Varför Arcadia Finans

Arcadia Finans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Arcadia Finans kan du jämföra och ansöka om privatlån mellan 25 000 kr och 600 000 kr. Ansökningsprocessen är enkel och efter inskickad ansökan så kan du få låneerbjudanden från upp till 35 olika långivare.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Arcadia Finans gör det enkelt att jämföra privatlån från 25 000 kr upp till 600 000 kr. Du ansöker online och kan få erbjudanden från upp till 35 olika banker och låneinstitut. Arcadia Finans samarbetar med Zmarta och Axo Finans.

 • Arcadia Finans
  Arcadia Finans
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,99% -
  34,36%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Arcadia Finans:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 180 000 kr, återbetalningstid 10 år med en nominell ränta på 6,65 % (effektiv ränta 6,86 %) ger en totalkostnad på 246 915 kr för lånet (2 058 kr per månad, 120 avbetalningar). Startavgift: 495 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneerbjudanden från upp till 35 olika långivare med en enda ansökan.
  • Snabb ansökningsprocess.
  • Erbjudanden kan börja komma in efter några minuter.
  • Betalningsanmärkningar är OK.
  Nackdelar
  • Vissa av Arcadia Finans:s samarbetspartners är högkostnadskrediter men vilka det är framgång tydligt.
  • FAQ-sida saknas på hemsidan.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Arcadia Finans säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Arcadia Finans är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Arcadia Finans är ett seriöst företag som ägs och drivs av Arcadia Finans. Arcadia Finans står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Arcadia Finans?

  Arcadia Finans använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Arcadia Finans betalningsanmärkningar?

  Ja, Arcadia Finans accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Arcadia Finans ut?

  Arcadia Finans betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Arcadia Finans?

  För att få lån hos Arcadia Finans krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån

  Hur loggar man in på Arcadia Finans?

  Du loggar in på Arcadia Finans hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Arcadia Finans är en låneförmedlare och jämförelsetjänst. Genom Arcadia Finans kan du med en enda låneansökan få låneerbjudanden från upp till 35 olika långivare.

  Fördelarna med en låneförmedlare är flera. Den största fördelen är att man med endast en kreditupplysning kan ansöka om lån hos flera långivare. Så kan många kreditupplysningar påverka kreditvärdigheten.

  Nackdelen med en låneförmedlare är att låneprocessen är längre än om man ansöker hos en långivare direkt—dock så kan man genom en låneförmedlare jämföra lån och hitta det billigaste lånet som passar ens specifika situation.

  När du ansöker genom Arcadia Finans hemsida så skickas din ansökan vidare till deras samarbetspartners—som är Freedom Finance (en tjänst av Zmarta) och Axo Finans. Arcadia Finans:s samarbetspartners behandlar din ansökan och skickar den vidare till sina anslutna samarbetspartners. När din ansökan behandlats så återkopplar Arcadia Finans därefter med låneerbjudanden. Processen sker automatiskt och det tar vanligtvis inte mer än några minuter innan de första låneerbjudandena kommer in.

  Vem passar Arcadia Finans för?

  Arcadia Finans passar dig som söker ett fördelaktigt lån. Tjänsten är ett bra verktyg för dig som vill kunna jämföra lån utan att lägga ner för mycket tid och energi. Med Arcadia Finans så sammanställs lånen och låneerbjudandena på ett tydligt och enkelt sätt så att det blir enklare att hitta ett lån med en bra ränta och goda lånevillkor.

  Arcadia Finans passar dig som har fyllt 18 år. Din årsinkomst ska vara minst 120 000 kr och du måste vara folkbokförd i Sverige.

  Hur fungerar Arcadia Finans?

  Tjänsten fungerar som vilken annan jämförelsetjänst som helst. Om du är intresserad av ett lån så besöker du låneförmedlarens hemsida och anger lånebelopp, löptid och dina personuppgifter. Du klickar sedan på Ansök och slussas därefter vidare till ett formulär som du fyller i. Därefter signerar du din ansökan med ditt BankID och skickar in den elektroniskt. Allt-som-allt så tar processen inte mer än några minuter.

  När låneförmedlaren mottagit din ansökan så skickas den vidare till tjänstens samarbetspartners. Partnerbankerna och låneinstituten tittar igenom din ansökan och skickar sedan erbjudanden om lån. Låneerbjudandena kan komma in redan efter ett par minuter.

  En ansökan via Arcadia Finans är inte bindande. Du behöver därför inte känna dig tvungen till att acceptera något av erbjudandena som du får. Det går bra att jämföra lånen och avstå från att låna. För att välja något av lånen så godkänner du det med ditt BankID varefter lånet betalas ut till bankkontot som du angivit.

  Om företaget

  Arcadia Finans drivs av Zmarta AB. Zmarta är en koncern inom finanslösningar och driver även tjänsterna Freedom Finance, Pengino, Lån För Alla, Insplanet försäkringar, m.fl. Zmarta jobbar även inom företagslån och erbjuder företagslån genom sin tjänst Zmarta.

  För att kontakta Arcadia Finans eller Zmarta så kan du ringa eller skicka ett mejl. Du kan också besöka Arcadia Finans:s finansblogg för mer information om lån och ekonomi.

  Vad Arcadia Finans erbjuder

  Hos Arcadia Finans får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 495 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Arcadia Finans görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,99 % och 34,36 %. Vid ett lån på 180 000 kr, återbetalningstid 10 år med en nominell ränta på 6,65 % (effektiv ränta 6,86 %) ger en totalkostnad på 246 915 kr för lånet (2 058 kr per månad, 120 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Arcadia Finans
  Linnankoskenkatu 1 A 11
  002 50 Helsinki

  E-post: kundtjanst@arcadiafinans.se
  Telefonnummer: 010 551 7244

  Öppettider:

  Måndag:00:00-23:59
  Tisdag:00:00-23:59
  Onsdag:00:00-23:59
  Torsdag:00:00-23:59
  Fredag:00:00-23:59
  Lördag:00:00-23:59
  Söndag:00:00-23:59

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.