Varför Enklare

Enklare Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Med Enklare kan du jämföra över 30 olika långivare och låna upp till 600 000 kr. En enda kreditupplysning tas och du får svar inom kort. Kostnadsfri personlig rådgivning ingår också.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Enklare är en låneförmedlare som gör det enkelt att jämföra olika lån. Tack vare företagets många samarbetspartners kan du snabbt hitta rätt lån för just dig.

 • Enklare
  Enklare
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,95% -
  29,95%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder20
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Enklare:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 225 000 kr, återbetalningstid 10 år med en nominell ränta på 5,95 % (effektiv ränta 6,12 %) ger en totalkostnad på 299 078 kr för lånet (2 492,32 kr per månad, 120 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Goda lånevillkor.
  • Kostnadsfri rådgivning.
  • Över 30 olika långivare.
  • Betalningsanmärkning är OK.
  • Lågt inkomstkrav.
  Nackdelar
  • Minst 20 år ålderskrav.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Enklare bluff/bedrägeri?

  Nej. Enklare är inte bluff/bedrägeri. Enklare ägs och drivs av Enklare Ekonomi Sverige AB, en stor finanskoncern med säte i Stockholm, Sverige. Enklare regleras av den svenska finansmyndigheten Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Enklare?

  Enklare använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Enklare betalningsanmärkningar?

  Ja, Enklare accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Enklare ut?

  Enklare betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Enklare?

  För att få lån hos Enklare krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån

  Hur loggar man in på Enklare?

  Du loggar in på Enklares hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Enklare är en låneförmedlare med över 30 st olika långivare anslutna till tjänsten.

  Hos en låneförmedlare kan du ansöka om lån hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning tagen på dig. Hos Enklare så tas kreditupplysningen hos UC.

  Fördelar

  Fördelarna med att använda en låneförmedlare är flerfaldiga där den största är att man med bara en enda låneansökan och kreditupplysning kan ansöka om lån hos flera olika långivare. Långivarna som är anslutna till tjänsten får alla din låneansökan och ger dig därefter låneofferter. Efter att du ansökt om lånet så ser du offerterna komma in och du kan därefter välja den offert som du känner passar dina behov bäst. Du kan jämföra villkor som räntor, kostnader och uppläggningsavgifter. När du hittat ett lån som du tycker passar dina behov så kan du gå vidare med det och få det utbetalt till ditt konto.

  Nackdelar

  Den största nackdelen med låneförmedlare är att processen vanligtvis tar längre tid än vid vanliga låneansökningar. Det är eftersom att ansökningsprocessen har flera moment. Du behöver först ansöka om lånet och bli beviljad av Enklare. Det tar vanligtvis mellan 1 till 2 arbetsdagar. Därefter så inväntar du låneofferter av Enklares samarbetspartners, vilket vanligtvis går fort. När du fått en offert som du tycker passar så accepterar du den och behöver därefter vänta på att långivaren beviljar lånet. Det tar vanligtvis mellan 1 till 2 arbetsdagar. När lånet beviljats så behöver du vänta på att det ska betalas ut, vilket vanligtvis tar mellan 1 till 2 arbetsdagar.

  Allt som allt så kan processen ta upp till någon vecka. I fall man behöver pengar akut så kan låneförmedlare inte vara rätt lösning för en men för den som vill jämföra lån och hitta det bästa och billigaste lånet så kan låneförmedlare vara en bra lösning.

  Vem passar Enklare för?

  Enklare passar den som vill ta sin tid och jämföra lån för att hitta det bästa lånet för dem.

  Enklare erbjuder även så kallade samlingslån, som är en lösning för den som vill samla flera små lån hos en och samma långivare. Med samlingslån så sänker du dina räntekostnader och skär ned på administrativa avgifter, som exempelvis aviavgifter vilket innebär att du får lägre månadskostnader för dina lån.

  Enklare är också ett bra alternativ när du behöver blancolån. I stället för att jämföra räntor hos flera olika långivare och skicka in flera ansökningar så kan du genom Enklare fylla in det lånebelopp som du vill ansöka om och sedan få offerter från olika långivare. Du sparar på så vis mycket tid, behöver inte fylla in flera ansökningar, får inte flera kreditupplysningar tagna på dig och kan samtidigt välja lånet som har de bästa lånevillkoren för ditt lån.

  Hur fungerar Enklare?

  Enklare är en låneförmedlare som hjälper dig hitta lån. Genom att samarbeta med olika kredit- och långivare kan Enklare göra det lätt att jämföra olika låneprodukter.

  I din ansökan anger du beloppet som du vill låna och återbetalningstid samt övrig information som efterfrågas. Med det som utgångspunkt kontaktar Enklare sina samarbetspartners som i sin tur lämnar olika erbjudanden.

  När erbjudandena kommit in till Enklare så får du ta del av dem och jämföra de olika alternativen. Du kan också få hjälp av en rådgivare om du har funderingar kring lånen. För att välja ett lån signerar du bara erbjudandet du är intresserad av och inväntar utbetalningen. Signeringen sker via BankID.

  Om företaget

  Enklare Ekonomi Sverige AB grundades 2014 med syfte att göra olika låneprocesser ”enklare”. Målsättningen är att hitta fördelaktiga lån med låg ränta som kan passa kundens ändamål, vare sig det handlar om samlingslån, privatlån eller jämförelse av andra lån. Utöver Enklare så driver Enklare Ekonomi Sverige AB även låneprodukterna Ekonomen och Enkelfinans. Enklare erbjuder även en sjukvårdsförsäkring med samma namn: Enklare sjukvårdsförsäkring.

  Vad Enklare erbjuder

  Hos Enklare får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Enklare görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,95 % och 29,95 %. Vid ett lån på 225 000 kr, återbetalningstid 10 år med en nominell ränta på 5,95 % (effektiv ränta 6,12 %) ger en totalkostnad på 299 078 kr för lånet (2 492,32 kr per månad, 120 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Enklare Ekonomi Sverige AB
  Skeppargatan 26
  114 52 Stockholm

  E-post: kontakt@enklare.se
  Telefonnummer: 0770 33 07 77

  Öppettider:

  Måndag:09:30-17:00
  Tisdag:09:30-17:00
  Onsdag:09:30-17:00
  Torsdag:09:30-17:00
  Fredag:09:30-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.