Billiga kreditkort

Billiga kreditkort – finn billigaste kortet för dig

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Vilken typ av kort söker du?
Ett debetkort drar pengar direkt från ditt bankkonto vid varje transaktion, medan ett kreditkort ger dig en kredit som du kan använda och sedan betala tillbaka månadsvis.
Behöver du att kortet har en app för enklare administrering?
Vissa debetkort kommer med mobila appar som förenklar spårning av transaktioner samt hantering och administrering av kortet.
Önskar du bonus på specifika kredittransaktioner?
När du använder vår tjänst anger du det lånebelopp du söker och dina lånepreferenser. Vi matchar dig sedan med långivare som kan uppfylla dina behov. Du slipper leta efter lämpliga långivare och kan istället fokusera på att jämföra de bästa alternativen. Vår tjänst är kostnadsfri, ej bindande och ingen kreditupplysning tas vid användning.

Ett urval av våra partners

OKQ8 VisaAmerican ExpressIkano KortCircle K MastercardPreem MastercardShell MastercardBank Norwegian

Så vet du om ett kreditkort är billigt

Det finns två sätt du kan veta om ett kreditkort är billigt:

 • Kreditränta: En lägre kreditränta betyder att du betalar mindre för den kredit som du förbrukar.
 • Årsavgift: En lägre årsavgift betyder att du betalar mindre varje år för att få äga kortet.

Vissa kreditkort har ingen årsavgift medan andra kan ha en låg årsavgift. För att veta om ett kreditkort är billigt behöver du därför utvärdera kostnaderna du behöver betala för att få äga och använda kortet, och hitta det kreditkort som är billigast och som har lägst kostnad för dig.

På Payup kan du alltid se kostnaden för kreditkort genom att titta under Kreditränta och Årsavgift bredvid korten ovan. Genom att välja ett kreditkort som är billigt kan du slippa betala mer än du behöver för att få äga och använda ett kreditkort.

De billigaste kreditkorten hos Payup just nu är: OKQ8 Visa, American Express och Ikano Kort.

För att se alla kreditkort, rangordnade efter billigast först, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
 2. Klicka på Sortera efter.
 3. Välj Lägst ränta.

Räntefria dagar

Alla kreditkort erbjuder ett specifikt antal s.k. ”räntefria dagar”. Dessa är den tid du har på dig att återbetala krediten som du förbrukat innan långivaren börjar ta ut en ränta på den.

De räntefria dagarna på kreditkort normalt sett mellan 40 och 60 dagar, beroende på vilket kreditkort du väljer. Ett längre antal räntefria dagar innebär naturligtvis att ett kreditkort är mer fördelaktigt och genom att välja ett kreditkort som har en så lång räntefri period som möjligt kan du få ett kreditkort som är så fördelaktigt som möjligt för dig.

Du kan se hur många räntefria dagar kreditkort har när du tittar under Räntefria dagar bredvid korten ovan.

Krav

För att få ett billigt kreditkort krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Du är myndig (18+ år gammal).
 • Du har en deklarerad inkomst.
 • Du har en tillräckligt god kreditvärdighet.

Uppfyller du kraven kan du få ett kreditkort, dock kan vissa långivare i vissa fall ställa ytterligare krav som du behöver uppfylla, till exempel att du inte har några skulder hos Kronofogden eller att din årsinkomst överstiger ett visst belopp. För att se exakt vilka krav som krävs för att få ett billigt kort, klicka på Grundkrav bredvid korten ovan.

Så ansöker du

För att ansöka om ett billigt kreditkort gör du så här:

 1. Skrolla upp till listan över billiga kreditkort ovan.
 2. Ange om du söker ett specifikt slags kreditkort, till exempel ett resekort eller ett bensinkort.
 3. Välj ett kreditkort ur listan och gå vidare.
 4. Fyll i en ansökan.
 5. Signera med BankID och skicka in.

Kreditgivaren kommer att behandla din ansökan och sedan ge dig ett besked om din ansökan beviljats. Om din ansökan beviljas så kommer du att få ett kreditkort hemskickat med posten, vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar. Om du ansökt om ett digitalt kreditkort så kommer du att få tillgång till det direkt, så att du omedelbart kan lägga till det i mobilen och börja använda det i din handel.

Kreditkortet som har lägst ränta

Kreditkortet som har lägst ränta hos Payup är ICA Bankkort, Santander Mitt Kort+ och Marginalen Traveller. Innan du bestämmer dig för att ansöka om kortet är det dock viktigt att du ser över den andra kostnaden för kortet, årsavgiften, för att säkerställa att du får det billigaste kreditkortet som du har möjlighet att få.

För att se alla kreditkort som har låg ränta, rangordnade efter kreditkorten som har lägst ränta först, besök Kreditkort med låg ränta.

Vanliga förmåner

Utöver de låga kortavgifterna och krediträntorna kan billiga kreditkort ge ytterligare förmåner som gör dem ännu förmånligare för kredittagare.

Förmånerna kan inkludera:

 • Poäng på alla köp du gör, som du sedan kan konvertera till riktiga pengar (s.k. ”cashback”) eller rabatter i utvalda butiker, till exempel matbutiker eller klädbutiker.
 • Rabatter och erbjudanden i olika butiker.
 • Tillgång till lounge, priority pass, m.m. på utvalda flygplatser.
 • Försäkringar, skydd och hjälp.

Förmånerna du får är olika beroende på vilket kort du väljer, dock ser du enkelt vilka fördelar du kan få med kreditkort när du klickar på fliken För- och Nackdelar bredvid korten ovan.

Det finns inget kort som är det förmånligaste kortet av alla, eftersom olika förmåner passar olika kredittagare. Reser du mycket, till exempel, är reseförmåner bra för dig och om du ofta handlar på matvarubutiker kan förmånerna du får med matkort vara förmånliga för dig. För att veta vilket kreditkort som är det förmånligaste behöver du därför se över dina konsumtionsvanor och vad som hade passat bäst för dig.

Vanliga populära förmånliga kreditkort:

Olika sorters kort

Olika kreditkort lämpar sig för olika kredittagare olika bra. Nedan följer information om bara några av de kort som du kan få.

Många kreditkort lämpar sig extra bra för familjer. Till exempel finns det kreditkort du kan ha flera andra kort kopplade till, så att du kan dela ekonomin, samt administrera olika kreditgränser för korten.

Några populära familjekort är P.F.C., Lunar och Revolut. Kom ihåg att många familjekort ofta inte har några krediter kopplade och att de bara är till för att underlätta familjeekonomin och göra det enklare att dela upp pengar med barn och familjemedlemmar inom familjen. Om du är ute efter ett kreditkort som du kan använda som familjekort så behöver du ansöka om ett vanligt kreditkort och beställa till ett extrakort som du kan ge till familjemedlemmen du vill dela krediten med. Du kan administrera kreditgränser på extrakortet och mer.

För att se alla billiga kreditkort du kan använda som familjekort med extrakort, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
 2. Jämför kreditkorten i listan.
 3. Välj det kreditkort som passar dina behov bäst.

Är du ute efter ett billigt resekort så finns det flera alternativ du kan välja mellan. Exempel på billiga resekort är Santander Mitt Kort+, Marginalen Traveller och Marginalen Gold.

För att se alla billiga resekort, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
 2. Välj Resekort med fildervalen ovanför listan.
 3. Välj resekortet som passar dig bäst.

Vanliga fördelar med resekort:

 • Kostnadsfri reseförsäkring när du köper resebiljetterna med kortet.
 • Reseskydd.
 • Avbeställningsskydd.
 • Lounge access och prioritetspass på flygplatsen.

Du ser vilka fördelar du får med ett resekort ovan när du klickar på fliken Detaljer.

Det finns även kreditkort som är särskilt lämpade för utlandsresor. Dessa kreditkort lägger inte till några valutaväxlingsavgifter och valutapåslag, vilket gör att de är extra fördelaktiga att använda när du betalar i utlandet. Genom att välja ett resekort som inte har ett valutapåslag kan du få ett resekort som är extra fördelaktigt att använda utomlands.

För att se vilka resekort som är billiga och som inte har ett valutapåslag, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
 2. Bocka för Resekort med filtervalen ovanför listan.
 3. Klicka på För- och Nackdelar bredvid ett kort och se ifall kreditkortet har eller inte har ett valutapåslag.

Relaterade sidor:

Ett bensinkort är ett kort som ger dig rabatter och erbjudanden när du använder kortet för att betala för bensin på olika bensinstationer. Populära bensinkort är bland andra MoreGolf Mastercard, Circle K Mastercard, Ikano Kort och Preem Mastercard.

För att se alla billiga bensinkort, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
 2. Välj Bensinkort med filtervalen ovanför listan.
 3. Välj bensinkortet som passar dig bäst.

Du kan även besöka Tankkort för att se alla tankkort du kan få, såväl billiga sådana som andra sorters kort.

Vissa kreditkort är gratis att få. Populära kort är Bank Norwegian, American Express och Circle K Mastercard.

För att se vilka billiga kreditkort som är gratis att få, gör så här:

 1. Besök Kreditkort utan årsavgift.
 2. Välj korttyp med filtervalen ovanför listan, till exempel resekort eller bensinkort.
 3. Välj det kreditkort som passar dig bäst.

Kreditkort som inte har någon årsavgift är kreditkort som är gratis att få. Kom dock ihåg att en ränta alltid tillkommer när du använder kreditkort och att det inte finns några kreditkort som inte har någon ränta. När du väljer ett kostnadsfritt kreditkort bör du därför alltid jämföra krediträntorna som du kan få innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett kort.

Billiga kreditkort för företag

Det finns även billiga kreditkort som företag kan få. Populära alternativ är Qred Kreditkort och Wallester Business Card

För att få ett billigt kreditkort för företag, gör så här:

 1. Besök Kreditkort för Företag.
 2. Klicka på Sortera efter.
 3. Välj Lägst ränta.

Kreditkorten kommer att sorteras och rangordnas efter de billigaste kreditkorten först. Välj kreditkortet som passar ditt företag och gå vidare.

Kreditkort för företag fungerar på precis samma sätt som kreditkort för privatpersoner, med enda skillnaden att korten är avsedda för företag. I vissa fall kan korten ha fördelar som gör dem extra fördelaktiga för företag, till exempel automatisk utläggshantering, integration i bokföringssystem, m.m. Fördelarna är olika med olika kort och du kan alltid tjäna på att jämföra företagskort innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett.

Vanliga frågor och svar

Många kreditkortsföretag genomför kreditkontroller och kan vara ovilliga att godkänna ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Det finns dock vissa företag som specialiserar sig på att erbjuda kort till de med lägre kreditvärdighet, men dessa kan komma med högre räntor eller avgifter.

Nej, även om räntan är en viktig faktor att överväga, finns det andra potentiella avgifter såsom årsavgifter, avgifter för att överskrida kreditgränsen, och avgifter för sena betalningar.

Många billiga kreditkort fokuserar på låga avgifter och räntor och kanske inte erbjuder lika många belöningar som premiumkort. Dock finns det vissa billiga kort som erbjuder cashback eller andra förmåner. Det är viktigt att läsa igenom villkoren för att förstå eventuella belöningar.

Hur snabbt du kan få ditt billiga kreditkort efter att du blivit godkänd varierar mellan olika kortutgivare, men i de flesta fall bör du få ditt kreditkort inom 5-10 arbetsdagar efter godkännandet.

Ja, många kreditkortsföretag tillåter kunder att begära en höjning av sin kreditgräns efter en viss period. Detta baseras ofta på din betalningshistorik och din nuvarande kreditvärdighet.

Säkerheten för ditt kreditkort beror inte på om det är ett billigt eller ett premiumkort. De flesta kreditkortsföretag erbjuder liknande säkerhetsåtgärder, som chip och PIN-skydd, för alla sina kort. Det är viktigt att alltid följa bästa praxis för kortanvändning oavsett korttyp.

Andra typer av Billiga krediter

 • Ett Billiga privatlån och blancolån kan användas till vad som helst, utan några specifika krav på vad pengarna går till. Dessa lån kräver ingen säkerhet, vilket ger dig friheten att välja hur du vill använda dem, åt allt från oförutsedda utgifter till planerade investeringar.

 • Ett Billiga snabblån och sms-lån är små, kortfristiga lån som snabbt kan ge dig tillgång till pengar för att täcka akuta eller oförutsedda utgifter. Det är dock viktigt att noga överväga alla kostnader och återbetalningskrav innan du ansöker.

Relaterad läsning