Kom igång

Kreditkorten Du Kan Få med Betalningsanmärkning 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Jämför kreditkort trots betalningsanmärkning 2024

Kreditkort
Matkort
Resekort
Bonuskort
Bensinkort
Bet.anm. OK
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta
Flest beviljade
Högst kreditgräns
Nyast
  • Inga tillgängliga alternativ.

Hur kreditkort med betalningsanmärkning fungerar

Kreditkort med betalningsanmärkningar fungerar på precis samma sätt som vanliga kreditkort, med enda skillnaden att kreditgivaren kan acceptera betalningsanmärkningar när de beviljar kort.

Betalningsanmärkningar är prickar du får i UC:s register och kan vara ett sätt att visa kreditgivare att du haft betalningssvårigheter förr. Betalningsanmärkningar är något många kreditgivare tar hänsyn till när de beviljar kreditkort, dock finns det många kreditgivare som kan se över betalningsanmärkningar när de granskar kreditansökan och beviljar kort.

Anmärkningarna varar i 3 år för privatpersoner, 5 år för företag och under den tiden kan både företag och privatperson ha förbättrat sin ekonomi, så att betalningsanmärkningen inte korrekt reflekterar den nuvarande ekonomin. Därför finns det många kreditgivare som fortfarande kan bevilja kreditkort, även om kredittagaren har en eller flera betalningsanmärkningar sedan förr.

Krav

För att få kreditkort med betalningsanmärkning krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Myndig (18+ år gammal).
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Inga skulder hos Kronofogden.
  • Betalningsanmärkningen får inte vara nyare än 6 månader.
  • God kreditvärdighet i övrigt.

Uppfyller du kraven kan du få ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Uppfyller du däremot inte kraven kan du oftast inte få ett kort, och kommer att bli nekad av kreditgivaren om du ansöker. Du kan alltid se vilka krav kreditgivare ställer för att bevilja ett kreditkort när du klickar på Krav bredvid ett kort ovan.

Hur du ansöker

För att ansöka om ett kreditkort med betalningsanmärkning, gör så här:

  1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
  2. Jämför kortens villkor, erbjudanden, krav och räntor.
  3. Välj kortet som passar dig.

Kom igång

Kostnad

Hur mycket ett kreditkort som accepterar betalningsanmärkningar kostar beror på vilken kreditutgivare du väljer att ansöka om kortet hos. Olika kreditutgivare har nämligen olika kostnader på kort. Vanliga kostnader är mellan 100-400 kr i årsavgift och mellan 10-20% i ränta.

Du kan alltid se exakt hur mycket ett kort kostar via Payup, genom att titta på kortens kostnader i listan ovan.

Skillnaden mellan kreditkort och lån

Det finns flera skillnader mellan kreditkort och lån, dock finns det alternativ till att få båda, även om du har betalningsanmärkningar.

Den stora skillnaden mellan kreditkort och lån är att kreditkort ger ett fysiskt kort som du kan använda när du betalar för varor och tjänster i butiker och online, medan lån betalas ut till ditt bankkonto. Med kreditkort kan du även välja hur mycket av krediten du vill använda, medan lån betalas ut i klump till ditt bankkonto och du behöver betala tillbaka lånet i sin helhet.

Kreditkort ger med andra ord en viss flexibilitet för kredittagaren, medan lån kan vara billigare alternativ, men ger mindre flexibilitet. Lån kan lämpa sig om du behöver låna pengar till en specifik sak, och vet exakt hur mycket du behöver låna, medan kreditkort kan lämpa sig om du är ute efter flexibilitet och inte vet exakt hur mycket du kommer behöva, men bara vill ha resurser tillgängliga ifall behovet skulle uppstå.

Läs mer: Skillnaden mellan lån och krediter

Relaterade sidor

Vanliga frågor och svar