Tankkort

Tankkort: Jämför De Bästa Kreditkorten 2024
Payup P icon
MoreGolf Mastercard

Bästa tankkortet 2024

MoreGolf Mastercard är det bästa tankkortet enligt Payup 2024. MoreGolf Mastercard är ett kreditkort som ges ut av Svenska Golfförbundet (SGF) och är särskilt lämpat för golfare. Kreditkortet har en kreditgräns som uppgår till 160 000 kr kr, 55 räntefria dagar och flera förmåner som kan vara fördelaktiga om man är medlem i en golfklubb.

Jämför 5 st. tankkort 2024

Matkort
Resekort
Cashback kort
Debetkort
Tankkort
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta
Flest beviljade
Högst kreditgräns
Nyast
 • Populärast 2024
  Få 3-pack Callaway Chrome Soft bollar vid godkänd ansökan

  Kreditkortet för golfare

  MoreGolf Mastercard logo

  MoreGolf Mastercard

  Gå vidare MoreGolf Mastercard recension Betyg: 2.5/5

  Kreditkortet för golfare

  MoreGolf Mastercard

  Upp till 160 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:160 000 kr
  • Årsavgift:295 kr
  • Ränta (Effektiv):19,64% (20,22 - 24,73%)
  • Räntefritt:55 dagar
 • Smartaste kortet hittills

  Circle K Mastercard logo

  Circle K Mastercard

  Gå vidare Circle K Mastercard recension Betyg: 3.0/5

  Smartaste kortet hittills

  Circle K Mastercard

  Upp till 400 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:400 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):19,75% (19,52%)
  • Räntefritt:60 dagar
 • Kortet med 0 kr årsavgift

  Ikano Kort logo

  Ikano Kort

  Gå vidare Ikano Kort recension Betyg: 4.0/5

  Kortet med 0 kr årsavgift

  Ikano Kort

  Upp till 60 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:60 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):18,80% (23,21%)
  • Räntefritt:56 dagar
 • Kortet med vägens bästa drivmedelsrabatt

  Preem Mastercard logo

  Preem Mastercard

  Gå vidare Preem Mastercard recension Betyg: 3.0/5

  Kortet med vägens bästa drivmedelsrabatt

  Preem Mastercard

  Upp till 50 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:50 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):20,15% (24,57 - 32,07%)
  • Räntefritt:56 dagar

Vad tankkort är

Tankkort, även kallat bensinkort, är ett betalkort eller kreditkort som används för att köpa bränsle och ibland även andra varor och tjänster på bensinstationer. Tankkort kan vara kopplade till ett specifikt bensinmärke eller vara mer generella och fungera på flera olika bensinstationer.

Tankkort är vanligtvis utformade för att underlätta betalningar för företag och deras anställda genom att erbjuda fördelar som samlad fakturering, detaljerad rapportering om bränsleförbrukning, möjlighet att ställa in köpbegränsningar och rabatter på bränsle och andra produkter. Det finns även tankkort för privatpersoner, men fördelarna och funktionerna kan skilja sig från tankkort för företag.

Korten är oftast av typen Visa eller Mastercard.

Hur tankkort fungerar

Tankkort fungerar på liknande sätt som vanliga kredit- eller betalkort, men är specifikt utformade för att användas vid köp av bränsle och ibland även andra varor och tjänster på bensinstationer. Här är en översikt över hur tankkort fungerar:

 1. Ansökan: För att få ett tankkort måste du först ansöka hos en kortutgivare. Detta kan vara ett bensinbolag, en bank eller en annan finansiell institution. Du kan behöva genomgå en kreditkontroll som en del av ansökningsprocessen.
 2. Aktivering: När du har godkänts och fått ditt tankkort måste du aktivera det, vanligtvis genom att följa instruktionerna som följer med kortet. Det kan innebära att ringa ett telefonnummer eller använda en online-portal för att bekräfta dina personuppgifter och sätta upp en PIN-kod.
 3. Användning: När ditt tankkort är aktiverat kan du använda det för att betala för bränsle och eventuellt andra varor och tjänster på bensinstationer som accepterar kortet. Du använder kortet på samma sätt som ett vanligt kredit- eller betalkort genom att dra, sätta in eller blippa kortet vid betalningsterminalen och ange din PIN-kod eller signera kvittot.
 4. Fakturering: Tankkort kan fungera som kreditkort, där du får en månadsfaktura för dina inköp, eller som betalkort, där beloppet dras direkt från ditt bankkonto. Fakturorna inkluderar vanligtvis detaljerad information om dina inköp, såsom datum, bensinstation, bränslemängd och pris per liter.
 5. Rapportering och kontroll: Tankkort kan erbjuda detaljerade rapporter om dina inköp och bränsleförbrukning, vilket kan hjälpa dig att spåra och analysera dina kostnader. För företag kan tankkort också erbjuda möjligheten att ställa in köpbegränsningar och användargränser för att kontrollera bränslekostnaderna.
 6. Rabatter och förmåner: Beroende på det specifika tankkortet kan du vara berättigad till rabatter på bränsle, underhåll, bilvård och andra produkter och tjänster. Dessa förmåner kan bidra till att sänka dina totala bränslekostnader.

Det är viktigt att noggrant läsa villkoren för ditt tankkort och förstå eventuella avgifter, begränsningar och förmåner som är förknippade med kortet.

Utbud

Är du på jakt efter ett tankkort kan det vara bra att veta att utbudet av tankkort är stort idag. De allra flesta bensinstationer erbjuder olika typer av tankkort och det finns många olika fördelar man kan ta del av.

Bensinstationer som erbjuder tankkort inkluderar Shell, Preem, OKQ8, Statoil/Circle K, Ingo, St1, Gulf, m.fl.

Det finns även kreditkort som inte utfärdats av bensinstationer, men som fortfarande erbjuder fördelar när du tankar på drivmedel. Till exempel Refunder Pay, Ikano Kort, m.fl.

Olika tankkort har olika rabatter. Därför är det bra att se över erbjudandet innan du bestämmer dig att gå vidare med ett specifikt kort.

Oftast har alla tankkort stöd för alla typer av drivmedel, inklusive bensin (E5, E10, E85), diesel (B7, B10, XTL), gasformiga bränslen (LNG, H2, CNG, LPG), m.fl.

För- och Nackdelar med tankkort

Tankkort har både för- och nackdelar som kan variera beroende på användarens behov och situation. Här är några av de vanligaste för- och nackdelarna med att använda tankkort:

Fördelar

 • Bekvämlighet: Tankkort gör det enkelt att betala för bränsle och andra varor på bensinstationer. Det är särskilt bekvämt för företag som kan samla alla bränslekostnader på en faktura.
 • Rapportering och kontroll: Tankkort ger detaljerad rapportering om bränsleförbrukning och inköp, vilket hjälper företag att övervaka och kontrollera kostnaderna. Dessutom kan användargränser och köpbegränsningar ställas in för att förhindra missbruk.
 • Rabatter och besparingar: Många tankkort erbjuder rabatter på bränsle och andra produkter, vilket kan resultera i betydande besparingar över tid.
 • Skattefördelar: För företag kan tankkort hjälpa till att förenkla skatterapporteringen genom att erbjuda tydliga och korrekta uppgifter om bränslekostnader för företagets fordon.

Nackdelar

 • Begränsad användning: Vissa tankkort kan endast användas på specifika bensinstationer eller varumärken, vilket kan vara opraktiskt om du inte har tillgång till dessa stationer i ditt område.
 • Kreditgranskning: För att få ett tankkort kan du behöva genomgå en kreditgranskning, vilket innebär att personer med dålig kredit kanske inte är berättigade.
 • Skuldfälla: Om du inte betalar dina tankkortsfakturor i tid kan det leda till skulder och negativa konsekvenser för din kreditvärdighet.
 • Administration: För företag kan hanteringen av flera tankkort och att följa upp på fakturor och rapporter innebära extra administrativ börda.

Det är viktigt att väga för- och nackdelarna med tankkort och jämföra olika erbjudanden innan du bestämmer dig för om ett tankkort är rätt för dig eller ditt företag.

Digitala tankkort (utan fysiska kort)

Vissa tankkort erbjuder digitala kreditkort där du inte behöver vänta på att få ett fysiskt kort för att ta del av kreditmöjligheterna. Ett sådant alternativ är Circle K, vars tankkort går att få både fysiskt och digitalt. Du kan använda det digitala tankkortet med din mobiltelefon eller med Circle K:s app för att betala på Circle K:s bensinstationer.

Hur du hittar de billigaste tankkorten

Med Payup blir det enklare att hitta de billigaste tankkorten. Du gör så här:

Listan sorteras och rangordnar kreditkorten efter billigaste tankkort först. Jämför korten och välj det tankkort som passar dina behov bäst.

Relaterade sidor:

Tankkort man kan få trots betalningsanmärkning

Utbudet av kreditkort i allmänhet begränsas ifall man har betalningsanmärkningar, eftersom de kreditgivare inte alltid godtar betalningsanmärkningar. För att se tankkort som beviljas med betalningsanmärkning, besök Kreditkort med betalningsanmärkning och bocka för Bensinkort med filterlådorna ovanför listan. Listan kommer att filtreras och endast visa tankkorten som du kan få med betalningsanmärkning.

Tankkort utan UC

De allra flesta kreditgivare tar en UC när de behandlar kreditansökan och det finns inga tankkort som du kan få utan UC. Dock finns det online- och kontokrediter som du kan få utan UC, men du får inga rabatter eller fördelar när du tankar på drivmedel när du använder dem.

Relaterade sidor:

Tankkort för unga?

De allra flesta tankkort har en åldersgräns på 18 år. Det betyder att det finns många tankkort som unga privatpersoner och ungdomar kan få, så länge de är över 18 år gamla. För att se tankkorten unga privatpersoner och ungdomar kan få, skrolla upp till listan över tankkort ovan, klicka på Krav bredvid korten i listan och se vilka ålderskrav tankkorten har. Välj det kort som passar dig och dina köpvanor bäst.

Hur du beställer och ansöker om ett kort

Att ansöka om ett tankkort är enkelt. För att ansöka om ett kort gör du så här:

 1. Välj kreditgivaren som verkar intressantast för dig och som erbjuder tankkortet du tycker passar dig bäst. Tankkort
 2. Gå vidare till kreditgivaren och fyll i en ansökan online.
 3. Kreditgivaren behandlar din ansökan och ger dig besked på om du beviljats kreditkortet eller inte.

Processen sker elektroniskt och du får ofta svar på din ansökan antingen via sms eller på e-post.

Beviljas du kortet skickas det hem till dig med posten och du har det vanligtvis inom några arbetsdagar. Pinkoden skickas oftast med separat post, tillsammans med anvisningar om hur du aktiverar kortet. Du brukar få kortet först, och sedan pinkoden och information om hur du aktiverar kortet några arbesdagar därefter.

När du fått kortet, koden och du aktiverat kortet kan du sedan ta del av krediten och rabatterna. Ansök

Tänk på det här när du jämför tankkort

När du jämför tankkort, är det viktigt att du tänker på följande:

 • Definiera dina behov: Leta efter ett tankkort som ger dig rabatter på de tankstationer som du ofta redan tankar på, eller som du kan tänka dig att du skulle kunna börja tanka på.
 • Kostnader: Jämför tankkortens kostnader, vilket inkluderar årsavgifterna och krediträntan.
 • Erbjudanden: Se över tankkortens erbjudanden, rabatter och fördelar, och ta reda på om de kunnat vara fördelaktiga för dig.
 • Räntefria dagar: Ta hänsyn till antalet räntefria dagar som tankkortet erbjuder. De räntefria dagarna är antalet dagar som du har på dig att återbetala krediten innan en ränta tillkommer.

Tänk på ovanstående när du jämför tankkort för att hitta det bästa och förmånligaste tankkortet för dig.

Kan man beställa tankkort till företag?

Ja, man kan beställa tankkort till företag. Tankkort fungerar på ett likadant sätt för företag som för privatpersoner. Följ helt enkelt stegen för att ansöka om tankkort ovan och fyll istället i dina företagsuppgifter istället för privatuppgifter, så kommer du att ansöka om tankkortet till ditt företag.

Alla bolagsformer kan ansöka om tankkort, inklusive aktiebolag (AB), handelsbolag (HB) och kommanditbolag (KB), enskilda firmor (EF) och ideella- och ekonomiska föreningar.

Vanliga frågor och svar