Kom igång

Det Finns Inga Kreditkort Utan UC, Men Det Finns Andra Alternativ

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Brixo

Bästa kontokrediten utan UC 2023 enligt Payup

Brixo är den bästa kontokrediten utan UC för kredit på 10 000 kr enligt Payup. Hos Brixo kan du ansöka om en kredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Kreditupplysningen utförs hos D&B (Dun & Bradstreet), och lånet betalas ut samma dag som din ansökan godkänns. Efter de första två månaderna har du möjlighet att utöka ditt kreditutrymme. Du kan då ansöka om en högre kreditgräns genom "Mina Sidor" på Brixos hemsida. Brixo är ingen högkostnadskredit.

Se ränta och villkor
Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Jämför 1 st. kontokrediter

Vi hjälper dig jämföra 1 st. långivare, kreditgivare och banker som erbjuder kontokrediter för att du ska kunna hitta det alternativ som bäst passar dig 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i kredit nedan. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Ange önskat kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst effektiv snittränta När du ser ett effektivt räntespann, som 2,95 - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska effektiva ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst effektiv snittränta beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till lägst ränta visas först.
Lägst effektivt räntespannSorteringsalternativet Lägst effektivt räntespann visar lånen baserat på deras lägsta möjliga effektiva ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Flest beviljade
Nyast
 • Brixo logo

  Brixo

  Betyg: 4.0/5
  Kredit mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta33,10%
  LöptidLöpande
  Uppl.avgift0 kr
  Använder DB
  Kontokredit
  Stöd för Swish
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 28,95% (effektiv ränta på 33,10%), resulterar i en total kostnad av 11 640 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 970 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Alla Kontokrediter utan UC hos Payup 2023

Att hitta rätt kredit i en djungel av olika alternativ kan vara både förvirrande och tidskrävande. Det finns en mängd kreditgivare, var och en med sina egna villkor, räntor och avgifter. Om du inte är van vid att jämföra krediter, kan det snabbt bli överväldigande. Eftersom vårt mål är att göra processen så enkel och smidig som möjligt, har vi här samlat flera listor över krediter som förenklar jämförelseprocessen.

Ta dig tid att utforska våra listor nedan för att hitta den kredit som passar just dina behov bäst.

Alla Kontokrediter utan UC (1 st.)

Nedan listar vi alla kontokrediter utan UC som är tillgängliga för 2023.

LångivarePayup betygBelopp (SEK)Effektiv
ränta (%)
Låneperiod (månader)AnsökningskravUppläggningsavgift (SEK)Aviseringsavgift (SEK)Kreditupplysnings­bolagDirektutbetalning (Banker)Låneförmedlare (Antal partners)Betalningsanmärkning accepteras (Ja/Nej)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Brixo 4,0/53 000 -
50 000 kr
33,10%LöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 150 000 kr/år
0 kr0 krDBUtbetalning samma dag till alla storbanker vid ansökan på vardagar innan kl. 12:00.NejJaNej

Det finns inga kreditkort du kan få utan UC

Alla kreditkortsutfärdare i Sverige använder Upplysningscentralen (UC) för sina kreditupplysningar och det finns inga kreditkort du kan få utan att kreditupplysningen tas hos UC. Det betyder att det inte finns några kreditkort med Dun & Bradstreet (D&B) eller kreditkort med Creditsafe, istället använder alla kreditkortsbolag idag Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar.

Dock finns det andra alternativ som kan passa den som söker kreditkort utan UC. Alternativen är kreditlån, såsom kontokrediter och onlinekrediter, som fungerar på precis samma sätt som kreditkort men med några distinkta skillnader, såsom att du inte får ett kort tillsammans med krediten och att du behöver föra över pengar från krediten till ditt bankkonto när du får ett behov. Dessa alternativ går att få utan kreditupplysning hos UC, istället tar kreditgivaren kreditupplysningen hos ett annat kreditupplysningsbolag, som exempelvis Creditsafe eller D&B.

Skillnad mellan kreditkort och kontokrediter

Kreditkort och kontokrediter är två produkter som erbjuder konsumenter tillgång till kredit, men de har vissa skillnader i hur de fungerar och används.

Användning

 • Kreditkort: Ett kreditkort är ett betalningskort som ger dig möjlighet att köpa varor och tjänster på kredit upp till en viss gräns. Du kan använda ditt kreditkort vid fysiska butiker, onlineköp, och för att ta ut kontanter (ofta med en högre ränta för kontantuttag).
 • Kontokredit: En kontokredit är en kreditlina som är kopplad till ditt konto hos kreditgivaren och ger dig möjlighet att föra över pengar från kontokrediten till ditt privata bankkonto när du får ett behov för pengar.

Ränta och avgifter

 • Kreditkort: Kreditkort har oftast en räntefri period, vilket innebär att om du betalar tillbaka din skuld inom en viss tid (vanligtvis 30-60 dagar), betalar du ingen ränta. Om du inte betalar tillbaka skulden inom den räntefria perioden, betalar du ränta på det utestående beloppet. Kreditkort kan också ha årsavgifter, samt avgifter för sena betalningar och kontantuttag.
 • Kontokredit: Räntan på en kontokredit är vanligtvis lägre än räntan på ett kreditkort och börjar oftast att beräknas så snart du använder krediten. Det kan också finnas avgifter för att upprätta en kontokredit och för att överskrida kreditgränsen.

Återbetalning

 • Kreditkort: Med kreditkort betalar du tillbaka din skuld genom att göra månatliga betalningar, antingen genom att betala hela beloppet eller genom att betala minst det lägsta beloppet som anges på din faktura. Om du bara betalar det lägsta beloppet kommer din skuld att växa, och det kan ta längre tid att betala tillbaka.
 • Kontokredit: Återbetalning av en kontokredit sker vanligtvis genom att ditt bankkonto automatiskt dras när det finns tillräckliga medel. Du bör betala tillbaka din kontokredit så snart som möjligt för att undvika onödiga ränteutgifter.

Förmåner och belöningar

 • Kreditkort: Många kreditkort erbjuder förmåner och belöningar, såsom poäng för varje köp, reseförsäkring, rabatter eller cashback. Dessa belöningar kan vara värdefulla, men det är viktigt att inte låta dem uppmuntra dig att spendera mer än du har råd med.
 • Kontokredit: Kontokrediter erbjuder sällan förmåner eller belöningar, utan fokuserar snarare på att ge dig en buffert för oförutsedda utgifter och hjälpa dig att hantera ditt kassaflöde.

Sammanfattningsvis är kreditkort och kontokrediter två distinkta kreditprodukter som används för olika ändamål. Kreditkort är mer lämpliga för dagliga utgifter och kan erbjuda förmåner och belöningar, medan kontokrediter fungerar som en finansiell buffert som du kan använda när du får ett behov. Båda produkterna bör användas ansvarsfullt och i enlighet med din betalningsförmåga för att undvika skulder och negativ inverkan på din kreditvärdighet.

Kontokrediter med dygnet-runt-utbetalningar

Vissa kontokrediter erbjuder flexibiliteten att göra utbetalningar dygnet runt, vilket innebär att du som kund har tillgång till de beviljade krediterna när som helst, oavsett om det är dagtid, kvällstid, helger eller helgdagar. Många kontokrediter ger dessutom möjlighet till direkt utbetalning, vilket innebär att du snabbt kan få tillgång till pengar från krediten när behovet uppstår. Dessa funktioner gör att kontokrediter kan fungera på liknande sätt som kreditkort, genom att du enkelt kan finansiera inköp eller utgifter när som helst, oberoende av tidpunkt.

Ansökningsprocess för kontokredit utan UC

För att ansöka om en kontokredit utan UC, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över kontokrediter ovan.
 2. Ange det lägsta beloppet du söker en kredit på.
 3. Välj en kredit och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera ansökan med BankID och skicka in.

Kreditgivaren kommer att behandla din ansökan och ge dig ett svar om din ansökan beviljats. Om din ansökan beviljats kommer du att få tillgång till krediten och du kan sedan använda den vid behov.

1 populär kontokrediter utan UC hos Payup

LångivarePayup betygBelopp (SEK)Effektiv
ränta (%)
Låneperiod (månader)AnsökningskravUppläggningsavgift (SEK)Aviseringsavgift (SEK)Kreditupplysnings­bolagDirektutbetalning (Banker)Låneförmedlare (Antal partners)Betalningsanmärkning accepteras (Ja/Nej)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Brixo 4,0/53 000 -
50 000 kr
33,10%LöpandeÅlder: 18 år
Inkomst: 150 000 kr/år
0 kr0 krDBUtbetalning samma dag till alla storbanker vid ansökan på vardagar innan kl. 12:00.NejJaNej

Vanliga frågor och svar