Varför OKQ8 Visa

OKQ8 Visa: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Kreditkortet från OKQ8 är kostnadsfritt och en smidig för den som ofta handlar eller tankar på OKQ8. Med OKQ8:s VISA-kort så får du cashback när du betalar hos OKQ8 samt bonuspoäng när du handlar i övriga butiker. Med kortet följer även en kompletterande reseförsäkring.

Hoppa till recension
 • Bensinrabatt & bonus när du handlar

  OKQ8 Visa logo

  OKQ8 Visa

  Bensinrabatt & bonus när du handlar

  OKQ8 Visa

  Upp till 100 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:100 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):17,45% (18,18 - 19,46%)
  • Räntefritt:60 dagar

Jämför med andra kreditkort

 • OKQ8 Visa logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns
  100 000 kr
  Årsavgift
  0 kr
  Kreditränta
  17,45%
  Effektiv ränta
  18,18% - 19,46%
  Räntefritt
  60 dagar
 • Shell Mastercard logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns
  100 000 kr
  Årsavgift
  0 kr
  Kreditränta
  21,40%
  Effektiv ränta
  19,54% - 27,59%
  Räntefritt
  30 dagar

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av OKQ8 Visa

Med kreditkortet från OKQ8 så har du alltid en buffert i fickan. Kreditkortet har en kreditgräns på upp till 100 000 kr och kostar inget att ansöka om.

Kortet kan användas överallt där VISA accepteras. Beloppet som används betalas tillbaka månadsvis och varje månad så får du en faktura som visar hur mycket av krediten som du förbrukat, samt hur mycket du minst måste återbetala den månaden. Du kan välja att betala tillbaka hela beloppet eller återbetala det delvis varje månad tills beloppet är slutbetalt.

OKQ8:s kreditkort är ett så kallat cashback kort, vilket betyder att du får pengar tillbaka varje gång du använder kortet. När du använder kortet hos OKQ8:s egna bensinstationer så får du 2% tillbaka på alla köp som du gör, inklusive drivmedel samt så får du 2 öre/liter i rabatt när du använder kortet för att betala för drivmedel hos OKQ8.

Läs mer: Bästa bensinkorten 2024

Med kortet får du även en kompletterande reseförsäkring som träder i kraft när du handlar dina resebiljetter med ditt OKQ8 Visa-kort. Resekort.

Vem passar OKQ8 för?

OKQ8 kreditkort passar den framför allt den som finner att de ofta tankar på OKQ8:s tankstationer. Med ett tankkort som OKQ8 Visa så kan du spara mycket pengar när du använder kortet för att betala för din tank på OKQ8:s bensinstationer.

Kortet passar även den som söker ett kreditkort med en kreditgräns på upp till 100 000 kr. Med en sådan kredit i fickan så kan du vara förberedd om något oväntat skulle inträffa, om oväntade utgifter skulle uppstå eller om du skulle behöva extra pengar av någon annan anledning.

Kortet lämpar sig även när du vill kunna unna dig saker som kan vara svårt att finansiera på en gång. Det kan handla om allt ifrån att köpa nya möbler, en renovering eller ett nytt fordon.

Läs mer: Kan man låna pengar till en renovering?

Hur fungerar OKQ8 Visa?

För att ansöka om OKQ8:s kreditkort så besöker du OKQ8:s hemsida. Ansökan sker i fyra steg och du verifierar din identitet med ditt BankID. Om din ansökan beviljas så skickas kortet till dig inom 3-5 arbetsdagar. Kortet kan användas på alla platser som accepterar VISA, både i Sverige och utomlands, och du kan använda krediten när som helst. Du bestämmer själv hur mycket av krediten som du vill använda.

Läs mer: Kreditkort utan valutapåslag

Mot slutet av månaden så får du en faktura av OKQ8 Bank och där kan du se din kreditgräns, dina kredittransaktioner och hur mycket du har förbrukat av krediten. Du kan även se vilket minimibelopp som du måste betala in den månaden och när pengarna ska vara kreditgivaren tillhands. Du kan betala in hela beloppet som du använt eller minimibeloppet som framgår på fakturan. Det går också bra att betala ett belopp däremellan.

Om du betalar tillbaka hela kreditbeloppet inom de första 60 dagarna så är krediten helt räntefri. Du betalar bara ränta om du delbetalar kreditbeloppet i längre än 60 dagar. Du kan delbetala krediten i hur länge som helst tills du har återbetalat hela kreditbeloppet.

Om företaget

OKQ8 Visa ges ut av OKQ8 Bank, som grundades år 2009 som en del av koncernen OKQ8. Utöver kreditkort så erbjuder OKQ8 Bank även privatlån, under sitt varumärke OKQ8 Bank, och andra lösningar för både privatpersoner och företag. Vid frågor om OKQ8:s kreditprodukter så kan du kontakta företagets kundsupport. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan kl. 08.30 och 17.00. Företaget har även en FAQ-sida på hemsidan där du hittar svar på många vanliga frågor.

Kontaktuppgifter till OKQ8 Visa

Besöksadress:
OK-Q8 AB
Sveavägen 155
104 35 Stockholm

Telefonnummer: 08-506 80 000

Öppettider:
Måndag:08:30 - 17:00
Tisdag:08:30 - 17:00
Onsdag:08:30 - 17:00
Torsdag:08:30 - 17:00
Fredag:08:30 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt