Varför Lunar

Lunar: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Med Lunars kontokort så kan du administrera dina köp och få en god överblick över din ekonomi direkt genom Lunars app. Kortet är kostnadsfritt, har inga uttagsavgifter och inget valutapåslag tillkommer vid köp utomlands. Lunars bonussystem, Project Blue, går ut på att Lunar donerar pengar till rening av vatten varje gång som ett Lunar-kort används.

Vi samarbetar inte längre med Lunar och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande produkt rekommenderar vi: OKQ8 Visa.
 • En bank-app för att kontrollera hela din ekonomi

  Lunar logo

  Lunar

  Se kort

  En bank-app för att kontrollera hela din ekonomi

  Lunar

  Debetkort utan kredit
  • KreditgränsDebetkort utan kredit
  • Årsavgift0 kr
  • RäntefrittJa
  Vad Vi TyckerFör- & NackdelarDetaljerKrav
  Vad Vi Tycker

  Lunar marknadsför sig själva som "din andra bank". Det betyder att du inte behöver lämna din gamla bank, utan kan ha Lunar-kortet vid sidan av. Du kan till och med lägga in ditt gamla konto i Lunar-appen för total överblick över alla dina kontons transaktioner. Bonussystemet har bytts ut till Project Blue—ett sätt att donera pengar till rening av vatten. Passar bra för den som vill göra en tjänst för miljön. Ett stort plus är att Lunar själva donerar pengar för varje köp om du registrerar dig för Project Blue.

  För- & Nackdelar
  Fördelar
  • Ingen månadskostnad för Lunar Standard.
  • Ingen kostnad för varken kort, kontouppsättning eller app.
  • Du behöver inte byta bank.
  • Fria automatuttag.
  • Apple Pay & Google Pay.
  • Virtuellt kort.
  • Kontantlös betalning.
  • Sparränta.
  • Kundtjänsten har kvälls- och helgöppet.
  Nackdelar
  • Saknar bonussystem och extra förmåner.
  Detaljer
  • Extra funktioner med Premium- och Pro-nivå, t ex översikt över abonnemang.
  • Kort, konto och app i ett paket.
  • Tillgång till automatisk sparfunktion.
  • Koppla kortet till Apple Pay och Google Pay.
  • Möjlighet att donera 0,1 till 0,5 % till välgörenhet—Lunar lägger själva på 2 %.
  • Olika medlemsnivåer.
  • Funktion för gemensamma konton.
  Krav Krav för att få Lunar:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige

Jämför med andra kreditkort

 • Lunar
  Lunar logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  KreditgränsDebetkort utan kredit
  Årsavgift0 kr
  Kreditränta0%
  Effektiv ränta0%
  RäntefrittJa
 • OKQ8 Visa logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns100 000 kr
  Årsavgift0 kr
  Kreditränta15,95%
  Effektiv ränta16,63% - 17,90%
  Räntefritt60 dagar
 • Ikano Kort logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns60 000 kr
  Årsavgift0 kr
  Kreditränta18,30%
  Effektiv ränta22,72%
  Räntefritt56 dagar

Vanliga frågor och svar

Är Lunar säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Lunar är säkert och inte bluff/bedrägeri. Lunar är ett seriöst företag som ägs och drivs av Lunar Bank A/S.

Har Lunar valutapåslag?

Nej, Lunar har inget valutapåslag.

Hur loggar man in på Lunar?

Man loggar in på Lunar genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Lunar

Korten från Lunar är så kallade kontokort, det vill säga inte kreditkort, utan debetkort. Det innebär att du inte har en kredit kopplad till kortet utan i stället så för du över pengar från ditt bankkonto till ditt Lunar-konto och använder därefter egna pengar när du använder kortet. Fördelen med att använda Lunar-kortet är att det inte tillkommer några uttagsavgifter, valutapåslag och andra avgifter när du använder kortet, varken inom Sverige eller utomlands. Lunars app ger dig en god överblick på din ekonomi.

Lunars donationssystem heter Project Blue och går ut på att Lunar donerar pengar till rening av vatten vid varje köp som görs med kortet.

Vem passar Lunar för?

Lunar passar konsumenter som fyllt 18 år och som söker ett smidigt, flexibelt och modernt kontokort som hjälper en att hålla reda på köp och handel. Du behöver inte byta bank för att använda Lunar, utan kortet används som ett komplement till din bank. Lunar bjuder även på en rad tjänster som de traditionella storbankerna inte gör, till exempel hjälp med sparande. Tjänsten är därför ett val när du vill få tillgång till moderna tjänster och få en god överblick på din ekonomi.

Läs mer: Kreditkort med bonussystem

Hur fungerar Lunar?

Lunar fungerar som ett vanligt kontokort. Du kan själv överföra pengar till ditt Lunar-konto och sedan använda kortet i butiker och i bankomater. Det går naturligtvis också bra att använda kortet vid internetbetalningar.

För att ansöka om ett kort besöker du Lunars hemsida. Där fyller du i dina uppgifter och klickar sedan på ”Skaffa Lunar”. Du får en länk via sms som du klickar på för att ladda ned appen och i appen så registrerar du dig, väljer den typ av kort som du är intresserad av och går därefter vidare. Lunar skickar ditt kort med posten och du kan därefter använda ditt kort vid samtliga köp som du gör med kortet. Du kan även välja att skapa ett virtuellt kort som du inte behöver få ett fysiskt kort för. Då behöver du inte vänta på att ett kort ska skickas med posten och kan istället använda kortet vid online köp genom att helt enkelt ange dina uppgifter. Lunar kan kopplas till Apple- och Google Pay.

Relaterat: Hur fungerar virtuella kreditkort?

Om företaget

Lunar är ett fintech bolag som ägs och drivs av Lunar Bank A/S. Företaget har huvudkontor i Danmark och erbjuder en app med flera olika funktioner. Exempelvis så kan du budgetera, skapa sparkonto och få en överblick på dina köp och utgifter. Lunar-kortet beställs genom appen. Ansvarig kortutgivare för Lunars kort är Paysafe.

Lunars kundservice kan nås via telefon och chatt, alla dagar i veckan fram till kl. 20.00 på vardagar och kl. 14.00 på helger.

Kontaktuppgifter till Lunar

Besöksadress:
Lunar Bank A/S
Hack Kampmanns Plads 10
DK-8000 Aarhus C, Danmark

E-post: support@lunar.app
Telefonnummer: +46 31 361 60 10

Öppettider:

Måndag:09:00 - 20:00
Tisdag:09:00 - 20:00
Onsdag:09:00 - 20:00
Torsdag:09:00 - 20:00
Fredag:09:00 - 20:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt