Coop Mastercard

Coop Mastercard 2024: Är Det Ett Bra Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

3.5
Payups betyg

Payup graderar betalkort med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Kortutfärdarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Förmåner: Vi utvärderar de extra fördelar som betalkortet erbjuder. Detta inkluderar poängsystem, rabatter, bonusar, reseförsäkring och andra förmåner som förbättrar användarupplevelsen och ger mervärde till kunden.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Coop Mastercard är ett förmånligt kort för privatpersoner, speciellt för de som ofta handlar på Coop. Med ett generöst bonussystem är det perfekt för matinköp och andra utgifter. Det rankades som ett av de bästa matkorten 2022 tack vare sin extra förmånliga bonus på matinköp. Första året är gratis och kortet inkluderar flera försäkringar för extra trygghet och fördelar.

Hoppa till recension

3 kort i ett: Medlems-, betal- och kreditkort

Coop Mastercard logo

Coop Mastercard

Fler detaljer och ansök

3 kort i ett: Medlems-, betal- och kreditkort

Coop Mastercard

Upp till 150 000 kr i kredit
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:295 kr
 • Ränta (Effektiv):19,95% (20,51 - 24,25%)
 • Räntefritt:55 dagar
Fördelar:
 • Generöst bonussystem med 0,5-5,5 bonuspoäng per spenderad krona.
 • Många försäkringar, inklusive reseförsäkring.
 • Upp till 150 000 kronor i kredit.
 • 55 räntefria dagar.
 • Reseförsäkring ingår.
 • Avgiftsfritt första året, därefter relativt låg årsavgift jämfört med andra matkort.
 • Mycket förmånligt för Coop-kunder.
Nackdelar:
 • Något högre ränta på kredit jämfört med andra kreditkort.
 • Åldersgräns på 20 år.
 • Betal- och kreditkort.
 • Räntefri kredit i 55 dagar.
 • Poäng på alla köp.
 • Ingen årsavgift första året.
 • Extrakort möjligt mot en avgift.
 • Bonusstege – ju mer som spenderas, desto högre bonus.
 • Upp till 5,5 bonuspoäng per krona på alla inköp hos Coop och andra butiker.
 • Bonuspoängen ger värdecheckar eller kan användas för inköp hos Coops samarbetspartners.
 • Köpförsäkring (inklusive prisgaranti & drulleförsäkring).
 • Kompletterande reseförsäkring (inklusive förseningsförsäkring, avbeställningsskydd).
 • Självriskeliminering när du hyr bil i Sverige och utomlands.
 • Uttagsavgift: 1,5% eller lägst 35 kr.
 • Representativt exempel: Effektiv ränta är 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-08-01).
Krav för att kunna få Coop Mastercard:
 • Måste vara minst 18 år gammal
 • Måste vara folkbokförd i Sverige
 • Måste ha en betalningshistorik fri från betalningsanmärkningar
 • Måste ha minst 100 000 kr/år i inkomst

Jämför med andra kreditkort

Coop Mastercard logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
150 000 kr
Årsavgift
295 kr
Kreditränta
19,95%
Effektiv ränta
20,51% - 24,25%
Räntefritt
55 dagar
Marginalen Traveller logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
150 000 kr
Årsavgift
395 kr
Kreditränta
16,90%
Effektiv ränta
18,99%
Räntefritt
50 dagar
Circle K Mastercard logo
Payup betygPayup graderar betalkort baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, förmåner, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
Gå vidare
Kreditgräns
400 000 kr
Årsavgift
0 kr
Kreditränta
19,75%
Effektiv ränta
19,52%
Räntefritt
60 dagar

Vanliga frågor och svar

Nej, Coop Mastercard är inte bluff/bedrägeri. Coop Mastercard är ett seriöst företag som ägs och drivs av Coop Sverige.

Ja, Coop Mastercard har valutapåslag.

Ja, man kan betala räkningar och fakturor med Coop Mastercard.

För att logga in på Coop Mastercard besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett bonuskort som ger förmåner i form av bonuspoäng på alla köp som görs med kortet, samt kompletterande försäkringar.

Kortet är ett kredit- och betalkort som ger stegrande bonuspoäng vid inköp hos Coop samt hos andra butiker. Kortinnehavaren kan använda bonuspoängen vid inköp hos Coop eller hos någon av matvarubutikens samarbetspartners.

Coops kreditkort är av typen MasterCard och har en kreditgräns på upp till 150 000 kr kronor. Den räntefria perioden är på 55 dagar.

Om du letar efter ett bra matkort, kan Coop Mastercard vara ett fördelaktigt alternativ, speciellt eftersom Coops butiker finns överallt i Sverige.

Så fungerar Coop Mastercard: bonuspoäng & förmåner

Kortet är ett klassiskt bonuskort som ger poäng på varje köp du gör med kortet. Du kan handla med kortet i alla butiker som accepterar Mastercard. Kortet ger minst 0,5 bonuspoäng per spenderad krona vid köp hos såväl Coop som andra butiker.

Poängtrappan gör att du kan tjäna upp till 5,5 bonuspoäng per spenderad krona. För att nå högre nivåer i poängtrappan måste du spendera 1000 kronor hos Coop per månad. Om du spenderar 5000 kronor per månad når du den högsta nivån.

De intjänade bonuspoängen kan användas hos Coop i form av värdecheckar eller för att ta del av erbjudanden hos någon av Coops samarbetspartners. Du kan till exempel använda poängen för biobiljetter, skidsemestrar och hyrbilar. Alla erbjudanden finns i poängshoppen, som du når via Coop-appen eller hemsidan.

Alla bankärenden relaterade till kortet sköts smidigt via appen eller hemsidan.

Kortet inkluderar även en reseförsäkring, räntefri kreditperiod och köpskydd, som alla kräver att köpet görs med kortet för att försäkringen ska gälla.

Du ansöker om Coop Mastercard på Coops hemsida. Fyll i dina uppgifter och signera med BankID, så får du oftast svar inom ett par arbetsdagar.

Vilka passar Coop Mastercard bäst för?

Coop Mastercard passar privatpersoner som ofta och mycket handlar på Coop.

För att nå den högsta bonusnivån på 5,5 poäng per krona krävs det att du handlar för minst 5000 kronor i månaden på Coop. Även om alla köp med kortet ger bonus, är bonusen högre vid köp hos Coop.

Kortet är även lämpligt för de som vill ha olika rabatter och förmåner, som försäkringar eller rabatter på upplevelser. Till exempel inkluderar kortet köpskydd och en omfattande, kostnadsfri reseförsäkring, förutsatt att resan betalas med kortet.

För att ansöka om kortet krävs det att du är minst 20 år, har en årsinkomst på minst 125 000 kronor, inte är arbetslös och saknar betalningsanmärkningar.

Försäkringar som ingår i Coop Mastercard

Utöver det generösa bonussystemet inkluderar Coops Mastercard flera försäkringar.

Reseförsäkringen inkluderar avbeställningsskydd, bagageförseningsförsäkring och självriskeliminering för hyrbil både utomlands och i Sverige.

Andra försäkringar innefattar köpförsäkring med prisgaranti, drulleförsäkring, förlängd garanti och nyckelförsäkring.

Coop erbjuder även ett privatlån som du kan ansöka om vid behov av ytterligare kapital. Privatlånet från Coop Bank erbjuder lån från 15 000 till 600 000 kronor med en löptid på 2 till 12 år.

Kreditgränsen på Coop Mastercard är upp till 150 000 kr kr, men nya kortinnehavare beviljas en kredit på mellan 10 000 kr och 50 000 kr baserat på kreditvärdighet. Efter sex månaders användning kan du ansöka om en höjd kreditgräns.

Så betygsätter vi Coop Mastercard

KategoriBetyg
Kostnad 1/5 Coop Mastercards effektiva ränta är relativt hög (20,51% - 24,25%) jämfört med andra alternativ.
Förmåner 4/5 Coop Mastercards erbjuder förmåner såsom försäkringar och skydd, poäng och bonusar och en app, men saknar e-kort (utan fysiskt kort).
Beviljandegrad 4/5 Coop Mastercard har någorlunda flexibla krav, vilket leder till något ökad tillgänglighet.
Kundtjänst 4/5 Coop Mastercard erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och en mänskligt bemannad chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 3.6/5 Coop Mastercard har ett medelhögt betyg (3.6) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 3.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Coop Mastercard ett omdöme med Payup-betyg på 3.5.

Om företaget

Coop Mastercard utges av Coop Bank, en del av Coop, en av Sveriges största livsmedelskedjor med över 800 butiker.

Coop är ett kooperativ ägt av 3,7 miljoner medlemmar. Coop Bank erbjuder smarta betallösningar, sparande, lån och generösa bonussystem som syftar till att ge tillbaka till medlemmarna genom bättre priser och förmåner.

Kontaktuppgifter till Coop Mastercard

Besöksadress:
Coop Sverige
Englundavägen 4
171 88 Solna

Telefonnummer: 0771 - 171717

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt