Kom igång

Kreditkorten Du Kan Få Trots Betalningsanmärkning 2022

Kom igång med ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Välj någon utav nedanstående kreditgivare. Jämför kreditvillkor såsom räntor, räntefria dagar och kreditgränser, och gå därefter vidare med ett kreditkort som passar dina behov.

För att komma igång, klicka här. För information om hur kreditkort trots betalningsanmärkningar fungerar och vad man bör tänka på innan man ansöker om ett kreditkort, klicka här.

Hur mycket söker du i kredit?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta
Högst beviljandegrad
Högst kreditgräns
Nyast

  Om att få kreditkort trots betalningsanmärkning

  Uppdaterad av Johan K.

  Att ha ett kreditkort kan vara en stor hjälp i vardagen. Du har ständigt tillgång till pengar ifall behovet skulle uppstå, vilket kan göra de till en praktisk buffert när du får oväntade utgifter, men om du har betalningsanmärkningar kan du ha frågor om du verkligen ha få ett kreditkort trots dem.

  För den som har betalningsanmärkningar sedan tidigare så kan det bli svårare att få ett kreditkort. Betalningsanmärkningar visar på uteblivna betalningar sedan tidigare, vilket är något majoriteten av kreditbolag ser som ett negativ. Som kredittagare är det också av ytterst vikt att inte belåna sig med mer än vad man har råd att återbetala. Man bör inte ansöka om krediter ifall man inte löst den situation som ursprungligen ledde till betalningsanmärkningar.

  Men har man betalningsanmärkningar och väntar på att de ska försvinna, och ens ekonomi är god, så kan det vara tryggt att veta att vissa kreditgivare beviljar kreditkort även om kredittagaren har gamla betalningsanmärkningar sedan tidigare.

  Så kan man få kreditkort trots tidigare betalningsanmärkning

  Även om du numera har en stabil ekonomi utan några problem så kan det ändå vara svårt att få ett kreditkort om du har en anmärkning. Du kanske tidigare hamnat hos Kronofogdemyndigheten på grund av missade betalningar, och på så sätt fått en betalningsanmärkning, även fast din ekonomi numer är god. I sådana fall så finns det fortfarande kreditgivare som kan bevilja kredit, även om kreditvillkoren inte är lika fördelaktiga som för den som inte har en betalningsanmärkning.

  Hitta rätt kreditkort för dig

  Du kan hitta rätt kreditkort som passar dig genom att bläddra bland kreditkortsutgivare som beviljar krediter trots betalningsanmärkningar.

  Jämför kreditkorten som erbjuds och de villkor som de olika kreditkorten erbjuder, och välj därefter ett kreditkort som passar din situation. Du kan filtrera kreditkorten utefter preferenser, såsom kontokort, kort med cashback förmåner eller matkort, genom att bocka för filterrutorna ovanför listan. Välj kreditkort som passar dig och din situation, och gå därefter vidare med en ansökan.

  När du ansöker kreditkort, som resekort eller annat, så behöver du alltid visa kreditbolaget att din privatekonomi är stabil och ordnad, innan du blir beviljad kreditkortet.

  Förbered ansökan

  Ett anställningsbevis och övriga uppgifter som visar att din inkomst numera är stabil kan vara till hjälp när du ansöker om ett kreditkort trots anmärkning från förr. I vissa fall så kan en individuell bedömning göras i samband med din ansökan. Du kan då använda dokumentationen för att visa på att din kreditsituation förbättrats och att din ekonomi numera är stabil och säker.

  Om du har en existerande betalningsanmärkning kan det vara värt att känna till att anmärkningen försvinner efter tre år. När anmärkningen är borta blir det enklare att ansöka om kreditkort. Du kan undvika nya anmärkningar genom att alltid räkna på dina lån och krediter, innan du ansöker om dem.

  Relaterat: Kan man få lån trots betalningsanmärkning?

  Av

  Johan K.

  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

  Vanliga frågor och svar

  Finns det kreditkort som accepterar betalningsanmärkningar?

  Ja. Det finns flera kreditkortsutgivare som accepterar betalningsanmärkningar. Klicka här för att se en lista.

  Hur fungerar kreditkort?

  Enkelt förklarat så är ett kreditkort ett slags betalkort, som har en kredit kopplad till sig. När en betalning görs me...

  Vad är skillnaden mellan betalkort, kreditkort och bankkort?

  Vad är egentligen skillnaden mellan olika sorters betalkort? Det är något många funderar över och det är lätt att bland...

  Hur ansöker man om kreditkort?

  Att ansöka om ett kreditkort är en relativt enkel process, och ofta kan du få svar på din ansökan relativt omgående. Du...