Varför Coop Mastercard

Coop Mastercard: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Coop Mastercard är ett förmånligt kort för privatpersoner. Kortet har ett generöst bonussystem och är särskilt framtaget för hushåll som handlar ofta på Coop. Det är ett av de bästa matkorten 2022 eftersom det ger extra förmånlig bonus på matinköp. Första året är gratis och flera försäkringar ingår.

 • 3 kort i ett: Medlems-, betal- och kreditkort

  Coop Mastercard logo

  Coop Mastercard

  Se kort

  3 kort i ett: Medlems-, betal- och kreditkort

  Coop Mastercard

  Upp till 100 000 kr i kredit
  • Kreditgräns100 000 kr
  • Årsavgift295 kr
  • Kreditränta19,70%
  • Effektiv ränta20,28% - 24%
  • Räntefritt55 dagar
  Vad Vi TyckerFör- & NackdelarDetaljerKrav
  Vad Vi Tycker

  Den främsta fördelen är att kortet ger bonuspoäng för alla köp som görs med kortet. Det innebär att du får bonuspoäng när du köper hos Coop, såväl som när du köper hos andra butiker. Den höga kreditgränsen och relativt låga årsavgiften är två ytterligare fördelar. Kortet är även tre olika kort i ett: medlemskort, kontokort och kreditkort. Nackdelen är krediträntan, som är något högre än krediträntan hos andra matkort.

  För- & Nackdelar
  Fördelar
  • Generöst bonussystem med 0,5-5,5 bonuspoäng per spenderad krona.
  • Många försäkringar, inklusive reseförsäkring.
  • Upp till 150 000 kronor i kredit.
  • 55 räntefria dagar.
  • Reseförsäkring ingår.
  • Avgiftsfritt första året, därefter relativt låg årsavgift jämfört med andra matkort.
  • Mycket förmånligt för Coop-kunder.
  Nackdelar
  • Något högre ränta på kredit jämfört med andra kreditkort.
  • Åldersgräns på 20 år.
  Detaljer
  • Betal- och kreditkort.
  • Räntefri kredit i 55 dagar.
  • Poäng på alla köp.
  • Ingen årsavgift första året.
  • Extrakort möjligt mot en avgift.
  • Bonusstege - ju mer som spenderas, desto högre bonus.
  • Upp till 5,5 bonuspoäng per krona på alla inköp hos Coop och andra butiker.
  • Bonuspoängen ger värdecheckar eller kan användas för inköp hos Coops samarbetspartners.
  • Köpförsäkring (inklusive prisgaranti & drulleförsäkring).
  • Kompletterande reseförsäkring (inklusive förseningsförsäkring, avbeställningsskydd).
  • Självriskeliminering när du hyr bil i Sverige och utomlands.
  • Representativt exempel: Effektiv ränta är 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-08-01).
  Krav Krav för att få Coop Mastercard:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en betalningshistorik fri från betalningsanmärkningar
  • Måste ha minst 100 000 kr/år i inkomst

Jämför med andra kreditkort

 • Coop Mastercard logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns100 000 kr
  Årsavgift295 kr
  Kreditränta19,70%
  Effektiv ränta20,28% - 24%
  Räntefritt55 dagar
 • ICA Bankkort logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns100 000 kr
  Årsavgift324 kr
  Kreditränta13,95%
  Effektiv ränta17,63%
  Räntefritt60 dagar
 • Circle K Mastercard logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se kort
  Kreditgräns400 000 kr
  Årsavgift0 kr
  Kreditränta19,75%
  Effektiv ränta19,52%
  Räntefritt60 dagar

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett bonuskort som ger förmåner i form av bonuspoäng på alla köp som görs med kortet, samt kompletterande försäkringar.

Kortet är ett kredit- och kontokort som ger stegrande bonuspoäng vid inköp hos Coop samt hos andra butiker. Kortinnehavaren kan använda bonuspoängen när de handlar hos Coop eller hos någon av matvarubutikens samarbetspartners.

Coop:s kreditkort är av typen MasterCard och har en kreditgräns på upp till 150 000 kronor. Den räntefria kreditperioden är på 55 dagar.

Om du letar efter ett av de bästa kreditkorten för 2022 så kan Coop Mastercard vara en kandidat. Eftersom Coop:s matvarubutiker finns överallt i Sverige så kan kortet vara ett förmånligt alternativ för den som ofta handlar hos Coop.

Så fungerar Coop Mastercard: bonuspoäng & förmåner

Kortet är ett klassiskt bonuskort som ger poäng på varje köp som du gör med kortet. Du kan handla med kortet i alla butiker som accepterar Mastercard. Kortet ger minst 0,5 bonuspoäng per spenderad krona och det gäller vid köp hos såväl Coop som i andra butiker.

Poängtrappan gör att du kan tjäna ännu mer poäng ju mer du spenderar med kortet. Du kan tjäna upp till 5,5 bonuspoäng per spenderad krona. För att nå en högre nivå i poängtrappan så måste du spendera 1000 kronor hos Coop per månad. Om du spenderar 5000 kronor per månad når du således den högsta nivån i poängtrappan.

De intjänade bonuspoängen kan användas hos Coop i form av värdecheckar eller användas för att utnyttja erbjudanden hos någon av Coop:s samarbetspartners. Du kan exempelvis använda bonuspoängen till biobiljetter, skidsemestrar och hyrbilar. Du kan hitta alla erbjudanden i poängshoppen som du kommer åt via Coop-appen eller hemsidan.

Samtliga bankärenden relaterade till kortet sköts smidigt och enkelt direkt via appen eller hemsidan.

Kortet ger dessutom en reseförsäkring, räntefri kreditperiod och köpskydd. För att utnyttja alla dessa förmåner krävs det givetvis att du använder kortet för inköpet som försäkringen ska skydda.

Du ansöker enkelt om Coop Mastercard på Coops hemsida. Du fyller i dina uppgifter och signerar med BankID, varefter du snabbt får svar, oftast inom ett par arbetsdagar.

Relaterat: Finns det kreditkort utan årsavgift?

Vilka passar Coop Mastercard bäst för?

Coop Mastercard är ett kort som främst passar privatpersoner som ofta handlar, och handlar mycket på Coop.

För att nå upp till den högsta bonusnivån, 5,5 bonuspoäng per krona, så krävs det att du köper för minst 5000 kronor i månaden på Coop. Trots att alla köp med kortet ger bonus, så är bonusen högre om köpet görs hos Coop.

Kortet kan även passa personer som vill ha olika typer av rabatter och förmåner, som exempelvis försäkringar eller rabatter på upplevelser. Till exempel så ger kortet köpskydd och en komplett och kostnadsfri reseförsäkring, om resan köps med kortet.

För att kunna ansöka om kortet så krävs det att du är minst 20 år gammal och har en inkomst på minst 125 000 kronor/år. Du kan inte beviljas ett kort om du är arbetslös eller om du har betalningsanmärkningar.

Relaterat: Kreditkort som beviljas trots betalningsanmärkningar

Försäkringar som ingår i Coop Mastercard

Coop:s Mastercard-kort ger många förmåner. Utöver det generösa bonussystemet så är flera försäkringar inkluderade i kortet.

I kortets reseförsäkring så ingår bland annat avbeställningsskydd, bagageförseningsskydd och självriskseliminering för hyrbil både utomlands och i Sverige.

Övriga försäkringar är köpförsäkring, där prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti ingår. Även en nyckelförsäkring ingår.

Coop erbjuder även ett privatlån som du kan ansöka om, för att komplettera din kredit vid behov av ytterligare kapital. Privatlånet från Coop Bank är på mellan 15 000 kr och 500 000 kronor, och har en löptid på mellan 2 och 5 år.

Kreditgränsen på Coops Mastercard är på upp till 150 000 kr, dock så beviljas nya kortinnehavare en kredit på mellan 10 000 kr och 50 000 kr, baserat på kreditvärdigheten. När du använt kortet i över sex månader så kan du ansöka om en högre kredit.

Om företaget

Coop Mastercard ges ut av Coop Bank, som är en del av Coop—en av Sveriges största livsmedelskedjor. I dagsläget finns det över 800 Coopbutiker i Sverige.

Coop är ett så kallat ”kooperativ” och ägs av de 3,7 miljoner medlemmar som ingår i koncernen. Coop Bank är den finansiella delen av företaget som syftar på att ge tillbaka till medlemmarna i form av smarta betallösningar, sparande, lån och generösa bonussystem. Företaget vill ge medlemmarna bättre priser och goda förmåner med hjälp av medlemskortet.

Kontaktuppgifter till Coop Mastercard

Besöksadress:
Coop Sverige
Englundavägen 4
171 88 Solna

Telefonnummer: 0771 - 171717

Öppettider:

Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt