Kom igång

Bolån, ansök med snabbt besked

Ansök om ett bolån med få enkla knapptryck genom PayUp.

Börja med att välja bolånet som passar dig bäst nedan. Klicka på Låna nu för att gå vidare till långivarens hemsida och ta del av mer information om lånet. Ränta, hur mycket du kan låna och kontaktuppgifter framgår direkt på långivarens hemsida. Ansök därefter om lånet och få besked om du blivit godkänd lånet eller om något behöver kompletteras.

Klicka här för att komma igång.

För information om bolån och hur de fungerar, samt vanliga frågor och svar kring ämnet klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Utb. direkt
Lån utan UC
Betalningsanmärkning OK
Inte högk.kredit

  Att låna pengar till bostad

  Att köpa hus eller lägenhet är en stor affär i livet men med rätt planering och val av rätt lån blir köpet enklare. Ett bolån, eller ett bostadslån som det också kallas, är ett lån som du tar i samband med att du köper en bostad. Bolånet har lägre ränta än andra lån, vilket beror på att bostaden är säkerhet för lånet. Även om de flesta bolån har låga räntor lönar det sig att läsa på och jämföra olika bolån för att hitta det bästa lånet för dig.

  Vad är ett bolån?

  Bolån är ett hypotekslån vilket innebär att lånet kräver en säkerhet. Bostaden är det som är säkerhet och om räntor och amorteringarna inte betalas tillbaka har långivaren rätt att sälja bostaden för att få tillbaka lånesumman.

  l de flesta fall utgör hypotekslånen 75 till 85 procent av inköpspriset på bostaden. Denna del av lånet kallas ofta för bottenlån. Resterande del av inköpet till bostaden behöver du spara till eller så kan du låna pengar till kontantinsatsen med ett lån utan säkerhet. Denna del av lånet kallas ibland för topplån och har en högre ränta än bottenlånet.

  Om du redan äger en bostad kan du även ta ett bolån för att till exempel renovera eller bygga ut. Genom att ta ett huslån blir renoveringen billigare än med ett blancolån, d.v.s. ett lån utan säkerhet.

  Tips vid ansökan om bolån

  Innan du ansöker om huslån är det en bra idé att lägga lite tid på att gå igenom din privatekonomi. Gör gärna en budget där du skriver upp inkomster och utgifter. Är ni två som ska flytta tillsammans behöver ni ta med alla era sammanlagda uppgifter. Försök att göra en uppskattning av hur mycket det skulle kosta att bo i det nya huset eller lägenheten. I fastighetsmäklarnas annonser brukar det finnas med driftskostnader som går att använda i budgeten.

  När du har koll på din eller din familjs ekonomi är nästa steg att jämföra bolån. Räntekostnaderna skiljer sig åt mellan olika banker och även en liten skillnad i procent har stor betydelse för månadskostnaden. Att jämföra räntor är särskilt viktigt om du lånar pengar till kontantinsatsen eftersom ett sådant lån är mycket dyrare än bottenlånet.

  När du har valt ut några olika långivare är nästa steg att ansöka om ett lånelöfte. Ett lånelöfte gör att du vet vilket boende som du har råd med. Det gör också att det går fortare att skriva kontrakt eftersom det första steget i låneprocessen redan är klart när budgivningen är klar.

  Det grundläggande

  Hur ansöker man om bolån?

  Enklast ansöker man genom långivarens hemsida eller genom att ringa dem.

  Hur hittar man de bästa bolånen?

  Med hjälp av PayUp hittar du bostadslån att ansöka om.

  Ska man välja rörlig eller bunden ränta?

  Kom igång Bolån, ansök med snabbt besked Att låna pengar till bostad Att köpa hus eller lägenhet är en stor affär i liv...

  Hur mycket kan jag få i bolån?

  Funderar du på att köpa en bostadsrätt eller villa? Ett bostadsköp är oftast den största investeringen du gör i livet o...