Kom igång

Det Finns Inga Kreditkort Utan UC, Men Det Finns Andra Alternativ

Alla kreditkort i Sverige innebär en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen), och det finns inga kreditkort som erbjuds utan en sådan kontroll. Däremot finns det alternativ, såsom onlinekrediter, kontokrediter och kreditlån.

Dessa alternativ fungerar på ett liknande sätt som kreditkort, men med några viktiga skillnader, till exempel att du inte får ett fysiskt betalkort kopplat till din kredit. Istället överför du pengar från krediten till ditt privata bankkonto när du får ett behov.

För att lära dig mer om skillnaderna mellan online- och kontokrediter samt kreditkort, klicka här.

För att ansöka om en online- eller kontokredit utan UC, gör så här:

 1. Skrolla ner till listan över online- och kontokrediter nedan.
 2. Ange det lägsta beloppet du söker en kredit på.
 3. Välj en kredit ur listan.

Kom igång

För information om hur online- och kontokrediter fungerar, hur du kan ta dem utan att en kreditupplysning tas hos UC och vilka alternativ du har, klicka här.

Brixo

Bästa kontokrediten utan UC för Juni 2023

Brixo är den bästa kontokrediten utan UC för kredit på 10 000 kr enligt Payup. Hos Brixo kan du få en kredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Kreditupplysningen görs hos Bisnode och lånets betalas ut samma dag som din ansökan beviljas. Efter de första två månaderna så kan kreditutrymmet utökas. Du kan då ansöka om en större kredit genom Mina Sidor på Brixo:s tjänst. Brixo är ingen högkostnadskredit.

Se kredit Mer om villkor hos Brixo
Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,80%), resulterar i en total kostnad av 11 580 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1580 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Jämför kontokrediter

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder kontokrediter hos Payup 2023. Nedan listar vi 2 st. kreditgivare. Ange helt enkelt det belopp du söker i kredit. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det alternativ som passar dina behov bäst.

Ange lägsta kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta (genomsnittlig) Ett räntespann, till exempel: 2,95% - 333,31%, betyder inte att du kommer få den lägsta räntan. En individuell bedömning avgör räntan. Den genomsnittliga räntan visar minsta ränta, plus högsta ränta, för att få fram ett genomsnittligt värde på räntan. Lån med låg genomsnittlig ränta visar på en god möjlighet till låg ränta.
Lägst ränta
(spann)Räntespann visar lånen som har lägsta möjliga räntan. Kom ihåg att det inte är garanterat att du får den lägsta räntan när du ansöker.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Brixo

  Brixo

  Betyg: 5.0/5 PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.
  Lån mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta29,30%
  Löptid1 år -
  4 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla banker om ansökan skickas in innan kl 12:00.
  Kontokredit
  Utan UC
  Bet.anm. OK
  Krav för att få lån hos Brixo:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,80%), resulterar i en total kostnad av 11 580 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1580 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Fairlo

  Fairlo

  Betyg: 5.0/5 PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.
  Lån mellan2 000 -
  100 000 kr
  Effektiv ränta17 -
  25%
  Löptid1 dag -
  6 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Kontokredit
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Trustly
  Bet.anm. OK
  Krav för att få lån hos Fairlo:
  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 17,52% (effektiv ränta på 19%), resulterar i en total kostnad av 13 032 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 362 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Upptäck kontokrediter utan UC

Utforska alla dina kreditalternativ nedan. Jämför och hitta en kontokredit som passar dig.

Lista över alla kontokrediter utan UC - 2 st.

Nedan listar vi alla kontokrediter utan UC som är tillgängliga för 2023.

LångivareKredit fråneff. RäntaLöptidLäs mer
Brixo3 000 kr29,30%1 år - 4 årLäs mer
Fairlo2 000 kr17% - 25%1 dag - 6 årLäs mer

2 st. kontokrediter utan UC med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte utgöra något hinder för att få kredit. Det finns flera långivare som kan acceptera gamla betalningsanmärkningar, oftast så länge betalningsanmärkningen inte är nyare än 6 månader.

Nedan listar vi kontokrediter utan UC som man kan få med betalningsanmärkning.

LångivareKredit fråneff. RäntaLöptidLäs mer
Brixo3 000 kr29,30%1 år - 4 årLäs mer
Fairlo2 000 kr17% - 25%1 dag - 6 årLäs mer

2 st. kontokrediter utan UC med direkt utbetalning

Med direktutbetalning kan du få en kontokredit utbetalt till ditt bankkonto direkt, utan dröjsmål. Du kan ha pengarna på ditt konto inom någon minut. Nedan listar vi kontokrediter utan UC med direkt utbetalning.

LångivareKredit fråneff. RäntaLöptidLäs mer
Brixo3 000 kr29,30%1 år - 4 årLäs mer
Fairlo2 000 kr17% - 25%1 dag - 6 årLäs mer

Det finns inga kreditkort du kan få utan UC

Alla kreditkortsutfärdare i Sverige använder Upplysningscentralen (UC) för sina kreditupplysningar och det finns inga kreditkort du kan få utan att kreditupplysningen tas hos UC. Det betyder att det inte finns några kreditkort med Bisnode eller kreditkort med Creditsafe, istället använder alla kreditkortsbolag idag Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar.

Dock finns det andra alternativ som kan passa den som söker kreditkort utan UC. Alternativen är kreditlån, såsom kontokrediter och onlinekrediter, som fungerar på precis samma sätt som kreditkort men med några distinkta skillnader, såsom att du inte får ett kort tillsammans med krediten och att du behöver föra över pengar från krediten till ditt bankkonto när du får ett behov. Dessa alternativ går att få utan kreditupplysning hos UC, istället tar kreditgivaren kreditupplysningen hos ett annat kreditupplysningsbolag, som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

Skillnad mellan kreditkort och kontokrediter

Kreditkort och kontokrediter är två produkter som erbjuder konsumenter tillgång till kredit, men de har vissa skillnader i hur de fungerar och används.

Användning

 • Kreditkort: Ett kreditkort är ett betalningskort som ger dig möjlighet att köpa varor och tjänster på kredit upp till en viss gräns. Du kan använda ditt kreditkort vid fysiska butiker, onlineköp, och för att ta ut kontanter (ofta med en högre ränta för kontantuttag).
 • Kontokredit: En kontokredit är en kreditlina som är kopplad till ditt konto hos kreditgivaren och ger dig möjlighet att föra över pengar från kontokrediten till ditt privata bankkonto när du får ett behov för pengar.

Ränta och avgifter

 • Kreditkort: Kreditkort har oftast en räntefri period, vilket innebär att om du betalar tillbaka din skuld inom en viss tid (vanligtvis 30-60 dagar), betalar du ingen ränta. Om du inte betalar tillbaka skulden inom den räntefria perioden, betalar du ränta på det utestående beloppet. Kreditkort kan också ha årsavgifter, samt avgifter för sena betalningar och kontantuttag.
 • Kontokredit: Räntan på en kontokredit är vanligtvis lägre än räntan på ett kreditkort och börjar oftast att beräknas så snart du använder krediten. Det kan också finnas avgifter för att upprätta en kontokredit och för att överskrida kreditgränsen.

Återbetalning

 • Kreditkort: Med kreditkort betalar du tillbaka din skuld genom att göra månatliga betalningar, antingen genom att betala hela beloppet eller genom att betala minst det lägsta beloppet som anges på din faktura. Om du bara betalar det lägsta beloppet kommer din skuld att växa, och det kan ta längre tid att betala tillbaka.
 • Kontokredit: Återbetalning av en kontokredit sker vanligtvis genom att ditt bankkonto automatiskt dras när det finns tillräckliga medel. Du bör betala tillbaka din kontokredit så snart som möjligt för att undvika onödiga ränteutgifter.

Förmåner och belöningar

 • Kreditkort: Många kreditkort erbjuder förmåner och belöningar, såsom poäng för varje köp, reseförsäkring, rabatter eller cashback. Dessa belöningar kan vara värdefulla, men det är viktigt att inte låta dem uppmuntra dig att spendera mer än du har råd med.
 • Kontokredit: Kontokrediter erbjuder sällan förmåner eller belöningar, utan fokuserar snarare på att ge dig en buffert för oförutsedda utgifter och hjälpa dig att hantera ditt kassaflöde.

Sammanfattningsvis är kreditkort och kontokrediter två distinkta kreditprodukter som används för olika ändamål. Kreditkort är mer lämpliga för dagliga utgifter och kan erbjuda förmåner och belöningar, medan kontokrediter fungerar som en finansiell buffert som du kan använda när du får ett behov. Båda produkterna bör användas ansvarsfullt och i enlighet med din betalningsförmåga för att undvika skulder och negativ inverkan på din kreditvärdighet.

Kontokrediter med dygnet-runt-utbetalningar

Vissa kontokrediter erbjuder flexibiliteten att göra utbetalningar dygnet runt, vilket innebär att du som kund har tillgång till de beviljade krediterna när som helst, oavsett om det är dagtid, kvällstid, helger eller helgdagar. Många kontokrediter ger dessutom möjlighet till direkt utbetalning, vilket innebär att du snabbt kan få tillgång till pengar från krediten när behovet uppstår. Dessa funktioner gör att kontokrediter kan fungera på liknande sätt som kreditkort, genom att du enkelt kan finansiera inköp eller utgifter när som helst, oberoende av tidpunkt.

Ansökningsprocess för kontokredit utan UC

För att ansöka om en kontokredit utan UC, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över kontokrediter ovan.
 2. Ange det lägsta beloppet du söker en kredit på.
 3. Välj en kredit och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera ansökan med BankID och skicka in.

Kreditgivaren kommer att behandla din ansökan och ge dig ett svar om din ansökan beviljats. Om din ansökan beviljats kommer du att få tillgång till krediten och du kan sedan använda den vid behov.

2 populära kontokrediter utan UC

LångivareBeloppeff. RäntaLöptidLäs mer
Brixo3 000 kr -
50 000 kr
29,30%1 år -
4 år
Läs mer
Fairlo2 000 kr -
100 000 kr
17% - 25%1 dag -
6 år
Läs mer

Vanliga frågor och svar

Kan man få kreditkort med många UC?

Om man blir nekad kreditkort på grund av att man har för många UC, kan man inte få kreditkort, eftersom de allra flesta kreditkort använder UC för sina kreditbedömningar. De enda alternativen man har är kontokrediter som inte tar UC.

Vilka kreditkort tar inte UC?

Alla kreditkort tar UC och det finns inga kreditkort som inte tar UC. Om du letar efter ett kreditkort som inte tar UC kan du hitta alternativ bland kontokrediter och onlinekrediter som inte tar UC. De fungerar på ett likadant sätt som kreditkort, men med några viktiga skillnader.

Kan man få kreditkort utan kreditupplysning?

Nej, man kan inte få kreditkort utan kreditupplysning. Alla kreditbolag tar kreditupplysning när de ger ut kreditkort och det är något som behöver göras enligt lag. Det krävs för att säkerställa att konsumenter inte tar på sig skulder som de inte kommer att ha en möjlighet att betala tillbaka.

Finns det tankkort utan UC?

Nej, det finns inga tankkort utan UC-kontroll. Alla företag gör en kreditupplysning hos UC innan de beviljar ett tankkort.