Varför Bank Norwegian

Bank Norwegian Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Bank Norwegian kan du få privatlån på mellan 5000 kr och 600 000 kr. Räntan är fördelaktig och löptiden är flexibel. Kreditupplysningen tas hos UC.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Bank Norwegian erbjuder privatlån på upp till 600 000 kr. Med en fördelaktig ränta och inte allt för höga krav så är Bank Norwegians lån ett förmånligt alternativ för den som söker ett större lån. Kraven är bland andra att man är minst 23 år gammal och har en deklarerad inkomst.

Vi samarbetar inte längre med Bank Norwegian och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Lendsafe.
 • Bank Norwegian
  Bank Norwegian
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta6,16% -
  28,44%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder23
  Se lån
  Krav för att få lån hos Bank Norwegian:
  • Minst 23 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Deklarerad inkomst
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 65 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 13,99 % (effektiv ränta 15,88 %) ger en totalkostnad på 91 866 kr för lånet (1 531 kr per månad, 60 avbetalningar). Startavgift: 149 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Svar på ansökan direkt.
  • Fördelaktig ränta.
  • Ansökan görs enkelt online.
  • Flexibel återbetalning.
  Nackdelar
  • Minst 23 år ålderskrav.
  • Betalningsanmärkningar godtas inte.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Bank Norwegian säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Bank Norwegian är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Bank Norwegian är ett seriöst företag som ägs och drivs av Bank Norwegian AS. Bank Norwegian står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Bank Norwegian?

  Bank Norwegian använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Bank Norwegian betalningsanmärkningar?

  Nej, Bank Norwegian accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Bank Norwegian ut?

  Bank Norwegian betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Bank Norwegian?

  För att få lån hos Bank Norwegian krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 23 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en deklarerad inkomst

  Hur loggar man in på Bank Norwegian?

  Du loggar in på Bank Norwegians hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Bank Norwegians statuerade mål är att kunna erbjuda lån med låga räntor och fördelaktiga villkor, åt olika ändamål som hjälper slutkonsumenten i vardagen, exempelvis lån för att renovera hemmet, finansiera bröllopet eller för att få en ekonomisk omstart.

  Lånets ränta är relativt lågt för ett privatlån och återbetalningstiden är flexibel. Ingen säkerhet krävs vilket betyder att lånet kan användas åt vad som helst.

  Vem passar Bank Norwegian för?

  Bank Norwegian passar dig som är i tillfälligt behov av pengar. Det kan handla om extra pengar innan löning eller en oväntad utgift som uppkommit. Lånet passar även dig som vill förverkliga ett större projekt eller en dröm. Kanske vill du renovera köket, köpa bil eller åka på en språkresa? I sådana fall så kan du ha nytta av ett större lån från Bank Norwegian.

  Med tanke på att långivaren erbjuder så höga belopp så kan lånen även komma väl till hands för dig som vill städa upp din ekonomi. Om du har flera lån som du vill samla så kan Bank Norwegian vara ett bra alternativ. Bank Norwegians omstartslån.

  Bank Norwegian erbjuder även ett kreditkort med en maxkredit på 100 000 kr. Kreditkortet kan användas som en buffert i fall oväntade utgifter skulle uppstå.

  För att kunna låna pengar hos Bank Norwegian så ska du ha varit folkbokförd i Sverige under senaste 36 månaderna och vara minst 23 år gammal. Du ska även inte ha några betalningsanmärkningar.

  Hur fungerar Bank Norwegian?

  Du som är intresserad av lån ansöker genom att besöka långivarens hemsida. Där fyller du i ansökningsformuläret och skickar in din ansökan elektroniskt. Du verifierar din identitet med BankID. Därefter får du lånebesked direkt. Återbetalningen sker månadsvis.

  Om företaget

  Precis som namnet antyder så påbörjade Bank Norwegian sin verksamhet i Norge. Det var år 2007 som företaget blev en bank och sedan dess har man även expanderat till den svenska marknaden.

  Långivarens kundtjänst kan nås via ett kontaktformulär på långivarens hemsida samt telefon. Kundtjänstens öppettider är måndag till fredag kl. 10.00-16.00.

  Vad Bank Norwegian erbjuder

  Hos Bank Norwegian får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 149 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Bank Norwegian görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 6,16 % och 28,44 %. Vid ett lån på 65 000 kr, återbetalningstid 5 år med en nominell ränta på 13,99 % (effektiv ränta 15,88 %) ger en totalkostnad på 91 866 kr för lånet (1 531 kr per månad, 60 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Bank Norwegian AS
  Postboks 338
  0101 Oslo

  E-post: post@banknorwegian.se
  Telefonnummer: +4677 045 77 66

  Öppettider:

  Måndag:10:00-16:00
  Tisdag:10:00-16:00
  Onsdag:10:00-16:00
  Torsdag:10:00-16:00
  Fredag:10:00-16:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.