Varför Brixo

Brixo Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Brixo kan du få en kredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Kreditupplysningen görs hos Bisnode och lånets betalas ut samma dag som din ansökan beviljas. Efter de första två månaderna så kan kreditutrymmet utökas. Du kan då ansöka om en större kredit genom Mina Sidor på Brixo:s tjänst.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Brixo är en kreditgivare som lånar ut mellan 3000 kr och 50 000 kr. Kreditupplysningen görs genom Bisnode och krediten betalas ut omgående. Vid behov så kan man förlänga lånets återbetalningstid. Efter de första två månaderna så kan man även ansöka om en större kreditgräns. Detta gör man genom Mina Sidor hos Brixo.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Brixo

  Brixo

  Lån mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta29,30%
  Löptid1 år -
  4 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla banker om ansökan skickas in innan kl 12:00.
  Kontokredit
  Utan UC
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Brixo:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,80%), resulterar i en total kostnad av 11 580 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1580 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Utbetalning samma dag.
 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Flexibel återbetalning.
 • Enkelt att ansöka.
 • Inte högkostnadskredit.

Nackdelar

 • Kundtjänsten har begränsad telefontid.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Brixo säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Brixo är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Brixo är ett seriöst företag som ägs och drivs av Brixo AB. Brixo står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Brixo?

Brixo använder Bisnode.

Accepterar Brixo betalningsanmärkningar?

Ja, Brixo accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Brixo även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Brixo ut?

Brixo betalar ut samma dag till alla banker om ansökan skickas in innan kl 12:00.

Vad krävs för att få lån hos Brixo?

För att få lån hos Brixo krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

Hur loggar man in på Brixo?

Du loggar in på Brixos hemsida. Logga in

Komplett recension

Brixo är en onlinekredit med snabb utbetalning och enkel ansökningsprocess.

Till skillnad från många andra krediter som anses vara snabblån så är Brixo inte en högkostnadskredit, vilket innebär att den effektiva räntan är under 30 %.

Man administrerar sin kredit genom Mina Sidor hos Brixo och kan efter de första två månaderna ansöka om ett utökat kreditutrymme. Som ny kund så är maxkrediten 50 000 kr men efter att två månader passerat så kan man ansöka om en större kredit genom Mina Sidor.

Vem passar Brixo för?

Brixo är ett alternativ för dig som vill ha en kredit tillgänglig. Det kan komma särskilt väl till hands om du inte har så stora besparingar eller ibland upplever att lönen inte räcker till.

En kredit passar också om du vill vara förberedd om något oväntat skulle hända. Oavsett om det handlar om oförutsedda utgifter eller något roligt så kan en kredit säkerställa så att du har tillräckligt med pengar den dagen det skulle behövas.

Hur fungerar Brixo?

Till skillnad från krediter som erbjuds av banker så får du inget kort till din kredit hos Brixo. För att ta ut pengar behöver du därför överföra önskat belopp från ditt konto hos Brixo till ditt bankkonto. Det gör du genom Mina sidor hos Brixo. Du betalar bara ränta på beloppet som du använt. Den effektiva räntan ligger på 29,30%.

För att kunna låna av Brixo så ansöker du på kreditgivarens webbsida. Du signerar med ditt BankID och skickar in din ansökan. Brixo tar en kreditupplysning via Bisnode och fattar ett beslut som meddelas via e-post. När krediten blivit beviljad så betalas den ut till ditt konto hos Brixo omgående under företagets öppettider. Utbetalningen sker samma dag som du får svar. Vid behov så för du därefter över pengar från din kontokredit hos Brixo till ditt bankkonto.

Återbetalningen sker månadsvis. När du har varit kund i två månader kan du ansöka om en högre kreditgräns. Detta görs genom Mina Sidor hos Brixo.

Läs mer: Hur fungerar en kontokredit?

Om företaget

Brixo AB är ett svenskägt företag. För närvarande har man fyra olika kredittjänster (Brixo, Merax, Flexkontot, Kontantfinans) och står under Finansinspektionens tillsyn. Företagets målsättning är att erbjuda krediter som alla konsumenter kan ha tillgång till och råd med. Brixos kundtjänst kan nås via e-post och telefon vardagar mellan kl. 09.00 och kl. 12.00.

Vad Brixo erbjuder

Hos Brixo får du en kredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Brixo görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 50 000 kr och det minsta beloppet är: 3 000 kr. Den effektiva räntan är 29,30 %. Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,80%), resulterar i en total kostnad av 11 580 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1580 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Brixo AB
Box 599
101 31 Stockholm

E-post: info@brixo.se
Telefonnummer: 08 500 850 47

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt