Preem Mastercard

Preem Mastercard 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

3.0
Payups betyg

Payup graderar betalkort med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Kortutfärdarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Förmåner: Vi utvärderar de extra fördelar som betalkortet erbjuder. Detta inkluderar poängsystem, rabatter, bonusar, reseförsäkring och andra förmåner som förbättrar användarupplevelsen och ger mervärde till kunden.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Med en kreditgräns på upp till 50 000 kr så är Preems tankkort ett alternativ för den som söker ett kreditkort med ett medelstort kreditutrymme och förmåner på Preems bensinstationer. Kortet ger rabatt på drivmedel hos Preem, poäng på alla köp samt medföljande försäkringar. Kortet kostar inget att få.

Hoppa till recension

Kortet med vägens bästa drivmedelsrabatt

Preem Mastercard logo

Preem Mastercard

Fler detaljer och ansök

Kortet med vägens bästa drivmedelsrabatt

Preem Mastercard

Upp till 50 000 kr i kredit
 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Ränta (Effektiv):20,15% (24,57 - 32,07%)
 • Räntefritt:56 dagar
Fördelar:
 • Reseförsäkring och feltankningsförsäkring.
 • Bonus betalas ut fyra gånger om året.
 • Delbetala räntefritt på 4 eller 10 månader.
 • Specialerbjudanden.
 • Ingen årsavgift.
Nackdelar:
 • Bonusen begränsas utifrån din kreditgräns.
 • Bonusen betalas ut i form av bonuscheck låst till Preem-stationer (detta går dock att ändra).
 • Hög uppläggnings- och månadsavgift på delbetalning.
 • Lägre kreditgräns än andra kort.
 • 25 öre/liter rabatt på alla bemannade Preem-stationer.
 • 10 öre/liter rabatt på alla obemannade Preem-stationer.
 • Högre rabatt på bemannade stationer.
 • Reseförsäkring och tanka-fel-försäkring ingår.
 • Månadsfaktura.
 • Bonuspoäng på alla köp, även utomlands.
 • Betala direkt, delbetala eller skjut fram betalningen.
 • Uttagsavgift: 2% eller lägst 35 kr.
 • Representativt exempel: Preem Mastercard är en löpande kontokredit. På Preems stationer får du drivmedelsrabatt och specialerbjudanden istället för bonus. Dina eventuella köp hos konkurrerande drivmedelsbolag ger ingen bonus. Vid betalning av den totala skulden varje månad med e-faktura utgår ingen ränta eller avgifter (aviseringsavgift utgår med 25 kr för pappersfaktura). Du kan välja att delbetala dina köp. Då tillkommer en månadsränta på 1,70% (rörlig årsränta på f n 20,40 %, 2023-08-15) och 25 kronor i aviseringsavgift per månad, även för e-faktura, vilket ger en effektiv årsränta på 24,82%. En skuld på 10 000 kronor, delbetalad under 12 månader, ger en månadskostnad på 938 kronor och ett totalt återbetalningsbelopp på 11 253 kronor. För kontantuttag i automat belastas kontot med en avgift på 2 % av beloppet, dock lägst med 35 kr per uttag. Kreditgivare är Ikano Bank AB (publ). Aktuella räntor och villkor hittar du på preem.se.
Krav för att kunna få Preem Mastercard:
 • Måste vara minst 18 år gammal
 • Måste vara folkbokförd i Sverige
 • Måste ha en betalningshistorik fri från betalningsanmärkningar
 • Måste ha en deklarerad inkomst

Jämför med andra kreditkort

Preem Mastercard logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
50 000 kr
Årsavgift
0 kr
Kreditränta
20,15%
Effektiv ränta
24,57% - 32,07%
Räntefritt
56 dagar
Shell Mastercard logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
100 000 kr
Årsavgift
0 kr
Kreditränta
21,40%
Effektiv ränta
19,54% - 27,59%
Räntefritt
30 dagar
Ikano Kort logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
60 000 kr
Årsavgift
0 kr
Kreditränta
18,80%
Effektiv ränta
23,21%
Räntefritt
56 dagar

Vanliga frågor och svar

Nej, Preem Mastercard är inte bluff/bedrägeri. Preem Mastercard är ett seriöst företag som ägs och drivs av Preem Aktiebolag.

Preem Mastercard kan användas på alla tankstationer som accepterar Mastercard som betalmedel (de allra flesta tankstationer), dock du får endast ta del av rabatter när du tankar på Preem:s tankstationer.

Ja, Preem Mastercard har valutapåslag.

Nej, man kan inte betala räkningar och fakturor med Preem Mastercard.

För att logga in på Preem Mastercard besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Preem Mastercard

Preems Mastercard är ett kreditkort med många förmåner. Med kreditkortet så får du bland annat rabatter när du tankar på Preems bensinstationer, poäng på alla köp som du gör med kortet samt reseförsäkring och tanka-fel-försäkring. Kortets kreditutrymme kan uppgå till max 50 000 kr och kortet kostar ingenting att få.

Du kan använda kortet överallt där Mastercard accepteras och kan spendera hur mycket av din kreditgräns som du vill. Vid slutet av varje månad så får du en faktura på hur mycket du spenderat och hur mycket du måste återbetala den månaden. Du kan betala tillbaka hela kreditbeloppet eller delbetala det månatligen. Varje månad så måste ett minsta-belopp återbetalas. Hur stort beloppet är framgår alltid på fakturan som du får på slutet av varje månad.

Varje gång du använder ditt Preem-kort så får du bonusar i form av ”cashback”. Mer om cashback kort. Bonusarna samlas och var tredje månad så betalas bonusen ut till ditt privata bankkonto.

Relaterat: Bästa tankstationskorten 2024

För vem passar Preem Mastercard?

Preem Mastercard passar den som finner att de tankar mycket på Preems bensinstationer. Kortet passar även konsumenter som vill ha en lägre- eller en mellanstor kreditgräns. Om upp till 50 000 kr i kredit känns lagom så kan Preem Mastercard vara ett alternativ. Kreditkortet kan komma väl till hands vid tillfälligt behov av extra kapital eller för den som vill köpa något särskilt, och delbetala köpet under några månaders tid. Kortet kan också fungera som en trygghet ifall något oväntat skulle inträffa eller en oväntad utgift skulle uppstå.

Relaterat: Hur kan man få akutlån?

Hur fungerar Preem Mastercard?

Kreditkortet från Preem kommer med flera förmåner. Exempelvis får du rabatt på tankning. När du tankar på bemannade bensinstationer så får du en rabatt på 25 öre per liter och när du tankar på automatstationer så är rabatter 10 öre per liter.

För att ansöka om kreditkortet så besöker du Preems hemsida. Ansökningsprocessen är snabb och tar inte mer än några minuter att slutföra. Om din ansökan beviljas så tilldelas du en kredit med en viss kreditgräns. Kreditgränsen bestäms utefter din kreditvärdighet. Hur kan jag höja min kreditvärdighet? Du får också ett kreditkort som skickas hem till dig med posten. Kortet kan användas i alla butiker där Mastercard accepteras. Även utomlands.

Du bestämmer själv hur mycket av krediten som du vill använda. En faktura skickas till dig i slutet av månaden. På fakturan så kan du se hur stor din skuld är, hur mycket du spenderat och hur mycket du minst behöver betala tillbaka den månaden. Du kan betala tillbaka minimibeloppet och på så vis delbetala din skuld under flera månaders tid. Du kan också välja att betala tillbaka hela beloppet direkt. Om du betalar tillbaka beloppet inom 56 dagar så tillkommer ingen ränta på kreditskulden.

Så betygsätter vi Preem Mastercard

KategoriBetyg
Kostnad 1/5 Preem Mastercards effektiva ränta är relativt hög (24,57% - 32,07%) jämfört med andra alternativ.
Förmåner 3/5 Preem Mastercards erbjuder förmåner såsom försäkringar och skydd och poäng och bonusar, men saknar e-kort (utan fysiskt kort) och en app.
Beviljandegrad 5/5 Preem Mastercard har flexibla krav, vilket leder till ökad tillgänglighet.
Kundtjänst 4/5 Preem Mastercard erbjuder e-post/telefon kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och en mänskligt bemannad chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 2.7/5 Preem Mastercard har ett lågt betyg (2.7) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 3/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Preem Mastercard ett omdöme med Payup-betyg på 3.

Om företaget

Kortutgivaren för Preem:s Mastercard är Ikano Bank, som utöver Preem Mastercard även ger ut sitt egna kreditkort: Ikano Kort. För mer information om Preem Mastercard så kan du kontakta antingen Ikano Bank eller Preem. Båda företagen kan nås via telefon eller e-post på vardagar mellan kl. 08.00-17.00.

Läs mer: Bästa kreditkorten 2024

Kontaktuppgifter till Preem Mastercard

Besöksadress:
Preem Aktiebolag
Warfvinges väg 45
112 51 Stockholm

E-post: preemmastercard@ikano.se
Telefonnummer: 0476-58 71 40

Öppettider:
Måndag:08:00 - 17:00
Tisdag:08:00 - 17:00
Onsdag:08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag:08:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt