Kreditkort med betalningsanmärkning

Kreditkorten du kan få med betalningsanmärkning 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Jämför kreditkort trots betalningsanmärkning 2024

Kreditkort
Matkort
Resekort
Bonuskort
Bensinkort
Bet.anm. OK
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta
Flest beviljade
Högst kreditgräns
Nyast
 • Inga tillgängliga alternativ.
 • Hur kreditkort med betalningsanmärkning fungerar

  Kreditkort med betalningsanmärkningar fungerar på precis samma sätt som vanliga kreditkort, med enda skillnaden att kreditgivaren kan acceptera betalningsanmärkningar när de beviljar kort.

  Betalningsanmärkningar är prickar du får i UC:s register och kan vara ett sätt att visa kreditgivare att du haft betalningssvårigheter förr. Betalningsanmärkningar är något många kreditgivare tar hänsyn till när de beviljar kreditkort, dock finns det många kreditgivare som kan se över betalningsanmärkningar när de granskar kreditansökan och beviljar kort.

  Anmärkningarna varar i 3 år för privatpersoner, 5 år för företag och under den tiden kan både företag och privatperson ha förbättrat sin ekonomi, så att betalningsanmärkningen inte korrekt reflekterar den nuvarande ekonomin. Därför finns det många kreditgivare som fortfarande kan bevilja kreditkort, även om kredittagaren har en eller flera betalningsanmärkningar sedan förr.

  Krav

  För att få kreditkort med betalningsanmärkning krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Myndig (18+ år gammal).
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Inga skulder hos Kronofogden.
  • Betalningsanmärkningen får inte vara nyare än 6 månader.
  • God kreditvärdighet i övrigt.

  Uppfyller du kraven kan du få ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Uppfyller du däremot inte kraven kan du oftast inte få ett kort, och kommer att bli nekad av kreditgivaren om du ansöker. Du kan alltid se vilka krav kreditgivare ställer för att bevilja ett kreditkort när du klickar på Krav bredvid ett kort ovan.

  Hur du ansöker

  För att ansöka om ett kreditkort med betalningsanmärkning, gör så här:

  1. Skrolla upp till listan över kreditkort ovan.
  2. Jämför kortens villkor, erbjudanden, krav och räntor.
  3. Välj kortet som passar dig.

  Kom igång

  Kostnad

  Hur mycket ett kreditkort som accepterar betalningsanmärkningar kostar beror på vilken kreditutgivare du väljer att ansöka om kortet hos. Olika kreditutgivare har nämligen olika kostnader på kort. Vanliga kostnader är mellan 100-400 kr i årsavgift och mellan 10-20% i ränta.

  Du kan alltid se exakt hur mycket ett kort kostar via Payup, genom att titta på kortens kostnader i listan ovan.

  Skillnaden mellan kreditkort och lån

  Det finns flera skillnader mellan kreditkort och lån, dock finns det alternativ till att få båda, även om du har betalningsanmärkningar.

  Den stora skillnaden mellan kreditkort och lån är att kreditkort ger ett fysiskt kort som du kan använda när du betalar för varor och tjänster i butiker och online, medan lån betalas ut till ditt bankkonto. Med kreditkort kan du även välja hur mycket av krediten du vill använda, medan lån betalas ut i klump till ditt bankkonto och du behöver betala tillbaka lånet i sin helhet.

  Kreditkort ger med andra ord en viss flexibilitet för kredittagaren, medan lån kan vara billigare alternativ, men ger mindre flexibilitet. Lån kan lämpa sig om du behöver låna pengar till en specifik sak, och vet exakt hur mycket du behöver låna, medan kreditkort kan lämpa sig om du är ute efter flexibilitet och inte vet exakt hur mycket du kommer behöva, men bara vill ha resurser tillgängliga ifall behovet skulle uppstå.

  Läs mer: Skillnaden mellan lån och krediter

  Relaterade sidor

  Vanliga frågor och svar

  Ja, man kan få kreditkort med betalningsanmärkningar, dock är kreditgränsen i de fall oftast lägre än för andra kreditkort, vilket innebär att du inte kan spendera lika mycket. Du kommer troligen också få en högre ränta än vad du skulle ha fått med ett kreditkort utan betalningsanmärkning.

  Vilket kreditkort som är lättast att få beror på din kreditvärdighet och betalningshistorik. Har du ett gott kreditbetyg och god historik kan du få ett premiumkort, till exempel ett American Express eller Visa-kort. Har du måttlig kreditvärdighet och historik kan du få ett mindre kort, och har du inte god kreditvärdighet så kan du oftast inte få ett kreditkort.

  En prick hos Kronofogden varar vanligtvis i 3 år för privatpersoner och 5 år för företag.

  Inga banker accepterar betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningar är ett tecken på en misskött ekonomi, vilket banker ser som en risk när de ger en kredit. Har du betalningsanmärkningar kan det dock finnas andra kreditgivare som kan vara villiga att erbjuda krediter. Du kan se dessa i listan över kreditkort ovan.

  Relaterad läsning

  Andra typer av Krediter med betalningsanmärkning

  • Privatlån och blancolån med betalningsanmärkning kan användas till vad som helst, utan några specifika krav på vad pengarna går till. Dessa lån kräver ingen säkerhet, vilket ger dig friheten att välja hur du vill använda dem, åt allt från oförutsedda utgifter till planerade investeringar.

  • Snabblån och sms-lån med betalningsanmärkning är små, kortfristiga lån som snabbt kan ge dig tillgång till pengar för att täcka akuta eller oförutsedda utgifter. Det är dock viktigt att noga överväga alla kostnader och återbetalningskrav innan du ansöker.

  • Samlingslån med betalningsanmärkning tillåter dig att samla flera mindre skulder och krediter under ett enda lån. Detta kan förenkla din ekonomiska hantering genom att du får en överskådligare månadsbetalning och potentiellt lägre räntekostnader. Samlingslån är ett effektivt verktyg för att förbättra din skuldsituation och hantera dina betalningar mer effektivt.

  • Kontokrediter med betalningsanmärkning ger dig flexibilitet genom att tillåta uttag upp till förutbestämda kreditgränser när du behöver det. Dessa kan vara en fördelaktig lösning för att hantera oväntade utgifter eller för att täcka kortvariga kassabrist. Ränta betalas endast på de utnyttjade beloppen, vilket gör dem till ett flexibelt alternativ för tillfällig finansiering.

  • Företagslån med betalningsanmärkning är utformade för att stödja företagsverksamheter genom att erbjuda finansiering för en rad olika ändamål inom företaget, såsom expansion, inköp av utrustning eller förbättring av verksamhetens kassaflöde.

  • Låneförmedlare med betalningsanmärkning fungerar som mellanhänder mellan låntagare och flera långivare, vilket kan underlätta processen att hitta och jämföra lån. Genom att använda en låneförmedlare kan du ansöka till flera långivare med endast en ansökan, vilket ger dig tillgång till ett bredare urval av låneerbjudanden. Detta kan hjälpa dig att hitta de mest fördelaktiga villkoren och räntorna som passar din ekonomiska situation.