Kom igång

Kreditkorten Du Kan Få Trots Betalningsanmärkning 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Jämför kreditkort trots betalningsanmärkning

Hitta kreditkort som accepterar betalningsanmärkning 2023

Kreditkort
Matkort
Resekort
Bonuskort
Bensinkort
Bet.anm. OK
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta
Högst beviljandegrad
Högst kreditgräns
Nyast

  Hur kreditkort med betalningsanmärkning fungerar

  Kreditkort med betalningsanmärkningar fungerar på precis samma sätt som vanliga kreditkort, med enda skillnaden att kreditgivaren kan acceptera betalningsanmärkningar när de beviljar kort.

  Betalningsanmärkningar är prickar du får i UC:s register och kan vara ett sätt att visa kreditgivare att du haft betalningssvårigheter förr. Betalningsanmärkningar är något många kreditgivare tar hänsyn till när de beviljar kreditkort, dock finns det många kreditgivare som kan se över betalningsanmärkningar när de granskar kreditansökan och beviljar kort.

  Anmärkningarna varar i 3 år för privatpersoner, 5 år för företag och under den tiden kan både företag och privatperson ha förbättrat sin ekonomi, så att betalningsanmärkningen inte korrekt reflekterar den nuvarande ekonomin. Därför finns det många kreditgivare som fortfarande kan bevilja kreditkort, även om kredittagaren har en eller flera betalningsanmärkningar sedan förr.

  Krav

  För att få kreditkort med betalningsanmärkning krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Myndig (18+ år gammal).
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Inga skulder hos Kronofogden.
  • Betalningsanmärkningen får inte vara nyare än 6 månader.
  • God kreditvärdighet i övrigt.

  Uppfyller du kraven kan du få ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Uppfyller du däremot inte kraven kan du oftast inte få ett kort, och kommer att bli nekad av kreditgivaren om du ansöker. Du kan alltid se vilka krav kreditgivare ställer för att bevilja ett kreditkort när du klickar på Krav bredvid ett kort ovan.

  Hur du ansöker

  För att ansöka om ett kreditkort med betalningsanmärkning, gör så här:

  1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
  2. Jämför kortens villkor, erbjudanden, krav och räntor.
  3. Välj kortet som passar dig.

  Kom igång

  Relaterat: Hur du ansöker om kreditkort

  Kostnad

  Hur mycket ett kreditkort som accepterar betalningsanmärkningar kostar beror på vilken kreditutgivare du väljer att ansöka om kortet hos. Olika kreditutgivare har nämligen olika kostnader på kort. Vanliga kostnader är mellan 100-400 kr i årsavgift och mellan 10-20% i ränta.

  Du kan alltid se exakt hur mycket ett kort kostar via Payup, genom att titta på kortens kostnader i listan ovan.

  Skillnaden mellan kreditkort och lån

  Det finns flera skillnader mellan kreditkort och lån, dock finns det alternativ till att få båda, även om du har betalningsanmärkningar.

  Den stora skillnaden mellan kreditkort och lån är att kreditkort ger ett fysiskt kort som du kan använda när du betalar för varor och tjänster i butiker och online, medan lån betalas ut till ditt bankkonto. Med kreditkort kan du även välja hur mycket av krediten du vill använda, medan lån betalas ut i klump till ditt bankkonto och du behöver betala tillbaka lånet i sin helhet.

  Kreditkort ger med andra ord en viss flexibilitet för kredittagaren, medan lån kan vara billigare alternativ, men ger mindre flexibilitet. Lån kan lämpa sig om du behöver låna pengar till en specifik sak, och vet exakt hur mycket du behöver låna, medan kreditkort kan lämpa sig om du är ute efter flexibilitet och inte vet exakt hur mycket du kommer behöva, men bara vill ha resurser tillgängliga ifall behovet skulle uppstå.

  Läs mer: Skillnaden mellan lån och krediter

  Relaterade sidor

  Vanliga frågor och svar

  Kan man få kreditkort om man har betalningsanmärkning?

  Ja, man kan få kreditkort med betalningsanmärkningar, dock är kreditgränsen i de fall oftast lägre än för andra kreditkort, vilket innebär att du inte kan spendera lika mycket. Du kommer troligen också få en högre ränta än vad du skulle ha fått med ett kreditkort utan betalningsanmärkning.

  Vilket kreditkort är lättast att få?

  Vilket kreditkort som är lättast att få beror på din kreditvärdighet och betalningshistorik. Har du ett gott kreditbetyg och god historik kan du få ett premiumkort, till exempel ett American Express eller Visa-kort. Har du måttlig kreditvärdighet och historik kan du få ett mindre kort, och har du inte god kreditvärdighet så kan du oftast inte få ett kreditkort.

  Hur länge är man prickad när man har skulder hos Kronofogden?

  En prick hos Kronofogden varar vanligtvis i 3 år för privatpersoner och 5 år för företag.

  Vilka banker accepterar betalningsanmärkningar?

  Inga banker accepterar betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningar är ett tecken på en misskött ekonomi, vilket banker ser som en risk när de ger en kredit. Har du betalningsanmärkningar kan det dock finnas andra kreditgivare som kan vara villiga att erbjuda krediter. Du kan se dessa i listan över kreditkort ovan.