Varför Compari

Compari Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Compari är en jämförelsetjänst som gör det enkelt att jämföra lån. Lånebeloppen kan ligga på mellan 5000 kr och 600 000 kr, varefter du får erbjudanden från olika långivare. Du väljer själv vilket som känns bäst och kan även välja att vänta om inget erbjudande passar. Att ansöka genom Compari är inte bindande.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Compari kan du ansöka om och jämföra privatlån på mellan 5000 kr och 600 000 kr. Efter inskickad ansökan får erbjudanden från upp till 30 olika banker och långivare. Lånevillkoren är goda, kraven är flexibla och lånelöptiden kan vara upp till 15 år.

Vi samarbetar inte längre med Compari och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Sambla.
 • Compari
  Compari
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,01% -
  22,59%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Compari:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 150 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 6,4 % (effektiv ränta 6,59 %) ger en totalkostnad på 215 282 kr för lånet (1 495 kr per månad, 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar

  • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Få erbjudanden från upp till 30 långivare.
  • Skälig ränta.
  • Snabb ansökningsprocess.
  • Betalningsanmärkning är OK.

  Nackdelar

  • Låga men ospecificerade krav på låntagaren.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Compari säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Compari är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Compari är ett seriöst företag som ägs och drivs av Firstborn Aps. Compari står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Compari?

  Compari använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Compari betalningsanmärkningar?

  Ja, Compari accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Compari även om du har betalningsanmärkningar.

  När betalar Compari ut?

  Compari betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Compari?

  För att få lån hos Compari krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån

  Hur loggar man in på Compari?

  Du loggar in på Comparis hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Compari är en jämförelsetjänst för privatlån. Tjänsten drivs i samarbete med Sambla, som är en låneförmedlare med 30 olika samarbetspartners.

  När du ansöker om ett lån hos Compari så skickas din ansökan vidare till bankerna och långivarna som samarbetar med Sambla. De återkopplar därefter med erbjudanden som Compari förmedlar vidare till dig. Du kan därefter välja det låneerbjudande som passar dig bäst. Jämför villkor såsom ränta, förmåner och återbetalningstid. Om inget låneerbjudande passar så behöver du inte gå vidare med någon utav dem. En ansökan hos Compari är inte bindande.

  Compari tar en sedvanlig kreditupplysning i samband med en ansökan. Kreditupplysningen görs hos Upplysningscentralen och med bara en ansökan så får du därefter svar från flera olika långivare och banker. Du slipper på så vis skicka flera ansökan hos flera långivare och få flera kreditupplysningar gjorda på dig. Med en tjänst som Compari så kan du jämföra erbjudanden från flera olika långivare och bara få en kreditupplysning gjord på dig igenom hela processen.

  Läs mer: Hur påverkar många kreditupplysningar hos UC mig?

  Vem passar Compari för?

  Tjänsten är ett bra alternativ när du snabbt vill jämföra olika lån. I stället för att surfa in på 30 olika webbsidor och läsa om olika lån så kan du ansöka genom Compari. Tjänsten passar därför dig som vill spara tid.

  Compari passar även den som vill jämföra många olika erbjudanden innan de går vidare med ett lån.

  Compari lämpar sig både för den som söker ett större lån och den som vill ha ett mindre lån. Eftersom lånen sträcker sig mellan 5000 kr och 600 000 kr så passar de till såväl stora som mindre behov.

  Hur fungerar Compari?

  Compari fungerar som andra jämförelsetjänster. Du besöker lånetjänstens hemsida och gör en ansökan. Först anger du önskat lånebelopp och amorteringstid, varefter du får fylla i uppgifter om dig själv. Du skickar in din ansökan online och Compari får den direkt. Därefter så skickar de den vidare till Sambla som skickar den vidare till 30 olika banker och långivare. Endast en kreditupplysning tas genom ansökningsprocessen.

  Efter ett par minuter så kommer du få låneerbjudanden. Du kan jämföra dem i lugn och ro innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett alternativ. När du valt ett lån så signerar du det med ditt BankID och därefter så betalas lånet ut till dig inom några arbetsdagar.

  En ansökan är inte bindanden och du kan välja att inte gå vidare med något utav låneerbjudandena alls.

  Om företaget

  Compari samarbetar med låneförmedlaren Sambla. När du ansöker genom Compari så får du erbjudanden från Samblas samarbetspartners. Tjänsten drivs av Firstborn Aps.

  Compari kan kontaktas via telefon, e-post och formulär online. De svarar på alla meddelanden inom 24 timmar.

  Vad Compari erbjuder

  Hos Compari får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Compari görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 3,01 % och 22,59 %. Vid ett lån på 150 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 6,4 % (effektiv ränta 6,59 %) ger en totalkostnad på 215 282 kr för lånet (1 495 kr per månad, 144 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Firstborn Aps
  Toldbodgade 51, 3. TV
  1253 Copenhagen K, Danmark

  E-post: info@compari.se
  Telefonnummer: 0431-47 47 00

  Öppettider:

  Måndag:09:00-20:30
  Tisdag:09:00-20:30
  Onsdag:13:00-20:30
  Torsdag:09:00-20:30
  Fredag:09:00-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.