Digitala Kreditkort

Digitala Kreditkort, Kontokort och Företagskort 2024
Payup P icon
Bank Norwegian

Bästa digitala kreditkortet 2024

Bank Norwegian är det bästa digitala kreditkortet enligt Payup 2024. Med kreditkortet från Bank Norwegian så kan du få en kreditgräns upp till 100 000 kr. Du har räntefri kredit i 45 dagar, betalar ingen årsavgift för kortet och du får poäng på alla dina köp som du gör med kortet. Försäkringar ingår och uttag är kostnadsfria, även utomlands.

Jämför 2 st. digitala kreditkort 2024

Digitala kort
Kreditkort
Debetkort
Företagskort
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta
Flest beviljade
Högst kreditgräns
Nyast
 • Populärast 2024

  Upp till 150 000 kr kredit – ingen årsavgift

  Bank Norwegian logo

  Bank Norwegian

  Gå vidare Bank Norwegian recension Betyg: 3.0/5

  Upp till 150 000 kr kredit – ingen årsavgift

  Bank Norwegian

  Upp till 150 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:150 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):21,99% (24,35%)
  • Räntefritt:45 dagar
 • Kreditkortet som passar lika bra på resan som i vardagen

  Santander Mitt Kort+ logo

  Santander Mitt Kort+

  Gå vidare Santander Mitt Kort+ recension Betyg: 3.5/5

  Kreditkortet som passar lika bra på resan som i vardagen

  Santander Mitt Kort+

  Upp till 100 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:100 000 kr
  • Årsavgift:195 kr
  • Ränta (Effektiv):14,95% (17,95%)
  • Räntefritt:54 dagar

Vad är digitala kreditkort?

Ett digitalt kreditkort fungerar likt ett traditionellt kreditkort men är istället för ett fysiskt kort en digital representation som lagras säkert i din smartphone eller inom en digital plånbok. Dessa kort använder teknologier som NFC (Near Field Communication) eller RFID (Radio Frequency Identification) för att möjliggöra kontaktlösa betalningar. Med digitala kreditkort kan användare genomföra köp online eller i fysiska butiker genom att helt enkelt blippa sin telefon vid en betalningsterminal.

Digitala kreditkort, kontokort och företagskort delar många likheter, främst deras digitala karaktär, men de tjänar olika syften:

 • Digitala kreditkort ger dig möjlighet att låna pengar upp till en viss kreditgräns och betala tillbaka beloppet senare. De kan inkludera belöningsprogram och erbjudanden.
 • Digitala kontokort är kopplade direkt till ditt bankkonto, vilket innebär att köpen dras direkt från ditt konto. De används oftast för dagliga transaktioner.
 • Digitala företagskort är utformade för att hanteras av företag och används för företagsrelaterade utgifter. De kan ha flera användare och ger ofta detaljerad rapportering för att hjälpa till med bokföringen.

Dessa egenskaper gör digitala kort till ett attraktivt alternativ för moderna konsumenter och företag som strävar efter effektivitet och säkerhet i sina finansiella transaktioner.

Hur fungerar digitala kreditkort?

Digitala kreditkort representerar nästa steg i evolutionen av betalningssystem, där fysiska kort transformeras till digitala versioner som erbjuder smidighet och säkerhet. För att förstå hur dessa kort fungerar, är det viktigt att granska den tekniska uppbyggnaden, säkerhetsaspekterna och hur de integreras med moderna betalningsappar och digitala plånböcker.

Teknisk översikt

Digitala kreditkort lagras säkert i en digital plånbok på en smartphone eller en annan smart enhet. När ett köp ska genomföras kommunicerar enheten med betalningsterminalen via kontaktlös teknologi såsom NFC (Near Field Communication). Vid varje transaktion skapas en unik transaktionskod eller token. Denna token representerar kortets information och används för att genomföra betalningen utan att faktiskt avslöja kortnumret.

 1. Tokenisering: Kortuppgifterna omvandlas till en unik kod (token), som bara kan användas en gång.
 2. Autentisering: Användaren verifierar sin identitet genom biometri (till exempel fingeravtryck eller ansiktsigenkänning) eller en PIN-kod direkt på sin enhet.
 3. Kommunikation: Token skickas säkert till betalningsterminalen för att slutföra transaktionen.

Säkerhetsaspekter

Säkerheten hos digitala kreditkort är högre än hos traditionella kort, tack vare flera lager av säkerhetsteknik:

 1. Kryptering: All data som skickas mellan din enhet och betalningsterminalen är krypterad, vilket skyddar din finansiella information från obehöriga.
 2. Tokenisering: Eftersom varje transaktion använder en unik token, minskar risken för kortbedrägerier markant. Även om en token skulle komprometteras, kan den inte användas igen.
 3. Biometrisk autentisering: Användning av biometri (som fingeravtryck eller ansiktsigenkänning) för att godkänna transaktioner tillför ett ytterligare säkerhetslager.

Integration med betalningsappar och plånböcker

Digitala kreditkort är integrerade med olika betalningsappar och digitala plånböcker som Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay, vilket gör dem extremt flexibla och användarvänliga.

 1. Lägga till ett kort: Användaren lägger till sitt kreditkort i den valda appen genom att ange kortuppgifterna eller genom att ta en bild av kortet.
 2. Konfiguration: Appen verifierar kortuppgifterna med banken eller kortutgivaren och lägger till det i användarens digitala plånbok.
 3. Användning: När kortet är lagt till kan användaren starta betalningar genom att enkelt välja det digitala kortet i sin plånbok och hålla enheten nära en betalningsterminal som stödjer kontaktlösa betalningar.

Denna kombination av tekniska innovationer och säkerhetsfunktioner gör digitala kreditkort till en säker och smidig lösning för dagens konsumenter. Integrationen med breda plattformar för digitala plånböcker säkerställer också att de är lättillgängliga och kompatibla med en mängd olika enheter och betalningsmiljöer.

Utfärdande av digitala kreditkort

Att få tillgång till och börja använda digitala kreditkort är en process som blir allt vanligare i takt med att fler och fler banker och kreditinstitut erbjuder digitala alternativ. För att förstå hur man skaffar och använder ett digitalt kreditkort, är det viktigt att gå igenom stegen från ansökan till den dagliga användningen.

Processen för att skaffa ett digitalt kreditkort

Att ansöka om och få ett digitalt kreditkort är en smidig process som vanligtvis följer dessa steg:

 1. Välja utgivare: Först måste du välja en kortutgivare. Detta kan vara din nuvarande bank, ett kreditkortsföretag eller till och med digitala först-företag som specialiserar sig på online-finansiella tjänster.
 2. Ansökan: Processen börjar med en ansökan som oftast kan fyllas i online. Du kommer att behöva ange personlig information såsom namn, adress, inkomst och andra finansiella uppgifter.
 3. Kreditkontroll: Kortutgivaren kommer att utföra en kreditkontroll för att avgöra din kreditvärdighet, vilket är avgörande för godkännande och för att fastställa kreditgränsen.
 4. Godkännande: Om din ansökan godkänns kommer du att få ett digitalt kort som kan läggas till direkt i din digitala plånbok.

Krav för att kvalificera sig

För att vara berättigad till ett digitalt kreditkort måste du uppfylla följande kriterier:

 1. Ålderskrav: Vanligtvis måste du vara minst 18 år gammal, men detta kan variera beroende på land och utgivare.
 2. Ekonomiska krav: En stabil inkomst och en god kredithistorik är ofta nödvändiga för att kvalificera sig för ett digitalt kreditkort.
 3. Identitetsverifikation: En giltig identitetshandling såsom pass eller körkort kan krävas för att verifiera din identitet.
 4. Digital kompetens: Du måste ha tillgång till och kunna använda en smartphone eller annan enhet som stöder digitala plånböcker.

Aktivering och användning av kortet

När du har fått ditt digitala kreditkort, är nästa steg att aktivera och börja använda det enligt dessa riktlinjer:

 1. Aktivering: När kortet har lagts till i din digitala plånbok kan det behöva aktiveras genom en kod som skickas via SMS eller e-post, eller via en verifieringsprocess i din bankapp.
 2. Inställningar: Kontrollera och anpassa inställningarna för ditt digitala kreditkort i plånboksappen, såsom att välja det som standardbetalningsalternativ och att ställa in säkerhetsfunktioner.
 3. Användning: För att använda det digitala kreditkortet, håll helt enkelt din enhet nära en betalningsterminal som stöder kontaktlös betalning. Transaktionen verifieras genom någon form av biometrisk identifiering eller PIN-kod, beroende på din enhets och plånboks inställningar.
 4. Övervakning: Håll koll på dina transaktioner och saldo via din bank- eller kreditkortsapp för att hantera din ekonomi effektivt och säkert.

Genom att följa dessa steg kan du effektivt skaffa, aktivera och börja använda ett digitalt kreditkort, vilket gör dina ekonomiska transaktioner både enklare och säkrare.

Användningsområden för digitala kreditkort

Digitala kreditkort är mångsidiga finansiella verktyg som anpassar sig väl till dagens digitala och globala ekonomi. Deras användbarhet sträcker sig från vardagliga inköp till internationella transaktioner, vilket gör dem till ett idealiskt val för moderna konsumenter. Här utforskar vi några av de vanligaste användningsområdena för digitala kreditkort.

Onlineköp

Digitala kreditkort är särskilt fördelaktiga för onlineköp. Med e-handelns ökade popularitet erbjuder digitala kort en smidig och säker betalningsmetod:

 1. Säkerhet: När du handlar online genereras en unik transaktionstoken för varje köp, vilket innebär att ditt faktiska kortnummer aldrig delas med säljaren. Detta minskar risken för bedrägerier och obehörig användning av dina kortuppgifter.
 2. Enkelhet: Du kan enkelt välja ditt digitala kreditkort som betalningsmetod vid kassan utan att behöva fylla i kortuppgifter manuellt.
 3. Snabb godkännandeprocess: Transaktioner med digitala kreditkort bearbetas ofta snabbare än de med fysiska kort, vilket är fördelaktigt vid köp av tidssensitiva varor som konsertbiljetter eller begränsade utgåvor.

Fysiska butiker

Trots den ökande digitaliseringen av finansiella transaktioner är digitala kreditkort även praktiska för inköp i fysiska butiker:

 1. Kontaktlösa betalningar: Med NFC-teknik kan du genomföra en betalning genom att bara hålla din smartphone eller smartklocka nära betalningsterminalen, vilket gör processen både snabb och hygienisk.
 2. Utbrett accepterande: Allt fler detaljhandlare världen över installerar terminaler som stödjer kontaktlös betalning, vilket ökar användbarheten för digitala kreditkort.
 3. Omedelbar tillgänglighet: Om du förlorar ditt fysiska kort och väntar på ett ersättningskort, kan ett digitalt kreditkort direkt läggas till i din digitala plånbok och användas utan avbrott.

Internationella transaktioner

För de som reser ofta eller handlar från internationella webbplatser erbjuder digitala kreditkort flera fördelar:

 1. Valutaomvandlingar: Många digitala kreditkort erbjuder konkurrenskraftiga växelkurser och lägre avgifter för valutaomvandlingar jämfört med traditionella banker.
 2. Global acceptans: Digitala kreditkort, inklusive de från Visa och Mastercard, accepteras globalt där kontaktlösa betalningar eller onlinebetalningar stöds, vilket gör dem idealiska för resenärer.
 3. Säkerhet på resan: Med digitala kreditkort behöver du inte oroa dig för att förlora ditt fysiska kort eller att det blir stulet. Dessutom kan du lätt spärra kortet och aktivera det igen via din mobila enhet.

Sammanfattningsvis är digitala kreditkort extremt användbara i en mängd olika situationer, från shopping online och i butik till internationella köp och resor. Deras förmåga att erbjuda snabba, säkra och smidiga transaktioner gör dem till ett oumbärligt verktyg i den digitala åldern.

Fördelar med digitala kreditkort jämfört med traditionella kreditkort

Digitala kreditkort erbjuder flera signifikanta fördelar över traditionella plastkort. Dessa fördelar omfattar allt från omedelbar tillgång och ökad säkerhet till miljövänliga aspekter, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för den medvetna konsumenten.

Omedelbar tillgång

En av de största fördelarna med digitala kreditkort är möjligheten till omedelbar tillgång. Så snart ditt kort är godkänt kan det läggas till i din digitala plånbok och användas direkt, utan att du behöver vänta på att ett fysiskt kort ska produceras och skickas till dig.

 1. Snabb aktivering: Efter godkännande kan ett digitalt kreditkort aktiveras och vara redo att använda inom några minuter.
 2. Ingen väntetid: Det eliminerar väntetiden för postleverans, vilket är särskilt fördelaktigt om du behöver tillgång till kredit omedelbart, till exempel i nödsituationer eller vid oväntade köp.

Ökad säkerhet

Digitala kreditkort använder avancerad teknologi för att skydda användarnas finansiella information, vilket gör dem säkrare än traditionella kreditkort på flera sätt.

 1. Tokenisering: Varje transaktion använder en unik kod, vilket minskar risken för att kortuppgifterna blir stulna eller missbrukade.
 2. Biometrisk säkerhet: Betalningar kan kräva biometrisk verifiering, som fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, vilket ytterligare skyddar mot obehörig användning.
 3. Fjärrspärrning: Om din telefon tappas bort eller stjäls kan du snabbt låsa eller radera ditt digitala kreditkort via en annan enhet eller din bankapp.

Miljöaspekter

Att välja ett digitalt kreditkort framför ett traditionellt kreditkort kan också vara ett mer miljövänligt val.

 1. Mindre plastavfall: Inget fysiskt kort innebär mindre plastanvändning och mindre avfall, eftersom traditionella kort ofta måste ersättas på grund av slitage eller förlust.
 2. Digital förvaltning: Digitala kort minskar behovet av fysiska banktjänster och pappersbaserad kommunikation, vilket bidrar till lägre pappersförbrukning och minskade koldioxidutsläpp från transport.
 3. Hållbar konsumtion: Användning av digitala kort stöder en mer hållbar konsumtionsmodell där digitala tjänster prioriteras framför fysiska produkter.

Genom att övergå till digitala kreditkort kan konsumenter inte bara njuta av modern teknik och ökad säkerhet utan också bidra till en mer hållbar framtid. Dessa fördelar gör digitala kreditkort till ett attraktivt val för den miljömedvetna och säkerhetsorienterade användaren.

Säkerhet och integritet med digitala kreditkort

Säkerhet och integritet är av yttersta vikt när det gäller digitala kreditkort. Även om dessa kort erbjuder avancerade tekniska fördelar, är det viktigt att förstå hur din information skyddas, vilka säkerhetsåtgärder som vanligtvis tillämpas, och vad du själv kan göra för att säkerställa att ditt kort används säkert.

Hur din information skyddas

Digitala kreditkort använder flera lager av säkerhetstekniker för att skydda din finansiella information och personliga uppgifter:

 1. Kryptering: All data som överförs mellan din enhet, banken och handlare är krypterad. Detta innebär att din information görs oläslig för obehöriga personer under överföringen.
 2. Tokenisering: Istället för att överföra ditt faktiska kortnummer vid transaktioner, skapas en unik token som används för att processa betalningen. Detta betyder att ditt kortnummer aldrig exponeras direkt och minimerar risken för bedrägeri.
 3. Säkerhetsprotokoll: Digitala kreditkort stöder även avancerade säkerhetsprotokoll som EMV-chip och kontaktlösa teknologier, vilka ger ytterligare skydd mot skimning och andra former av kortbedrägerier.

Vanliga säkerhetsåtgärder

Kortutgivare och teknologiföretag har implementerat flera säkerhetsåtgärder för att skydda användare av digitala kreditkort:

 1. Tvåfaktorsautentisering (2FA): Många digitala plånböcker kräver att du verifierar din identitet med tvåfaktorsautentisering, vilket kan inkludera något du vet (ett lösenord eller en PIN-kod), något du har (en mobiltelefon eller annan enhet) eller något du är (biometri såsom fingeravtryck eller ansiktsigenkänning).
 2. Transaktionsnotiser: Du kan ställa in realtidsnotiser för alla transaktioner som genomförs med ditt digitala kreditkort, vilket ger dig omedelbar information om potentiellt obehöriga användningar.
 3. Anpassade säkerhetsinställningar: Många appar tillåter dig att anpassa säkerhetsinställningarna, till exempel att ställa in gränser för hur mycket som kan spenderas utan ytterligare autentisering.

Vad du kan göra för att skydda ditt kort

Som användare av digitala kreditkort kan du vidta flera åtgärder för att maximera säkerheten för ditt kort och din finansiella information:

 1. Använd säkra lösenord och PIN-koder: Välj starka och unika lösenord för dina digitala plånböcker och bankkonton. Använd inte samma lösenord på flera platser.
 2. Aktivera biometriska funktioner: Om din enhet stöder det, använd biometriska säkerhetsfunktioner för att lägga till ett extra lager av skydd vid transaktioner och appåtkomst.
 3. Var försiktig med offentliga Wi-Fi-nätverk: Undvik att genomföra finansiella transaktioner över offentliga eller osäkra Wi-Fi-nätverk. Använd istället mobildata eller säkra, privata nätverk.
 4. Håll din mjukvara uppdaterad: Se till att din mobiltelefon och alla relaterade appar är uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna och patcharna.

Genom att förstå och implementera dessa säkerhetsåtgärder kan du använda ditt digitala kreditkort med förtroende, veta att din finansiella information är skyddad och att du minimerar risken för bedrägerier och andra säkerhetshot.

Ekonomiska aspekter av digitala kreditkort

Digitala kreditkort är inte bara praktiska och säkra, utan de har också särskilda ekonomiska aspekter som kan påverka användarens personliga finanser. Det är viktigt att förstå avgifter och kostnader, räntor och villkor, samt de ekonomiska fördelarna dessa kort kan erbjuda.

Avgifter och kostnader

Digitala kreditkort kan ha olika avgifter beroende på kortutgivaren och kortets egenskaper. Här är några vanliga avgifter som kan tillkomma:

 1. Årsavgift: Vissa digitala kreditkort kan ha en årsavgift, särskilt de som erbjuder högre belöningsnivåer eller premiumförmåner.
 2. Transaktionsavgifter: Avgifter kan tillkomma för vissa typer av transaktioner, såsom valutapåslag eller kontantuttag.
 3. Sen betalningsavgift: Om betalningen inte görs i tid kan sena avgifter tillkomma.
 4. Övertrassering: Vissa kort kan också ha avgifter för övertrassering om du går över din kreditgräns.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom avtalet för ditt digitala kreditkort för att förstå alla potentiella kostnader.

Räntor och villkor

Räntor är en annan viktig ekonomisk faktor att överväga:

 1. Räntefria perioder: Många digitala kreditkort erbjuder en räntefri period på köp, vilket innebär att du inte behöver betala ränta på balansen om du betalar fullt ut innan perioden slutar.
 2. Räntesatser: Räntesatserna varierar beroende på kortutgivaren och din kreditvärdighet. Det är viktigt att förstå vilka räntor som gäller för köp, kontantuttag och balansöverföringar.
 3. Flexibilitet i återbetalning: Vissa digitala kreditkort erbjuder flexibla återbetalningsplaner, vilket kan hjälpa dig att hantera dina finanser bättre.

Fördelar för konsumentens ekonomi

Att använda digitala kreditkort kan erbjuda flera ekonomiska fördelar:

 1. Belöningsprogram: Många digitala kreditkort erbjuder belöningsprogram som inkluderar cashback, poäng på inköp, eller reserelaterade förmåner. Dessa kan översättas till betydande besparingar över tid.
 2. Budgetkontroll: Digitala plånböcker och tillhörande appar tillåter ofta detaljerad uppföljning av utgifterna, vilket hjälper dig att hålla en bättre budgetkontroll.
 3. Ekonomiska verktyg: Vissa kortutgivare erbjuder även verktyg för finansiell hantering och rådgivning som är integrerade med ditt digitala kreditkort, vilket kan hjälpa dig att förbättra din ekonomiska hälsa.

Genom att förstå dessa ekonomiska aspekter kan du bättre utnyttja fördelarna med ditt digitala kreditkort och göra mer informerade val kring din personliga ekonomi.

Digitala företagskort

Digitala företagskort är en evolution av de traditionella företagskreditkorten, anpassade för att möta dagens affärsmiljöers krav på flexibilitet, säkerhet och hanterbarhet. Dessa kort erbjuder företag ett flertal fördelar och funktioner som kan förbättra den finansiella administrationen och effektivisera kostnadshantering.

Specifika fördelar för företag

Digitala företagskort erbjuder en rad unika fördelar som optimerar kostnadskontroll och förbättrar finansiell insyn för företag.

 1. Kontroll över utgifter: Digitala företagskort gör det enklare för företag att övervaka och kontrollera anställdas utgifter i realtid, vilket minskar risken för oönskade överraskningar och hjälper till att hålla budgeten.
 2. Anpassningsbara gränser: Företagen kan sätta individuella spenderingsgränser för varje kort, vilket ger större flexibilitet och kontroll över avdelningsspecifika budgetar.
 3. Effektiv rapportering: Integration med redovisningssystem och automatiserade rapporteringsverktyg förenklar uppföljningen av utgifter och underlättar månads- och årsbokslut.
 4. Skatte- och momsåtervinning: Digitala kortuppgifter kan enkelt användas för att spåra och återvinna skatter och moms, vilket är tidsbesparande och minskar administrativ börda.

Administrationsfunktioner

Digitala företagskort är utrustade med avancerade administrationsfunktioner som bidrar till en mer strömlinjeformad hantering av företagets ekonomi:

 1. Centraliserad administration: Korten kan hanteras från en central plattform där administratörer enkelt kan lägga till eller avaktivera kort, uppdatera gränser och övervaka transaktioner.
 2. Integration med redovisningssystem: De flesta digitala företagskort kan integreras direkt med företagets bokföringssystem, vilket minimerar manuellt arbete och felmarginaler.
 3. Anpassningsbara godkännandeprocesser: Ställ in specifika regler för vad som krävs för godkännande av olika typer av utgifter, vilket ökar kontrollen och minskar risken för felaktiga utgifter.

Exempel på användning i företag

Digitala företagskort används i en rad olika sammanhang för att förbättra effektiviteten och säkerheten i företagets ekonomiska transaktioner:

 1. Resekostnader: Anställda som reser kan använda digitala företagskort för att betala för hotell, flygbiljetter och andra reseutgifter, vilket gör det lättare att spåra och återrapportera dessa kostnader.
 2. Representation: Utgifter för kundmöten och representation kan hanteras genom specifika kort, vilket förenklar uppföljningen och budgetkontrollen.
 3. Mindre inköp: Digitala företagskort är idealiska för mindre inköp som kontorsmaterial eller programvara, där de hjälper till att reducera pappersarbetet och administrativa kostnader.

Digitala företagskort erbjuder betydande fördelar som kan hjälpa företag av alla storlekar att bättre hantera sina finanser, öka transparensen och förbättra den övergripande finansiella styrningen. Med dessa kort kan företag snabbt anpassa sig till föränderliga ekonomiska förhållanden och dra nytta av automatisering och digital teknik.

Vanliga frågor och svar