Varför BestRate

BestRate Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos BestRate kan konsumenter jämföra privatlån på upp till 600 000 kr. Efter inskickad ansökan så kan du få låneerbjudanden från upp till 18 banker och låneinstitut. Löptiden är mellan 1-20 år. BestRate tar en sedvanlig kreditupplysning i samband med en ansökan. BestRate gör denna hos UC.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: BestRate gör det enkelt att jämföra konsumtionslån mellan 30 000 kr och 600 000 kr. Lånetiden löper mellan 1 år och 20 år, och du kan få erbjudanden från upp till 18 olika långivare. Vissa av BestRates samarbetspartners är högkostnadskrediter men vilka dessa är framgår tydligt.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  BestRate

  BestRate

  Lån mellan30 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,95 -
  29,95%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos BestRate:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,55% (effektiv ränta på 5,69%), resulterar i en total kostnad av 273 744 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
 • Få erbjudanden från upp till 18 olika långivare.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • Betalningsanmärkning är OK.
 • Konkurrenskraftig ränta.

Nackdelar

 • BestRate har något färre samarbetspartners än andra låneförmedlare.
 • Vissa av BestRates samarbetspartners är högkostnadskrediter men vilka det är framgång tydligt

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är BestRate säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, BestRate är säkert och är inte bluff/bedrägeri. BestRate är ett seriöst företag som ägs och drivs av Bestrate Sverige AB. BestRate står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder BestRate?

BestRate använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar BestRate betalningsanmärkningar?

Ja, BestRate accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos BestRate även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar BestRate ut?

BestRate betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos BestRate?

För att få lån hos BestRate krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

Hur loggar man in på BestRate?

Du loggar in på BestRates hemsida. Logga in

Komplett recension

BestRate är en låneförmedlare som vänder sig till konsumenter. Genom BestRate kn du snabbt få låneerbjudanden från flera olika banker och låneinstitut. På så vis så kan du enkelt jämföra olika långivare och välja det bästa alternativet.

BestRate samarbetar med 18 olika långivare och låneinstitut. Vissa av dessa är så kallade högkostnadskrediter, vilket innebär att lånens effektiva ränta är på 30 % eller högre. Vilka de är framgår dock tydligt hos BestRate.

Läs mer: Långivare som inte är högkostnadskrediter

Vem passar BestRate för?

BestRate passar konsumenter som söker bästa möjliga lån. Om du är intresserad av ett lån med lägsta möjliga ränta, löptid och villkor så kan du vinna på att använda en låneförmedlare. BestRate passar även för dig som vill kunna jämföra olika lån utan att lägga ned mycket tid på jämförelseprocessen. Genom BestRate så kan du få låneerbjudanden från flera olika långivare utan att själv behöva ansöka hos dessa individuellt.

BestRate passar för den som söker såväl stora som små lån.

För att använda BestRate så måste du vara myndig, ha ett svenskt mobilnummer och ha en svensk folkbokföringsadress. Du behöver även ha ett konto i en svensk bank och BankID för legitimering.

Hur fungerar BestRate?

BestRate är en vanlig låneförmedlare. För att använda tjänsten så börjar du med att ansöka om ett lån på hemsidan. Du väljer önskat lånebelopp, löptid och fyller sedan i dina person- och bankuppgifter. Sedan skickar du in din ansökan online. Du verifierar din identitet med BankID.

Efter att du skickat in din ansökan så gör BestRate en sedvanlig kreditupplysning. Detta sker automatiskt och är en kreditbedömning som långivaren gör innan de beviljar en ansökan. Kreditbedömningen ger långivaren en bild om din ekonomi. Efter att kreditbedömningen gjorts så skickas din ansökan vidare till låneförmedlarens samarbetspartners. De behandlar din ansökan och återkopplar därefter med låneerbjudanden till dig.

Låneprocessen tar vanligtvis inte mer än några minuter och allt sker automatiskt. Några minuter efter att din ansökan skickats in så får du olika erbjudanden om lån. Det kan ta upp till 24 timmar innan du får samtliga erbjudanden. Titta igenom dem i lugn och ro, och välj sedan det erbjudande som passar dig bäst. Du signerar lånet som du bestämt dig för med BankID.

Du kan även välja att inte gå vidare med något utav lånen. Att ansöka om lån genom BestRate är inte bindande.

Om företaget

BestRate Sweden AB är företaget bakom tjänsten. Företaget erbjuder även lånelösningar för företag under samma lånetjänst: BestRate.

För att komma i kontakt med BestRates kundtjänst så kan du använda kontaktformuläret på hemsidan. Du kan även mejla eller ringa på vardagar under supportens öppettider.

Vad BestRate erbjuder

Hos BestRate får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos BestRate görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 30 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 2,95 % upp till 29,95 %. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,55% (effektiv ränta på 5,69%), resulterar i en total kostnad av 273 744 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Bestrate Sverige AB
Österlånggatan 69
503 37 Borås

E-post: kundservice@bestrate.se]
Telefonnummer: 033 - 348 24 09

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt