Varför NOWO

NOWO Mastercard: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Kreditkortet från NOWO är ett kreditkort för den som vill spara inför pensionen. Kreditkortet har en kreditgräns på upp till 100 000 kr och har en unik sparfunktion som lägger undan pengar till din pension varje gång du använder kortet. Kortet har ingen årsavgift och den räntefria krediten är 60 dagar.

Vi samarbetar inte längre med NOWO och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande produkt rekommenderar vi: OKQ8 Visa.
 • Skicka pengar till framtiden

  NOWO logo

  NOWO

  Se kort

  Skicka pengar till framtiden

  NOWO

  Upp till 30 000 kr i kredit
  • Kreditgräns30 000 kr
  • Årsavgift0 kr
  • Kreditränta12,36% - 16,32%
  • Effektiv ränta1,58% - 18,87%
  • Räntefritt60 dagar
  Vad Vi TyckerFör- & NackdelarDetaljerKrav
  Vad Vi Tycker

  NOWO-appen har över 1 000 butiker där du kan handla för att få så kallad sparåterbäring. Det är en form av cashbacksystem, men fungerar lite annorlunda. Du får upp till 2 % bonus på ditt sparkapital varje år. Autospar är det mest unika med detta kort, och lämpar sig alltså bra för dig som vill skapa ett automatiskt sparande som växer ju mer du handlar. Handla och pensionsspara på samma gång. Det är också smidigt med koppling till Kivra så du får fakturan digitalt och kan betala direkt i brevlådan. Kortet passar dig som föredrar att få pengar tillbaka på dina köp, snarare än att växla bonuspoäng i en bonusshop.

  För- & Nackdelar
  Fördelar
  • Möjlighet att spara en viss procent av varje köp i en fond.
  • Sparbonus upp till 2 %.
  • Ingen årsavgift.
  • Delbetalningsmöjlighet.
  • Mastercard Masterpass.
  Nackdelar
  • Inget traditionellt bonussystem.
  • Höga avgifter vid uttag.
  Detaljer
  • Räntefri kredit upp till 60 dagar.
  • Koppling till digitala brevlådan Kivra.
  • Koppling till Nowo-appen.
  • Möjlighet att handla med Mastercard Masterpass.
  • Automatisk sparfunktion.
  Krav Krav för att få NOWO:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en betalningshistorik fri från betalningsanmärkningar

Jämför med andra kreditkort

 • NOWO
  NOWO logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns30 000 kr
  Årsavgift0 kr
  Kreditränta12,36% - 16,32%
  Effektiv ränta1,58% - 18,87%
  Räntefritt60 dagar
 • OKQ8 Visa logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns100 000 kr
  Årsavgift0 kr
  Kreditränta15,95%
  Effektiv ränta16,63% - 17,90%
  Räntefritt60 dagar
 • American Express logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns95 000 kr
  Årsavgift0 kr
  Kreditränta17,99%
  Effektiv ränta20,50%
  Räntefritt55 dagar

Vanliga frågor och svar

Är NOWO säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, NOWO är säkert och inte bluff/bedrägeri. NOWO är ett seriöst företag som ägs och drivs av Nowonomics AB.

Har NOWO valutapåslag?

Ja, NOWO har valutapåslag.

Hur loggar man in på NOWO?

Man loggar in på NOWO genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av NOWO

Kreditkortet från NOWO (No Worries) är ett kreditkort av typen Mastercard och kommer med flera unika funktioner. Kreditkortet har en kreditgräns som kan sträcka sig från 5000 kr upp till 100 000 kr och en sparfunktion som lägger undan pengar till ens pension varje gång kortet används i handeln. Varje gång du använder ditt NOWO-kort så lägger NOWO undan en viss procentsats av beloppet till din pension. Ditt sparade belopp får även en sparbonus av NOWO. Sparbonusen är uppdelad i nivåer där nivå 1 har en sparbonus på 0,5 % och nivå 5 en sparbonus på 2 %. Din nivå baseras på hur ofta du använder ditt NOWO-kort.

Relaterat: Bästa sparkontona 2023

NOWO har en app som du kan ansluta ditt kreditkort till. I appen så kan du se hur mycket du spenderat, var du spenderat, hur mycket du sparat, vilken nivå du har hos NOWO, och mycket mer. Appen finns att ladda ned till samtliga smarttelefoner, iPhone som Android.

I appen så är över 1000 butiker anslutna. Du kan handla i butikerna med ditt NOWO-kort och få sparåterbäring på upp till 2 % av det sparade beloppet. Sparåterbäringen är en form av ”cashback”, vilket betyder att du får pengar tillbaka när du använder kortet i din handel.

Kreditkortet från NOWO har ingen årsavgift och har en räntefri kreditperiod om 60 dagar. Det betyder att om du förbrukar din kredit och återbetalar den inom 60 dagar, så tillkommer det ingen ränta på krediten överhuvudtaget.

Vem passar NOWO för?

NOWO passar dig som vill spara pengar på ett enkelt och smart sätt. Istället för att använda ditt bankkort när du handlar så kan du använda ditt NOWO-kort och lägga undan pengar till din pension varje gång du handlar. I slutet av varje månad så får du en faktura på hur mycket du spenderat och hur mycket du behöver återbetala. Betalar du hela fakturan inom 60 dagar så tillkommer det ingen ränta på krediten som du förbrukat. Med andra ord så har du, på ett effektivt sätt, lagt undan pengar till din pension utan att aktivt behövt tänka på det.

Kreditkortet kan vara ett alternativ både för dig som söker en låg kreditgräns och dig som söker en högre kreditgräns. NOWO:s Mastercard har nämligen en kreditgräns på mellan 5000 kr och 100 000 kr.

Om företaget

NOWO ägs och drivs av Nowonomics AB, som är ett offentligt bolag på Stockholmsbörsen. Företagets målsättning är att hjälpa dig spara pengar inför pensionen. Samtidigt erbjuder man kreditkortet NOWO / No Worries i samarbete med Resurs Bank, som är en kredit- och kortutgivare. Som medlem hos NOWO så sparar du i NOWO Fund, som förvaltas av Tellus Fonder AB.

För mer information om NOWO och deras produkter så kan du kontakta NOWOs kundtjänst både via telefon och genom e-post under företagets öppettider vardagar kl. 10.00-12.00. Du kan även besöka företagets blogg eller FAQ-sida på hemsidan för svar på många vanliga frågor.

Kontaktuppgifter till NOWO

Besöksadress:
Nowonomics AB
Artillerigatan 42
114 45 Stockholm

E-post: kontakt@nowo.se
Telefonnummer: 08-609 04 77

Öppettider:

Måndag:10:00 - 12:00
Tisdag:10:00 - 12:00
Onsdag:10:00 - 12:00
Torsdag:10:00 - 12:00
Fredag:10:00 - 12:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt