Varför Revolut

Revolut: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Därav betyget: Ett debetkort från Revolut har många fördelar. Kortet är kopplat till ditt konto hos Revolut och genom Revoluts portal så kan du skapa nya, virtuella kort för att skydda din identitet när du handlar online. Du får även förmåner när du använder Revolut-kortet i din handel, som exempelvis lounge access på flygplatser och andra rabatter. Genom Revolut kan du även handla kryptovalutor och andra tillgångar.

Vi samarbetar inte längre med Revolut och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande produkt rekommenderar vi: Santander Mitt Kort+.
Hoppa till recension
 • Exklusivt metallkort med kontaktlösa betalningar

  Revolut logo

  Revolut

  Exklusivt metallkort med kontaktlösa betalningar

  Revolut

  Debetkort utan kredit
  • Kreditgräns:Debetkort utan kredit
  • Årsavgift:0 kr
  • Räntefritt:Ja

Jämför med andra kreditkort

 • Revolut
  Revolut logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns
  Debetkort utan kredit
  Årsavgift
  0 kr
  Kreditränta
  0%
  Effektiv ränta
  0%
  Räntefritt
  Ja
 • Santander Mitt Kort+ logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns
  100 000 kr
  Årsavgift
  195 kr
  Kreditränta
  14,95%
  Effektiv ränta
  17,95%
  Räntefritt
  54 dagar

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Revolut

Revolut erbjuder kontokort som du själv kan fylla på när du vill. Till skillnad från kreditkort så har kontokort ingen kredit, i stället så gör du insättning i ditt konto hos Revolut som du använder vid behov. Revolut erbjuder fyra kort i olika prisklasser: Standard, Plus, Premium och Metal. Korten har olika förmåner och olika fördelar för olika behov. Standardkortet är kostnadsfritt.

Läs mer: Skillnaden mellan betalkort, bankkort och kreditkort

Hos Revolut kan du även spekulera på olika tillgångar och köpa aktier, direkt i Revolut-appen. Du kan till och med handla kryptovalutor i appen. De största kryptovalutorna samt andra kryptovalutor finns att handla hos Revolut, där Ethereum, Bitcoin, Solana och Dogecoin bara är några som finns att handla i appen.

För att kunna ansöka om ett kort hos Revolut så måste du vara minst 18 år gammal.

Hur fungerar Revolut?

Korten från Revolut skiljer sig från andra debetkort där den största skillnaden är att du ansöker om kortet genom Revolut-appen. För att få ett kort så besöker du kortutgivarens hemsida och laddar ned appen. I appen så öppnar du ett konto, genomgår kundkännedomsprocessen och ansöker därefter om ett kort. Du väljer kortet som du vill ansöka om, anpassar det efter preferenser såsom färg och material, och därefter så ansöker du. Kortet skickas med posten och når dig inom några arbetsdagar.

Det tar ungefär tre minuter att bli klar med en ansökan och när du har kortet så kan det användas direkt. Du kan även ansöka om ett virtuellt kort som du kan använda online. Revolut skickar då inget fysiskt kort hem till dig utan du får kortuppgifter som du kan använda i din onlinehandel. De virtuella korten ges ut direkt och du behöver inte vänta på att något skickas med posten. Du ansöker och därefter så får du kortuppgifterna direkt. Du kan lägga till de virtuella korten i din Apple-/Android-plånbok och därefter så kan du använda din telefon för att betala i butik, helt utan fysiskt kort. Mer om Revolut-kort.

Om företaget

Revolut grundades i London och har en banklicens sedan 2018. I dagsläget erbjuder man fyra olika kort, och samtliga är debetkort.

För mer information eller vid frågor om Revoluts kort och produkter så kan du kontakta Revoluts kundsupport som är tillgängligt i Revolut-appen, via telefon och via e-post. På Revoluts hemsida finns också en utförlig FAQ-sida med svar på många vanliga frågor.

Kontaktuppgifter till Revolut

Besöksadress:
Revolut Ltd
Konstitucijos ave. 21B
Vilnius 08130, Litauen

E-post: feedback@revolut.com