Marginalen Traveller

Marginalen Traveller 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

3.5
Payups betyg

Payup graderar betalkort med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Kortutfärdarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Förmåner: Vi utvärderar de extra fördelar som betalkortet erbjuder. Detta inkluderar poängsystem, rabatter, bonusar, reseförsäkring och andra förmåner som förbättrar användarupplevelsen och ger mervärde till kunden.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Marginalen Traveller är kortet för dig som reser ofta. Du får poäng på alla köp som du gör med kortet och dessa kan du använda för att boka din nästa resa. Kreditutrymmet uppgår till 150 000 kr och den räntefria kreditperioden 50 dagar. Reseförsäkring ingår samt ingen årsavgift det första året.

Hoppa till recension
 • Förvandla vardagsköp till resor och upplevelser

  Marginalen Traveller logo

  Marginalen Traveller

  Fler detaljer och ansök

  Förvandla vardagsköp till resor och upplevelser

  Marginalen Traveller

  Upp till 150 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:150 000 kr
  • Årsavgift:395 kr
  • Ränta (Effektiv):16,90% (18,99%)
  • Räntefritt:50 dagar
  Fördelar:
  • Utmärkt poängsystem för dig som reser.
  • Lös in poängen när du själv vill eller behöver.
  • Omfattande reseförsäkring som bland annat täcker bagageförsening, flygbolagskonkurs och avbeställningsskydd.
  • Ingen årsavgift det första året.
  • Kontaktlös betalning.
  • Köp över 5000 kr kan delbetalas.
  • Kundtjänsten har helgöppet.
  Nackdelar:
  • Hög årsavgift efter första året.
  • Höga avgifter för försenad betalning, övertrassering och liknande.
  • Minst 20 år ålderskrav.
  • Första året gratis, sedan tillkommer årsavgift.
  • Poäng på alla köp, stora som små.
  • Bonussystem med fokus på resande.
  • Håll koll på kort och transaktioner direkt i mobilen.
  • Reseförsäkring för hela familjen och upp till tre vänner om hela resan betalas med kortet.
  • Koppla kortet till Samsung Pay.
  • 50 dagar räntefri kredit.
  • Uttagsavgift: 3% eller lägst 35 kr.
  • Representativt exempel: Det totala beloppet som ska betalas framgår av de månatliga kontoutdragen med faktura. Det totala beloppet beror på hur stor kredit som utnyttjas, delbetalningarnas storlek samt avbetalningstiden. Vid utnyttjande av en kredit på 30 000 kr under tolv månader med årsräntan 16,90% och årsavgift 395kr blir effektivräntan 18,16%. Totalt belopp att betala under perioden blir 35 043 kr.
  Krav för att kunna få Marginalen Traveller:
  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en betalningshistorik fri från betalningsanmärkningar
  • Måste ha minst 120 000 kr/år i inkomst

Jämför med andra kreditkort

 • Marginalen Traveller logo
  Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Kreditgräns
  150 000 kr
  Årsavgift
  395 kr
  Kreditränta
  16,90%
  Effektiv ränta
  18,99%
  Räntefritt
  50 dagar
 • Marginalen Gold logo
  Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Kreditgräns
  100 000 kr
  Årsavgift
  195 kr
  Kreditränta
  16,90%
  Effektiv ränta
  17,73%
  Räntefritt
  50 dagar
 • Santander Mitt Kort+ logo
  Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Kreditgräns
  100 000 kr
  Årsavgift
  195 kr
  Kreditränta
  14,95%
  Effektiv ränta
  17,95%
  Räntefritt
  54 dagar

Vanliga frågor och svar

Nej, Marginalen Traveller är inte bluff/bedrägeri. Marginalen Traveller är ett seriöst företag som ägs och drivs av Marginalen Bank Bankaktiebolag.

Ja, Marginalen Traveller har valutapåslag.

Ja, man kan betala räkningar och fakturor med Marginalen Traveller.

Man loggar in på Marginalen Traveller genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Marginalen Traveller

Resekortet Marginalen Traveller är ett kreditkort med flera förmåner. Kortet kan användas för betalningar online, i butiker, i bankomater och överallt där Mastercard accepteras som betalmetod. Kortet kan användas både i Sverige och utomlands. I slutet av varje månad så får du en faktura på hur mycket av krediten som förbrukats och hur mycket som minimum måste återbetalas den månaden. Krediten kan delbetalas under flera månaders tid eller återbetalas fullt, direkt.

När Marginalen-kortet används utomlands så tillkommer ett valutapåslag om 1,65% av det förbrukade beloppet. Kreditkort utan valutapåslag. Kortet har ingen årsavgift det första året och har en kostnadsfri reseförsäkring för hela familjen samt för upp till tre medresenärer om hela resan betalas med kortet. Kreditkortet har även ett generöst bonussystem som erbjuder poäng på alla köp som görs med kortet. Poängen kan sedan användas till att köpa resebiljetter med kortet.

Läs mer: Bästa bonuskorten 2024

Vem passar Marginalen Traveller för?

Marginalen Traveller passar dig som tycker om att resa. Med en omfattande reseförsäkring så erbjuder kortet extra trygghet på din resa, samt så kan resan bokas med poängen som du samlar ihop med kortet.

Kortet är kan också vara ett alternativ när du söker en kreditgräns på mellan 5 000 kr och 150 000 kr. Kortet lämpar sig både för dig med en lägre inkomst och dig med en stabil ekonomi.

Hur fungerar Marginalen Traveller?

Marginalen Traveller är ett klassiskt resekort och fungerar som vanliga kreditkort. Det som särskiljer Marginalen Traveller är att när du betalar med kortet så får du 14 poäng för varje hundralapp som du spenderar. Poängen kan sedan användas till att köpa flygbiljetter, boka hotell, hyra bil och mer. Du får även en kompletterande reseförsäkring som bland annat inkluderar avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening.

Du ansöker om kreditkortet på Marginalens hemsida. Om din ansökan beviljas så får du hem ditt nya kort inom 2-3 arbetsdagar. Du kan spendera hur mycket av din kreditgräns som du vill. Beloppet återbetalas när du får din faktura i slutet av månaden. Belopp som överstiger 5000 kr kan delbetalas månadsvis.

Så betygsätter vi Marginalen Traveller

KategoriBetyg
Kostnad 3/5 Marginalen Traveller har en effektiv ränta (18,99%) som ligger inom genomsnittsintervallet för alla alternativ.
Förmåner 4/5 Marginalen Travellers erbjuder förmåner såsom försäkringar och skydd, poäng och bonusar och en app, men saknar e-kort (utan fysiskt kort).
Beviljandegrad 3/5 Marginalen Traveller har balanserade krav, vilket resulterar i måttlig tillgänglighet.
Kundtjänst 5/5 Marginalen Traveller erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag, tillgänglighet under helger och en mänskligt bemannad chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 2.8/5 Marginalen Traveller har ett lågt betyg (2.8) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 3.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Marginalen Traveller ett sammanlagt Payup-betyg på 3.5.

Om företaget

Marginalen Traveller ges ut av kreditgivaren Marginalen Bank, som även erbjuder andra lösningar såsom kreditkortet Marginalen Gold, privat- och företagslån samt sparkonton genom Marginalen Bank, och mer.

För information om Marginalens produkter eller om Marginalen Traveller kreditkort så står Marginalens kundtjänst tillgängligt via e-post, chatt och telefon. Kundtjänsten har öppet under vardagar mellan kl. 08.00-20.00 samt helger mellan kl. 09.00-17.00.

Kontaktuppgifter till Marginalen Traveller

Besöksadress:
Marginalen Bank Bankaktiebolag
Adolf Fredriks kyrkogata 8
111 37 Stockholm

E-post: kundservice@marginalen.se
Telefonnummer: 0771 717 710

Öppettider:
Måndag:08:00 - 20:00
Tisdag:08:00 - 20:00
Onsdag:08:00 - 20:00
Torsdag:08:00 - 20:00
Fredag:08:00 - 20:00
Lördag:09:00 - 17:00
Söndag:09:00 - 17:00