OKQ8 Visa

OKQ8 Visa 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

3.0
Payups betyg

Payup graderar betalkort med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Kortutfärdarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Förmåner: Vi utvärderar de extra fördelar som betalkortet erbjuder. Detta inkluderar poängsystem, rabatter, bonusar, reseförsäkring och andra förmåner som förbättrar användarupplevelsen och ger mervärde till kunden.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Kreditkortet från OKQ8 är kostnadsfritt och en smidig för den som ofta handlar eller tankar på OKQ8. Med OKQ8:s VISA-kort så får du cashback när du betalar hos OKQ8 samt bonuspoäng när du handlar i övriga butiker. Med kortet följer även en kompletterande reseförsäkring.

Hoppa till recension

Bensinrabatt & bonus när du handlar

OKQ8 Visa logo

OKQ8 Visa

Fler detaljer och ansök

Bensinrabatt & bonus när du handlar

OKQ8 Visa

Upp till 100 000 kr i kredit
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Ränta (Effektiv):17,45% (18,18 - 19,46%)
 • Räntefritt:60 dagar
Fördelar:
 • Rabatt på drivmedel.
 • 2 % cashback på alla köp på OKQ8.
 • 0,75 % sparränta på belopp upp till 150 000 kronor.
 • Bonuspoäng på alla köp.
 • Konvertera bonuspoängen till kontanter eller handla hos OKQ8.
Nackdelar:
 • Aviavgift och avgift för kontantuttag tillkommer.
 • Färre bonuspoäng på köp utanför OKQ8.
 • Ingen feltankningsförsäkring.
 • Ingen årlig avgift.
 • 20 öre per liter tillbaka vid tankning hos OKQ8.
 • 2% cashback på alla köp på OKQ8.
 • Bonus på köp utanför OKQ8.
 • Få sparränta på insatt belopp.
 • Kredit upp till 100 000 kronor.
 • 60 dagar räntefri kredit.
 • Automatiskt medlemskap i OK.
 • Möjlighet att delbetala.
 • Internetbank i mobilen.
 • Kompletterande reseförsäkring ingår.
 • Uttagsavgift: 3% eller lägst 35 kr.
Krav för att kunna få OKQ8 Visa:
 • Måste vara minst 18 år gammal
 • Måste vara folkbokförd i Sverige
 • Måste ha en betalningshistorik fri från betalningsanmärkningar

Jämför med andra kreditkort

OKQ8 Visa logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
100 000 kr
Årsavgift
0 kr
Kreditränta
17,45%
Effektiv ränta
18,18% - 19,46%
Räntefritt
60 dagar
Shell Mastercard logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
100 000 kr
Årsavgift
0 kr
Kreditränta
21,40%
Effektiv ränta
19,54% - 27,59%
Räntefritt
30 dagar
American Express logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
1 500 000 kr
Årsavgift
0 kr
Kreditränta
17,99%
Effektiv ränta
20,50%
Räntefritt
55 dagar

Vanliga frågor och svar

Nej, OKQ8 Visa är inte bluff/bedrägeri. OKQ8 Visa är ett seriöst företag som ägs och drivs av OK-Q8 AB.

OKQ8 Visa kan användas på alla tankstationer som accepterar VISA som betalmedel (de allra flesta tankstationer), dock du får endast ta del av rabatter när du tankar på OKQ8:s tankstationer.

Ja, OKQ8 Visa har valutapåslag.

Nej, man kan inte betala räkningar och fakturor med OKQ8 Visa.

För att logga in på OKQ8 Visa besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av OKQ8 Visa

Med kreditkortet från OKQ8 så har du alltid en buffert i fickan. Kreditkortet har en kreditgräns på upp till 100 000 kr och kostar inget att ansöka om.

Kortet kan användas överallt där VISA accepteras. Beloppet som används betalas tillbaka månadsvis och varje månad så får du en faktura som visar hur mycket av krediten som du förbrukat, samt hur mycket du minst måste återbetala den månaden. Du kan välja att betala tillbaka hela beloppet eller återbetala det delvis varje månad tills beloppet är slutbetalt.

OKQ8:s kreditkort är ett så kallat cashback kort, vilket betyder att du får pengar tillbaka varje gång du använder kortet. När du använder kortet hos OKQ8:s egna bensinstationer så får du 2% tillbaka på alla köp som du gör, inklusive drivmedel samt så får du 2 öre/liter i rabatt när du använder kortet för att betala för drivmedel hos OKQ8.

Läs mer: Bästa bensinkorten 2024

Med kortet får du även en kompletterande reseförsäkring som träder i kraft när du handlar dina resebiljetter med ditt OKQ8 Visa-kort. Resekort.

Vem passar OKQ8 för?

OKQ8 kreditkort passar den framför allt den som finner att de ofta tankar på OKQ8:s tankstationer. Med ett tankkort som OKQ8 Visa så kan du spara mycket pengar när du använder kortet för att betala för din tank på OKQ8:s bensinstationer.

Kortet passar även den som söker ett kreditkort med en kreditgräns på upp till 100 000 kr. Med en sådan kredit i fickan så kan du vara förberedd om något oväntat skulle inträffa, om oväntade utgifter skulle uppstå eller om du skulle behöva extra pengar av någon annan anledning.

Kortet lämpar sig även när du vill kunna unna dig saker som kan vara svårt att finansiera på en gång. Det kan handla om allt ifrån att köpa nya möbler, en renovering eller ett nytt fordon.

Läs mer: Kan man låna pengar till en renovering?

Hur fungerar OKQ8 Visa?

För att ansöka om OKQ8:s kreditkort så besöker du OKQ8:s hemsida. Ansökan sker i fyra steg och du verifierar din identitet med ditt BankID. Om din ansökan beviljas så skickas kortet till dig inom 3-5 arbetsdagar. Kortet kan användas på alla platser som accepterar VISA, både i Sverige och utomlands, och du kan använda krediten när som helst. Du bestämmer själv hur mycket av krediten som du vill använda.

Läs mer: Kreditkort utan valutapåslag

Mot slutet av månaden så får du en faktura av OKQ8 Bank och där kan du se din kreditgräns, dina kredittransaktioner och hur mycket du har förbrukat av krediten. Du kan även se vilket minimibelopp som du måste betala in den månaden och när pengarna ska vara kreditgivaren tillhands. Du kan betala in hela beloppet som du använt eller minimibeloppet som framgår på fakturan. Det går också bra att betala ett belopp däremellan.

Om du betalar tillbaka hela kreditbeloppet inom de första 60 dagarna så är krediten helt räntefri. Du betalar bara ränta om du delbetalar kreditbeloppet i längre än 60 dagar. Du kan delbetala krediten i hur länge som helst tills du har återbetalat hela kreditbeloppet.

Så betygsätter vi OKQ8 Visa

KategoriBetyg
Kostnad 3/5 OKQ8 Visa har en effektiv ränta (18,18% - 19,46%) som ligger inom genomsnittsintervallet för alla alternativ.
Förmåner 4/5 OKQ8 Visas erbjuder förmåner såsom försäkringar och skydd, poäng och bonusar och en app, men saknar e-kort (utan fysiskt kort).
Beviljandegrad 3/5 OKQ8 Visa har balanserade krav, vilket resulterar i måttlig tillgänglighet.
Kundtjänst 3/5 OKQ8 Visa erbjuder telefon/e-post kontakt och tillgänglighet i över 4 timmar/dag, men saknar tillgänglighet under helger och en mänskligt bemannad chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 1.5/5 OKQ8 Visa har ett lågt betyg (1.5) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 3/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får OKQ8 Visa ett omdöme med Payup-betyg på 3.

Om företaget

OKQ8 Visa ges ut av OKQ8 Bank, som grundades år 2009 som en del av koncernen OKQ8. Utöver kreditkort så erbjuder OKQ8 Bank även privatlån, under sitt varumärke OKQ8 Bank, och andra lösningar för både privatpersoner och företag. Vid frågor om OKQ8:s kreditprodukter så kan du kontakta företagets kundsupport. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan kl. 08.30 och 17.00. Företaget har även en FAQ-sida på hemsidan där du hittar svar på många vanliga frågor.

Kontaktuppgifter till OKQ8 Visa

Besöksadress:
OK-Q8 AB
Sveavägen 155
104 35 Stockholm

Telefonnummer: 08-506 80 000

Öppettider:
Måndag:08:30 - 17:00
Tisdag:08:30 - 17:00
Onsdag:08:30 - 17:00
Torsdag:08:30 - 17:00
Fredag:08:30 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt