Varför Enkelfinans

Enkelfinans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Enkelfinans är en låneförmedlare som erbjuder jämförelse av lån från över 30 olika långivare. Med Enkelfinans så kan du ansöka om lån hos flera olika långivare med bara en enda ansökan.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Enkelfinans är en traditionell låneförmedlare grundat av företaget bakom Enklare. Det finns för- och nackdelar med låneförmedlare. Det här bör du tänka på innan du ansöker med en låneförmedlare.

 • Enkelfinans
  Enkelfinans
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,95% -
  26,50%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Enkelfinans:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 225 000 kr, återbetalningstid 10 år med en nominell ränta på 5,95 % (effektiv ränta 6,12 %) ger en totalkostnad på 299 078 kr för lånet (2 492,32 kr per månad, 120 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare: ansök hos flera långivare med en ansökan.
  • Upp till 600 tkr.
  • Grundat av Enklare Ekonomi Sverige AB.
  • Smidig ansökningsprocess med BankID.
  • Betalningsanmärkningar är OK.
  • Inga uppläggningsavgifter.
  Nackdelar
  • 20 år i ålderskrav.
  • Långsam låneprocess (kan ta flera arbetsdagar innan man godkänt en offert och sedan får den utbetald).

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Enkelfinans bluff/bedrägeri?

  Nej. Enkelfinans är inte bluff/bedrägeri. Enkelfinans ägs och drivs av Enklare Ekonomi Sverige AB. Enklare är ett stort företag med säte i Stockholm, Sverige. Enkelfinans står under tillsyn av den svenska finansmyndigheten Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Enkelfinans?

  Enkelfinans använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Enkelfinans betalningsanmärkningar?

  Ja, Enkelfinans accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Enkelfinans ut?

  Enkelfinans betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Enkelfinans?

  För att få lån hos Enkelfinans krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån

  Hur loggar man in på Enkelfinans?

  Du loggar in på Enkelfinans hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Enkelfinans är en traditionell låneförmedlare, grundad av företaget bakom Enklare.

  En låneförmedlare hjälper till med att förmedlare lån mellan låntagare och långivare. Det finns både för- och nackdelar med att använda låneförmedlare.

  Fördelar

  Den största fördelen är att du med bara en ansökan kan ansöka om lån hos flera olika långivare. Anledningen till att det är en fördel är att du slipper få många kreditupplysningar gjorda på dig. Varje låneansökan kräver enligt lag att en kreditupplysning görs på dig, för att bedöma din återbetalningsförmåga. Det är för att undvika överbelåning och att försätta låntagare för skulder som de inte kan betala tillbaka.

  Många kreditupplysningar kan påverka din kreditvärdighet negativt. Med en låneförmedlare kan du alltså ansöka om lån hos flera olika långivare utan att få många kreditupplysningar gjorda på dig och påverka din kreditvärdighet negativt.

  Med Enkelfinans kan du ansöka om blancolån på upp till 600 000 kr hos flera olika långivare och välja den långivare som du tycker har villkor som passar dig bäst.

  Nackdelar

  Nackdelen med låneförmedlare är att processen tar längre tid än vanliga privatlån. Processen är uppdelad i flera olika steg där den första är din låneansökan. Efter att denna granskats och beviljats (vilket kan ta 1-2 arbetsdagar) så ska låneförmedlaren förmedla den vidare till långivarna och vänta på svar. Dock så går detta vanligtvis snabbt och man har vanligtvis flera offerter man kan titta på redan samma dag.

  När du hittat en offert som passar så ska låneförmedlaren föra vidare den till långivaren igen och bekräfta svar. Även detta brukar ta 1-2 arbetsdagar. När du blivit beviljad lånet av långivaren så ska lånet betalas ut och även detta kan ta 1-2 arbetsdagar.

  Allt som allt så kan låneprocessen med en låneförmedlare ta upp till 1 veckas tid dock så kan du jämföra lån och välja det lån som passar dig bäst.

  Låneförmedlare är alltså lämpade för de som vill jämföra lån och som inte har bråttom med att få lånet utbetalt. För akutlån så är lån med direkta utbetalningar mer lämpade.

  Att tänka på innan du ansöker

  Det finns några saker som är viktiga att tänka på innan du ansöker om detta typ av lån.

  Lån utan säkerhet kostar vanligtvis mer än exempelvis ett bolån och det är därför viktigt att du tar dig tid att läsa igenom villkoren för lånen som du blir erbjuden.

  Tänk på att det inte är bara själva räntekostnaden som du betalar för lånet utan se också till att kontrollera om det tillkommer några andra avgifter som uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. Dessa kostnader framgår alltid i lånets effektiva ränta. Den effektiva räntan är den faktiska kostnaden som du betalar för lånet.

  Kom också ihåg att göra upp en budget för månadskostnaden så att du är säker på att du kommer att ha råd med att kunna betala tillbaka lånet.

  Om företaget

  Enkelfinans ägs och drivs av låneföretaget Enklare Ekonomi Sverige AB. Utöver Enkelfinans så driver företaget även låneprodukterna Ekonomen och Enklare. Företaget grundades år 2014 och har sedan dess jobbat med att göra det så enkelt som möjligt för låntagare att hitta de lån som kan passa deras behov bäst.

  Vad Enkelfinans erbjuder

  Hos Enkelfinans får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Enkelfinans görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,95 % och 26,50 %. Vid ett lån på 225 000 kr, återbetalningstid 10 år med en nominell ränta på 5,95 % (effektiv ränta 6,12 %) ger en totalkostnad på 299 078 kr för lånet (2 492,32 kr per månad, 120 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Enklare Ekonomi Sverige AB
  Skeppargatan 26
  114 52 Stockholm

  E-post: kontakt@enklare.se
  Telefonnummer: 0770 33 07 77

  Öppettider:

  Måndag:09:30-17:00
  Tisdag:09:30-17:00
  Onsdag:09:30-17:00
  Torsdag:09:30-17:00
  Fredag:09:30-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.