Varför Axo Finans

Axo Finans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Axo Finans är en av Sveriges populäraste låneförmedlare. De samarbetar med över 35 olika banker och långivare, och gör det möjligt för dig att få flera låneerbjudanden med bara en ansökan. Du kan jämföra erbjudandena och välja det lån som är billigast och passar dig bäst.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Axo Finans är en låneförmedlare som erbjuder möjligheten att ansöka om lån från över 35 olika banker och långivare med bara en enda ansökan och UC. Du kan ansöka om lån från 5000 kr upp till 600 000 kr och få svar på din ansökan inom 24 timmar.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Axo Finans

  Axo Finans

  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,99 -
  29,34%
  Löptid1 år -
  20 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Axo Finans:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 9 200 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 300 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 5,91% (effektiv ränta på 6,11%), resulterar i en total kostnad av 398 535 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 3317 kr vardera. Startavgift: Beror på lånet du väljer. Aviavgift: Varierande aviavgift.

Fördelar

 • Låneförmedlare: Få låneerbjudanden från över 35 olika banker och långivare med bara en enda ansökan.
 • Erbjudanden kan börja komma in efter några minuter.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Kundtjänst öppet på helger.

Nackdelar

 • Låneprocessen med låneförmedlare är längre än när man ansöker om lån hos en långivare direkt, det kan ta mellan 1-5 dagar från att man ansökt till att man fått lånet utbetalt.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Axo Finans säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Axo Finans är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Axo Finans är ett seriöst företag som ägs och drivs av Axo Finans AB. Axo Finans står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Axo Finans?

Axo Finans använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Axo Finans betalningsanmärkningar?

Ja, Axo Finans accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Axo Finans även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Axo Finans ut?

Axo Finans betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Axo Finans?

För att få lån hos Axo Finans krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 9 200 kr/mån

Hur loggar man in på Axo Finans?

Du loggar in på Axo Finans hemsida. Logga in

Komplett recension

Axo Finans är en låneförmedlare och jämförelsetjänst för privatlån och samlingslån. De samarbetar med 37 st. banker och långivare, och gör det möjligt för dig att ansöka om lån hos dem med bara en enda ansökan. När du skickar in din ansökan, kommer Axo Finans att behandla den och sedan skicka den vidare till sina samarbetspartners. Dessa kommer att granska den och sedan ge dig ett erbjudande. Du kan vänta tills du får svar från alla av Axo Finans:s samarbetspartners, och sedan kan du välja det erbjudande som passar dina behov bäst, baserat på dina krav, såsom vilket erbjudande som är fördelaktigast och billigast.

Axo Finans tjänst kan vara till hjälp för att spara tid och pengar, eftersom de hjälper till med lånejämförelsen och gör det enklare för dig att hitta fördelaktiga låneerbjudanden. Men det är alltid viktigt att du läser igenom lånevillkoren noggrant och förstår din åtaganden innan du accepterar ett lån.

Hur Axo Finans fungerar

Axo Finans process för att ansöka om lån fungerar så här:

 1. Ansökan: Du skickar in en låneansökan till Axo Finans. I din ansökan anger du det belopp du vill låna, liksom andra uppgifter som kan vara relevanta, såsom din inkomst och syftet med lånet.
 2. Matchning: Axo Finans tar din ansökan och matchar den mot ett nätverk av potentiella långivare. De söker efter långivare som erbjuder de bästa räntorna och villkoren baserat på din specifika situation.
 3. Erjudanden: Du får sedan ett eller flera låneerbjudanden att granska. Dessa erbjudanden kommer att inkludera detaljer som räntor, betalningsplaner och eventuella avgifter.
 4. Beslut: Du kan jämföra de olika erbjudandena och välja det som bäst passar dina behov. Om du bestämmer dig för att acceptera ett erbjudande, kommer du att ingå ett avtal direkt med långivaren.
 5. Utbetalning: Efter att du accepterat ett låneerbjudande, kommer långivaren att betala ut lånet till dig.

Att ansöka är inte bindande och du kan välja att inte gå vidare med något av de erbjudanden som du fått. Det kostar inte heller något att ansöka, vilket betyder att du kan göra en ansökan och se vilka lånemöjligheter du hade kunnat ha. Kom dock ihåg att en kreditupplysning tas i samband med lån. Axo Finans tar sin kreditupplysning hos UC.

Vem Axo Finans passar för

Axo Finans kan passa för en mängd olika individer, eftersom de erbjuder förmedlingstjänster för en rad olika lånetyper, inklusive privatlån och skuldfinansieringslån.

Exempel på vem Axo Finans kan passa för:

 • Individer som behöver ett personligt lån: Om du behöver ett lån för att betala för en stor utgift, till exempel en bil, en resa, eller kanske ett skönhetsingrepp, kan Axo Finans hjälpa dig att hitta det bästa lånet för dina behov.
 • Människor som vill omfinansiera sina skulder: Om du har flera olika skulder med höga räntor, kan Axo Finans hjälpa dig att hitta ett lån med en lägre ränta som du kan använda för att betala av dina befintliga skulder. Detta kan potentiellt spara dig pengar i räntekostnader över tid.
 • Personer med varierande kreditvärdighet: Axo Finans matchar din profil med flera långivare, vilket ökar chansen att hitta en lämplig långivare även om din kreditvärdighet kanske inte är den bästa.

Det är dock viktigt att komma ihåg att ta ett lån är ett stort åtagande, och du bör alltid vara säker på att du kan betala tillbaka lånet innan du ansöker. Du bör också jämföra flera olika låneerbjudanden för att se till att du får den bästa möjliga räntan och villkoren.

Om företaget

Axo Finans ägs av Axo Finans AB, som har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Företaget driver verksamhet inom alla länder i Norden, och erbjuder sina lösningar till flera olika företag, inklusive Arcadia Finans, Favoritlån, Financier, m.fl. Deras syfte är att göra processen för att hitta och ansöka om lån enklare och mer transparent. Genom att erbjuda en tjänst där låntagare kan skicka in en enda ansökan och få flera låneerbjudanden att jämföra, strävar Axo Finans efter att hjälpa sina kunder att hitta de bästa räntorna och villkoren för deras specifika situation.

Axo Finans erbjuder en god och tillgänglig kundsupport som kan nås alla dagar i veckan, inklusive på helger, via såväl telefon och e-post som en chatt-funktion på hemsidan. Företaget har även en utförlig FAQ-sida på hemsidan som ger svar på många vanliga frågor.

Vad Axo Finans erbjuder

Hos Axo Finans får du ett lån. Uppläggningsavgiften beror på lånet du väljer. Aviavgiften är: Varierande aviavgift. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Axo Finans görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 2,99 % upp till 29,34 %. Ett lån om 300 000 kr, med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 5,91% (effektiv ränta på 6,11%), resulterar i en total kostnad av 398 535 kr, fördelat på 120 månadsbetalningar om 3317 kr vardera. Startavgift: Beror på lånet du väljer. Aviavgift: Varierande aviavgift.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Axo Finans AB
Vasagatan 12
111 20 Stockholm

E-post: kundservice@axofinans.se
Telefonnummer: 0771 323400

Öppettider:

Måndag:08:30-16:00
Tisdag:08:30-16:00
Onsdag:08:30-16:00
Torsdag:08:30-16:00
Fredag:08:30-16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt