerar som en helt vanlig kredit. Du har en viss kreditgräns och bestämmer själv hur mycket du vill spendera av pengarna. Sedan betalar du tillbaka åtminstone minimibeloppet i slutet av månaden, eller hela beloppet direkt.

  Den huvudsakliga skillnaden mellan Expresskredit och vissa andra krediter är att Expresskredit inte kommer med något kort. Du tilldelas alltså inte ett kreditkort som du kan använda för att spendera pengarna, i stället så måste du föra över dem till ditt privata bankkonto innan du kan spendera dem.

  För att ansöka om krediten så besöker du Expresskredits hemsida. Där väljer du kreditgräns och går vidare till din ansökan. Du fyller i formuläret och skickar sedan in din ansökan. Du verifierar din identitet med BankID. Efter att du skickat in din ansökan så får du ett förhandsbesked på om din ansökan beviljats direkt på skärmen.

  Om företaget

  Bakom Expresskredit står GF Money Consumer Finance AB. Företaget står även bakom produkterna Kundfinans, GF Money och Smspengar.

  GF Money Consumer Finance är verksamt i Sverige, Norge, Finland och Spanien samt så står företaget under Finansinspektionens tillsyn.

  Det finns flera sätt att kontakta kreditgivaren. Du kan chatta, skicka ett mejl eller ringa. Kundtjänstens öppettider är måndag-fredag kl. 08.00-18.00 samt helger kl. 10.00-14.00.

  Vad Expresskredit erbjuder

  Hos Expresskredit får du en onlinekredit. Uppläggningsavgiften är: 280 kr. Aviavgiften är: 45 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Expresskredit görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 53,12 % och 84,23 %. Vid ett lån på 15 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39,8 % (effektiv ränta 58,51 %) ger en totalkostnad på 21 430 kr för lånet (1 786 kr per månad, 12 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  GF Money Consumer Finance Aktiebolag
  Östra Ågatan 31
  753 22 Uppsala

  E-post: info@expresskredit.se
  Telefonnummer: 018 71 00 03

  Öppettider:

  Måndag:08:00-18:00
  Tisdag:08:00-18:00
  Onsdag:08:00-18:00
  Torsdag:08:00-18:00
  Fredag:08:00-18:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.