Varför Cashbuddy

Cashbuddy Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

3.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Cashbuddy erbjuder flexibla lån med enkel ansökningsprocess. Men se upp för räntorna. Bra för tillfälliga behov, ej långsiktiga lösningar.

 • Cashbuddy logo

  Cashbuddy

  Lån mellan5 000 -
  25 000 kr
  Effektiv ränta32,41%
  Löptid1 år -
  5 år
  Ålderskrav20 år
  Se lån

  Detaljerad information om Cashbuddy

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift0 - 60 kr/mån
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 2,78% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  Andra avgifter
  • Aviseringsavgift: Vid användning av autogiro tillkommer ingen aviseringavgift. För pappersfaktura tillkommer dock en avgift om 60 kr per månad.
  UtbetalningUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
  Utbetalning under helg/kvällCashbuddy erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Cashbuddy accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Cashbuddy erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Cashbuddy erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Cashbuddy tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Cashbuddy behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en Deklarerad inkomstSkiljer sig från person till person. Du måste dock ha en deklarerad inkomst, till exempel inkomst av tjänst, pension eller A-kassa.
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Cashbuddy kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 26,05% (effektiv ränta på 29,40%), resulterar i en total kostnad av 28 668 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 749 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 - 60 kr/mån.

Fördelar

 • Besked på inskickad ansökan direkt på skärmen.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Enkel ansökningsprocess.
 • Låg ränta för att vara en mindre kredit.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

 • Cashbuddy logo
  Cashbuddy
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp5 000 - 25 000
  Ränta32,41%
  Löptid1 år - 5 år
  Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 26,05% (effektiv ränta på 29,40%), resulterar i en total kostnad av 28 668 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 749 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 - 60 kr/mån.
 • GoodCash logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp5 000 - 50 000
  Ränta29%
  Löptid1 år - 8 år
  Räkneexempel: Ett lån om 30 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 25,74% (effektiv ränta på 29%), resulterar i en total kostnad av 53 640 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 749 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Enklare logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp5 000 - 600 000
  Ränta4,02% - 33,18%
  Löptid1 år - 20 år
  Räkneexempel: Ett lån om 225 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 5,95% (effektiv ränta på 6,12%), resulterar i en total kostnad av 299 078 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 2492,32 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vanliga frågor och svar

Är Cashbuddy säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Cashbuddy är säkert och inte bluff/bedrägeri. Cashbuddy är ett seriöst företag som ägs och drivs av JSM Capital AB. Cashbuddy står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Cashbuddy?

Cashbuddy använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Accepterar Cashbuddy betalningsanmärkningar?

Ja, Cashbuddy accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Cashbuddy även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Cashbuddy ut?

Cashbuddy betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Hur loggar man in på Cashbuddy?

Man loggar in på Cashbuddy genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Cashbuddy

Cashbuddy är en långivare som erbjuder snabblån i form av kreditlån. Kreditbeloppen sträcker sig från 5000 kr till 25 000 kr med möjlighet till förhöjning upp till 45 000 kr och återbetalningstiden är på mellan 1-5 år.

Krediten från Cashbuddy är inte en högkostnadskredit, vilket innebär att kreditens effektiva ränta inte når upp till 34%.

Betalningsanmärkningar är inget hinder när man ansöker om lån hos Cashbuddy dock så får man inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Läs mer: Låna pengar trots skuld hos Kronofogden

Till skillnad från vanliga privatlån så är en kredit ett belopp som man har tillgång till hos kreditgivaren. Man betalar endast ränta på det belopp av krediten som man förbrukat.

Tillgång till Cashbuddys onlinekredit har man genom ”Mina Sidor” hos Cashbuddy. Man loggar in med BankID.

Vem passar Cashbuddy för?

Casbuddy passar när du vill ha en buffert att räkna med. Krediten behöver inte användas utan du kan låta den vara kvar tills den dag när ett behov av pengar uppstår. Du kan också välja att endast förbruka en del av krediten. Du behöver inte förbruka hela krediten. Ränta tillkommer endast på det belopp av krediten som du förbrukat.

För att använda krediten så loggar du in hos Cashbuddy genom ”Mina Sidor” och för över det belopp som du behöver från din kredit till ditt privata bankkonto.

En kredit från Cashbuddy förutsätter att du har fyllt 20 år. Du ska ha inkomst av tjänst, pension, a-kassa eller näringsverksamhet samt ett svenskt personnummer, ett konto i en svensk bank och vara folkbokförd i Sverige.

Hur fungerar Cashbuddy?

En ansökan hos Cashbuddy görs via hemsidan. Du väljer kreditlimit, löptid och klickar sedan på Ansök. Du tas vidare till ett ansökningsformulär som du fyller i med dina person- och bankuppgifter, och skickar sedan in din ansökan.

Cashbuddy ger ett besked på din ansökan med detsamma. Du kan se beskedet direkt på skärmen. Om din ansökan beviljas så betalas krediten ut till ditt konto hos Cashbuddy som du når under ”Mina Sidor” på Cashbuddys hemsida. Därifrån gör du uttag vid behov genom att överföra pengar från din kredit till ditt bankkonto.

Så betygsätter vi Cashbuddy

KategoriBetyg
Kostnad 2/5 Cashbuddys ränta är någorlunda hög (32,41%) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 4/5 Cashbuddy ställer någorlunda låga krav på låntagare vilket leder till lite flexiblare beviljandegrader.
Transparens 4/5 Cashbuddys hemsida innehåller en FAQ, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel, men saknar informativa artiklar.
Kundtjänst 2/5 Cashbuddy erbjuder telefon/e-post kontakt, men saknar tillgänglighet i över 4 timmar/dag, tillgänglighet under helger och chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 3/5 Cashbuddy har ett måttligt betyg (3.0) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 3/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Cashbuddy ett sammanlagt Payup-betyg på 3.

Om företaget

Cashbuddy AB har arbetat med finansieringslösningar sedan 2006. Företaget bedriver verksamhet i Sverige och Finland. Deras vision är att erbjuda mer rättvisa krediter där man tittar på konsumentens nuvarande ekonomi. Tidigare svårigheter eller betalningsanmärkningar ska inte innebära ett automatiskt avslag.

Kreditgivaren kan kontaktas via telefon och e-post. Kundtjänstens öppettider är måndag-fredag kl. 08.00-17.00. Du kan också besöka kreditgivarens FAQ-sida för att hitta svar på vanliga frågor.

Vad Cashbuddy erbjuder

Hos Cashbuddy får du en kredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 - 60 kr/mån. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Cashbuddy görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 25 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan är 32,41 %. Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 26,05% (effektiv ränta på 29,40%), resulterar i en total kostnad av 28 668 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 749 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 - 60 kr/mån.

Kontaktuppgifter till Cashbuddy

Besöksadress:
JSM Capital AB
Bäckgatan 12
432 44 Varberg

E-post: info@cashbuddy.se
Telefonnummer: 0340 62 77 40

Öppettider:

Måndag:09:00 - 12:30
Tisdag:09:00 - 12:30
Onsdag:09:00 - 12:30
Torsdag:09:00 - 12:30
Fredag:09:00 - 12:30
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt