Finansiera bilköpet

Låna pengar till bil: Bästa billånen 2021

Hitta den rätta finansieringen till ditt nästa bilköp. Välj mellan någon av nedanstående långivare för att hitta ett billån som passar ditt bilköp. För att låna pengar till att köpa en begagnad bil, bocka för Till begagnad bil i filterlådorna ovanför listan nedan. Samtliga långivare erbjuder lån till köp av ny bil.

För att komma igång med ditt lån, klicka här. För information om billån, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Till begagnad bil
Låneförmedlare
Betalningsanmärkning OK
Inte högk.kredit
 • Santander Bank logo
  Lån mellan10 000 - 350 000
  Ränta3,95% - 12,95%
  Löptid2 år - 12 år
  min. Ålder20
  Utan säkerhet
  Samlingslån
  Räkneexempel: Vid ett lån på 100 000 kr, återbetalningstid 8 år med en nominell ränta på 5,95 % (effektiv ränta 6,12 %) ger en totalkostnad på 125 952 kr för lånet (1 312 kr per månad, 96 avbetalningar). Max effektiv ränta: 12%. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Att låna pengar till bil

Ett bilköp är vanligen en stor affär som kräver lite extra eftertanke. Förutom att välja rätt bil att köpa är det bra att lägga lite tid på att undersöka vilken form av lån du ska satsa på. Det står flera alternativ till buds, men det bästa valet är ett lån som är anpassat just för bilköp. Varför? Det ska vi titta på här nedan.

Finansiera ditt bilköp med ett billån

När du väljer bilfinansiering genom ett billån, eller ett MC-lån om det handlar om att låna pengar till motorcykel, kan du åtnjuta flertalet fördelar jämfört med exempelvis ett vanligt privatlån:

 • Lägre räntor, samtidigt som det ofta körs kampanjer.
 • Mer optimerade låneprodukter.
 • Bilen används som säkerhet för lånet, vilket innebär att du inte behöver någon annan form av borgen.

Läs mer: Vilken bilförsäkring är bäst 2021?

Tänk på följande innan du ansöker om billån

Till att börja med bör du försäkra dig om att du kan betala tillbaka lånet. Välj med andra ord en bil som du har råd med. Tänk också på att en bil som kanske blir lite dyrare i avbetalning kan vara billigare i drift än en annan modell, så försök bilda dig en uppfattning om helheten. Viktigt är också att jämföra olika lån innan du slår till.

Fundera också på om du ska satsa på ett billån med “klassisk” amortering, det vill säga där du betalar på bilen tills den är helt slutbetald, eller billån med restvärde. Det senare alternativet baseras på ett förväntat värde på bilen efter ett visst antal år. Säg exempelvis att du köper en bil för 200 000 kr som har ett beräknat restvärde på 30 000 kr efter 7 år. Här ska du betala av 170 000 kr på 7 år (200 000 – 30 000) och har sedan en restskuld på 30 000 på bilen. Efter de sju åren betalar du resterande belopp eller lägger upp ett nytt lån.

Läs mer: Information om vad billån med restvärde är

Det grundläggande

Varför billån över vanliga privatlån?

Billån är lån som är specialanpassade för bilköp. Långivaren accepterar bilen som säkerhet och räntan på lånet är mycket lägre.

Hur fungerar billån?

När man ansöker om billånet specificerar man bilens detaljer. Blir man beviljad så går lånet till att betala för bilköpet. Sedan amorterar man på lånet månatligt.

Finns det billån utan UC?

Majoriteten av billån tar en kreditupplysning hos UC. För att låna pengar utan UC behöver man ansöka om ett blancolån, som är lån utan säkerhet. Räntan är betydligt högre.

Vad är restvärde när man talar om billån?

Ett bilköp är ingen liten affär, och att låna är både vanligt och i många fall nödvändigt. Det finns ett flertal olika ...