Varför Ekonomen

Ekonomen Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Ekonomen är en låneförmedlare som gre dig låneerbjudanden från upp till 38 olika långivare, med bara en enda ansökan. Du kan jämföra lånevillkoren och därefter välja det lån som passar dina behov bäst. Hos Ekonomen kan du blancolåna upp till 600 000 kr och bara en enda kreditupplysning tas hos UC. Några av Ekonomens samarbetspartners är Marginalen Bank, ICA-banken och Santander Consumer Bank, Moank, m.fl.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: För den som letar efter ett lån med låg ränta och andra förmåner så kan Ekonomen vara ett alternativ. Ekonomen samarbetar med över 35 olika banker och långivare som har goda och förmånliga lånevillkor. Bara en enda kreditupplysning tas i samband med ansökan och du kan få svar från flera olika långivare, därefter välja det lån som passar dina behov bäst.

 • Ekonomen
  Ekonomen
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,99% -
  87,09%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder20
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Ekonomen:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 350 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 6,69 % (effektiv ränta 7,05 %) ger en totalkostnad på 513 879 kr för lånet (3568 kr per månad, 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Låneförslag från flera aktörer samtidigt.
  • Ansökan tar bara 1 minut.
  • Goda möjligheter till låg ränta.
  • Ingen säkerhet behövs.
  • Har några av branschens nöjdaste kunder.
  Nackdelar
  • Oftast inte möjligt att få direkt utbetalning.
  • Minst 20 år ålderskrav.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Ekonomen säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Ekonomen är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Ekonomen är ett seriöst företag som ägs och drivs av Enklare Ekonomi Sverige AB. Ekonomen står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Ekonomen?

  Ekonomen använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Ekonomen betalningsanmärkningar?

  Ja, Ekonomen accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Ekonomen ut?

  Ekonomen betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Ekonomen?

  För att få lån hos Ekonomen krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån

  Hur loggar man in på Ekonomen?

  Du loggar in på Ekonomens hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Ekonomen är en låneförmedlare som lanserades 2022. Tjänsten har i stort precis samma fördelar som de låneförmedlare som redan finns på marknaden, med den stora fördelen att Ekonomens samarbetspartners har goda lånevillkor och låga räntor.

  Genom att ansöka om ett lån genom en låneförmedlare så kan du få låneofferter från flera olika långivare och jämföra dessa, för att sedan välja det lån som har bäst lånevillkor, lägst ränta och som passar dina behov bäst. Det registreras bara en kreditupplysning i samband med inskickad ansökan, vilket kan vara en fördel, jämfört med att skicka flera låneansökningar till flera långivare och få flera kreditupplysningar hos UC gjorda på dig. Kreditupplysningar hos UC kan påverka ditt kreditbetyg hos upplysningsbolaget, vilket kan påverka dina chanser till att bli beviljad krediter i framtiden.

  Hos Ekonomen så erbjuds privatlån på mellan 5 000600 000 kr. Du anger i din ansökan hur lång återbetalningstid du vill ha och den kan vara mellan 1 – 20 år.

  Ansökan går snabbt att fylla i, och du kan ansöka tillsammans med en medsökande för att öka dina chanser till att bli beviljad kredit. Behöver du hjälp med ansökan eller har andra frågor om bolagets produkter så kan du alltid kontakta tjänstens kundsupport.

  Jämför över 35 olika banker och långivare med bara en ansökan

  Med en enda ansökan så kan du hos Ekonomen jämföra lån från över 35 olika banker och långivare. Det är ett smidigt, enkelt och snabbt sätt att hitta de bästa lånevillkoren utan att behöva lägga energi på att leta efter det själv.

  När du fått dina låneförslag från Ekonomens samarbetspartners så är det bara att gå igenom villkoren som de kan ge dig. Allt sammanställs i en lista och du kan snabbt gå igenom samtliga låneofferter och se vilken som är billigast och som passar dig bäst. Vanligtvis så är man som låntagare intresserad av att få så låg ränta som möjligt. När du har alla låneerbjudanden framför dig så är det därmed enkelt att se vem som kan erbjuda den lägsta räntan.

  Få lägre månadskostnad med ett samlingslån

  För den som redan har flera smålån så erbjuder Ekonomen samlingslån för att lösa befintliga smålån. Har man flera smålån med hög ränta så kan man ofta sänka sin ränta och månadskostnad genom att betala av dem med ett samlingslån, som oftast har en lägre ränta än den ränta som man får bland mindre lån. Det är dessutom en fördel med att ha så få krediter som möjligt, då det vanligtvis leder till en bättre kreditvärdighet.

  Vill du samla smålån så anger du bara det när du fyller i din ansökan hos Ekonomen. Därefter så kommer du få uppge vilka krediter som du vill lösa med samlingslånet.

  Om företaget

  Ekonomen är en del av Enklare Ekonomi Sverige AB och grundades år 2022. Enklare Ekonomi Sverige AB driver, utöver Ekonomen, även lånetjänsterna Enklare och Enkelfinans. Företagets målsättning är att göra det enklare för låntagare att hitta de lån som passa deras behov bäst.

  Med Ekonomen så kan du, på ett snabbt och smidigt sätt, jämföra lån och låneofferter från flera olika långivare, och därefter välja det lån som har de villkor som passar dig bäst.

  Vad Ekonomen erbjuder

  Hos Ekonomen får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Ekonomen görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,99 % och 87,09 %. Vid ett lån på 350 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 6,69 % (effektiv ränta 7,05 %) ger en totalkostnad på 513 879 kr för lånet (3568 kr per månad, 144 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Enklare Ekonomi Sverige AB
  Skeppargatan 26
  114 52 Stockholm

  E-post: kontakt@enklare.se
  Telefonnummer: 0770 33 07 77

  Öppettider:

  Måndag:09:30-17:00
  Tisdag:09:30-17:00
  Onsdag:09:30-17:00
  Torsdag:09:30-17:00
  Fredag:09:30-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.