Kom igång

Bolån, ansök med snabbt besked

Ansök om ett bolån med få enkla knapptryck genom PayUp.

Börja med att välja bolånet som passar dig bäst nedan. Klicka på Låna nu för att gå vidare till långivarens hemsida och ta del av mer information om lånet. Ränta, hur mycket du kan låna och kontaktuppgifter framgår direkt på långivarens hemsida. Ansök därefter om lånet och få besked om du blivit godkänd lånet eller om något behöver kompletteras.

Klicka här för att komma igång.

För information om bolån och hur de fungerar, samt vanliga frågor och svar kring ämnet klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Utb. direkt
Lån utan UC
Betalningsanmärkning OK
Inte högkostnadskredit
 • Svea Ekonomi

  Lån mellan50 000 - 9 200 000 kr
  Ränta6,9% - 25,95%
  Löptid2 år - 15 år
  min. Ålder20
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Samlingslån
  Trots Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 7 år med en nominell ränta på 7,90 % (effektiv ränta 8,94 %) ger en totalkostnad på 260 988 kr för lånet (3 107 kr per månad, 84 avbetalningar). Startavgift: 395 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Hypoteket

  Lån mellan200 000 - 9 500 000 kr
  Ränta1,33% - 1,76%
  Löptid90 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Räkneexempel: Vid ett lån på 1 000 000 kr, återbetalningstid 30 år med en nominell ränta på 1,05 % (effektiv ränta 1,06 %) ger en totalkostnad på 1 267 881 kr för lånet (1 708 kr per månad, 360 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Ordna Bolån

  Lån mellan250 000 - 20 000 000 kr
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid1 år - 18 år
  min. Ålder20
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Samlingslån
  Låneförmedlare
  Räkneexempel: Vid ett lån på 150 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,37 % (effektiv ränta 5,5 %) ger en totalkostnad på 205 200 kr för lånet (1 425 kr per månad, 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Att låna pengar till bostad

Att köpa hus eller lägenhet är en stor affär i livet men med rätt planering och val av rätt lån blir köpet enklare. Ett bolån, eller ett bostadslån som det också kallas, är ett lån som du tar i samband med att du köper en bostad. Bolånet har lägre ränta än andra lån, vilket beror på att bostaden är säkerhet för lånet. Även om de flesta bolån har låga räntor lönar det sig att läsa på och jämföra olika bolån för att hitta det bästa lånet för dig.

Läs mer: Hur använder jag ett pantbrev som ett säkerhet för mitt bolån?

Vad är ett bolån?

Bolån är ett hypotekslån vilket innebär att lånet kräver en säkerhet. Bostaden är det som är säkerhet och om räntor och amorteringarna inte betalas tillbaka har långivaren rätt att sälja bostaden för att få tillbaka lånesumman.

l de flesta fall utgör hypotekslånen 75 till 85 procent av inköpspriset på bostaden. Denna del av lånet kallas ofta för bottenlån. Resterande del av inköpet till bostaden behöver du spara till eller så kan du låna pengar till kontantinsatsen med ett lån utan säkerhet. Denna del av lånet kallas ibland för topplån och har en högre ränta än bottenlånet.

Om du redan äger en bostad kan du även ta ett bolån för att till exempel renovera eller bygga ut. Genom att ta ett huslån blir renoveringen billigare än med ett blancolån, d.v.s. ett lån utan säkerhet.

Tips vid ansökan om bolån

Innan du ansöker om huslån är det en bra idé att lägga lite tid på att gå igenom din privatekonomi. Gör gärna en budget där du skriver upp inkomster och utgifter. Är ni två som ska flytta tillsammans behöver ni ta med alla era sammanlagda uppgifter. Försök att göra en uppskattning av hur mycket det skulle kosta att bo i det nya huset eller lägenheten. I fastighetsmäklarnas annonser brukar det finnas med driftskostnader som går att använda i budgeten.

När du har koll på din eller din familjs ekonomi är nästa steg att jämföra bolån. Räntekostnaderna skiljer sig åt mellan olika banker och även en liten skillnad i procent har stor betydelse för månadskostnaden. Att jämföra räntor är särskilt viktigt om du lånar pengar till kontantinsatsen eftersom ett sådant lån är mycket dyrare än bottenlånet.

När du har valt ut några olika långivare är nästa steg att ansöka om ett lånelöfte. Ett lånelöfte gör att du vet vilket boende som du har råd med. Det gör också att det går fortare att skriva kontrakt eftersom det första steget i låneprocessen redan är klart när budgivningen är klar.

Det grundläggande

Hur ansöker man om bolån?

Enklast ansöker man genom långivarens hemsida eller genom att ringa dem.

Vad kollar banken vid bolån?

När man letar efter en ny bostad så måste man ta hänsyn till vilken budget man har. Och det är väldigt få personer som ...

Ska man välja rörlig eller bunden ränta?

Ett bolån utgör som regel den i särklass största utgiftsposten i ett hushåll. Ofta ligger månadskostnaden bara för bolå...

Hur mycket kan jag få i bolån?

Funderar du på att köpa en bostadsrätt eller villa? Ett bostadsköp är oftast den största investeringen du gör i livet o...