Varför Advisa

Advisa Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med över 30 olika långivare. Genom Advisa så kan du hitta privatlån på mellan 5000 kr och 600 000 kr. Kreditupplysningen tas hos UC och löptiden för lånet kan vara mellan 1 år och 20 år.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Advisa kan du jämföra olika privatlån. Lånebeloppet sträcker sig från 5000 kr till 600 000 kr och löptiden varierar mellan 1 år och 20 år. Tjänsten gör det enkelt att jämföra över 35 olika långivare för att hitta det rätta lånet som passar dina behov men det finns både för- och nackdelar med låneförmedlare.

 • Advisa
  Advisa
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,06% -
  29,99%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Advisa:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 7,95 % (effektiv ränta 8,25 %) ger en totalkostnad på 626 150 kr för lånet (52 179 kr per månad, 12 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar

  • Jämför över 35 olika långivare.
  • Endast en UC tas.
  • Betalningsanmärkningar är OK.
  • Stor och pålitlig tjänst.
  • Tillgänglig kundtjänst, öppet även helger.
  • Enkel att ansöka.

  Nackdelar

  • Låneförmedlare, därav långsam låneprocess men resulterar i lån med goda villkor.
  • Utbetalning kan ta mellan 3-5 bankdagar.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Advisa bluff/bedrägeri?

  Nej. Advisa är inte bluff/bedrägeri. Advisa är ett stort företag med säte i Stockholm, Sverige. Advisa har funnits sedan 2011 och står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Advisa?

  Advisa använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Advisa betalningsanmärkningar?

  Ja, Advisa accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Advisa även om du har betalningsanmärkningar.

  När betalar Advisa ut?

  Advisa betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Advisa?

  För att få lån hos Advisa krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

  Hur loggar man in på Advisa?

  Du loggar in på Advisas hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Advisa är en låneförmedlare. Det innebär att företaget inte lånar ut pengar utan hjälper dig hitta långivare som erbjuder lån utefter dina önskemål.

  När du ansöker hos Advisa så skickas din ansökan till över 35 olika banker och långivare. Endast en kreditupplysning tas och därefter så får du flera olika erbjudanden om lån. Du väljer själv vilket lån som du föredrar.

  Du kan jämföra allt ifrån lånevillkor, räntor och kostnader till förmåner, löptider och flexibilitet.

  Med en låneförmedlare så är låneprocessen längre men resulterar i att du hittar ett lån som passar dina behov.

  Vem passar Advisa för?

  Advisa passar dig som vill jämföra olika lån. Du som är intresserad av ett lån med skälig ränta, goda lånevillkor samt en löptid som passar din ekonomi kan ha stor nytta av att använda en låneförmedlare. Att ansöka genom en låneförmedlare är inte bindande utan du kan jämföra låneofferterna som du får och sedan välja att inte gå vidare med något utav lånen.

  Advisa lämpar sig även för dig som söker ett samlingslån. Hos Advisa kan du ansöka om att samla dina existerande lån hos en ny långivare. Har du många existerande smålån så kan det vara bra att samla ihop dessa till ett enda lån. Det resulterar i färre lånekostnader, färre administrationsavgifter och en lägre ränta på det nya lånet. Smålån brukar ha höga räntor men samlar du ihop dem till ett enda lån, hos en och samma långivare så kan du få en lägre ränta än den du hade tidigare hos de gamla långivarna.

  För att kunna använda Advisa så måste du ha fyllt 18 år och ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.

  Hur fungerar Advisa?

  Advisa är en låneförmedlare som hjälper dig hitta rätt lån. Det går till genom att du går in på Advisas hemsida och ansöker om ett lån. Du anger önskat belopp och löptid varefter du fyller i dina uppgifter. När du skickar in din ansökan verifierar du din identitet med hjälp av BankID.

  Din ansökan skickas i sin tur vidare till långivarna som Advisa samarbetar med. De ser över din ansökan och skickar sedan erbjudanden till dig genom Advisa. Advisa återkopplar med låneerbjudandena och du kan jämföra alternativen som du fått och välja det lån som passar dig bäst. När du bestämt dig så signerar du det önskade erbjudandet med ditt BankID.

  Att använda Advisa är inte bindande och du kan välja att inte ansöka om något av låneerbjudandena som du fått.

  För- och nackdelar

  Advisa är en låneförmedlare och det innebär att låneprocessen är längre än vid vanliga låneansökningar.

  Hos en låneförmedlare så är låneprocessen uppdelad i ett par steg:

  1. Du ansöker om lånet.
  2. Advisa behandlar din låneansökan och tar en kreditupplysning på dig. Detta sker vanligtvis snabbt.
  3. Advisa förmedlar din ansökan till sina samarbetspartners som behandlar din ansökan. Detta tar vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar.
  4. Du får svar med låneerbjudanden och väljer ett lån som passar dig. Du skickar in ditt svar till Advisa som förmedlar den. Detta sker snabbt.
  5. Långivaren mottar ditt svar och behandlar din ansökan. Detta tar vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar.
  6. Efter att långivaren beviljat ditt lån så betalas den ut inom mellan 3-5 bankdagar.

  Allt som allt så kan låneprocessen ta upp till någon vecka från ansökan till utbetalning.

  Den största fördelen är dock att du får et lån som passar dig bäst. Du kan jämföra låneerbjudanden från över 35 olika banker utan att få flera kreditupplysningar tagna på dig. Genom Advisa så tas bara en kreditupplysning på dig och därefter så kan du jämföra låneofferterna som du får från alla de olika långivarna.

  Med en låneförmedlare så får du ett billigt lån som passar dina behov. Det är en stor fördel jämfört med att självmant ansöka om lån hos olika långivare, få flera kreditupplysningar tagna, vilket kan påverka din kreditvärdighet och lägga ned en massa tid på att göra jämförelsen själv. Med Advisa så blir processen enklare, snabbare och resulterar i färre kreditupplysningar.

  Om företaget

  Företaget Advisa AB grundades 2011 och har sedan dess hjälpt över 263 000 konsumenter. Företaget strävar efter att göra det enklare för dig att hitta rätt lån. Man vill även hjälpa konsumenter att samla sina lån och på så vis få en bättre ekonomi. I nuläget samarbetar Advisa med över 35 banker och långivare, exempelvis SEB, Swedbank och Nordea.

  Om du har frågor kring din ansökan kan du mejla eller ringa till Advisa alla dagar inklusive helger. Du kan även hitta information på företagets FAQ-sida, blogg och Facebook-sida. Till Advisa.

  Vad Advisa erbjuder

  Hos Advisa får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Advisa görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 3,06 % och 29,99 %. Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 7,95 % (effektiv ränta 8,25 %) ger en totalkostnad på 626 150 kr för lånet (52 179 kr per månad, 12 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Advisa AB
  Löjtnantsgatan 21
  115 50 Stockholm

  E-post: kundtjanst@advisa.se
  Telefonnummer: 0770 17 50 50

  Öppettider:

  Måndag:09:00-20:30
  Tisdag:09:00-20:30
  Onsdag:09:00-20:30
  Torsdag:09:00-20:30
  Fredag:09:00-17:00
  Lördag:14:00-18:00
  Söndag:14:00-18:00

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.