Investera i Socker

Investera i Socker: Här Kommer Du Igång 2024
Payup P icon
eToro

Bästa CFD-plattformen för att spekulera på socker 2024

eToro är den bästa CFD-plattformen för att spekulera på socker enligt Payup 2024. eToro erbjuder handel med ett brett spektrum av finansiella instrument såsom aktier, kryptovalutor genom CFD:er, valutor och råvaror. Plattformen tillhandahåller unika sociala handelsfunktioner, inklusive möjligheten att kopiera andra investerares handel. Med konkurrenskraftiga avgifter, ett flerspråkigt gränssnitt inklusive svenska, och ett starkt fokus på säkerhet, ger eToro tillgång till globala marknader för investerare på alla nivåer.

Jämför 3 st. CFD-plattformar för att spekulera på socker 2024

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2024
  Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

  eToro

  På eToro kan du investera med:
  • Råvaror
  • Krypto-CFD:er
  • Valutor
  • Aktier
  • NFT

  På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er. eToro omdöme

  Minimum insättning: $50 USD
  76% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).
 • IG

  På IG kan du investera med:
  • Råvaror
  • Optioner
  • Valutor

  Med IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

  Minimum insättning: 3 000 SEK
  CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Den här sidan gäller inte för den belgiska allmänheten.
 • Plus500

  På Plus500 kan du investera med:
  • Råvaror
  • Valutor

  På Plus500 kan du spekulera med CFD på allt från aktier, valutor, värdepapper och Forex till råvaror, kryptovalutor, energi och mer. Plus500 omdöme

  Minimum insättning: $100 USD
  82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).

Att investera i socker

Socker är inte bara för den som känner sötsug, utan det kan också vara en lämplig investering. I alla världsdelar konsumeras det stora mängder av råvaran och det finns flera olika alternativ för dig som vill investera pengar i socker.

Olika sätt att investera i socker

Socker ingår i många produkter utan att vi ens tänker på det, såsom bröd och färdigmat. Även många matprodukter sötas, som till exempel godis, läsk och kakor. Råvarans stora användning gör att den fortsätter vara hett efterfrågad.

För att investera i råvaror så måste du först fundera över hur exponerad du vill vara mot råvaran. Ett sätt att investera i socker är att välja enskilda aktier, som till exempel godistillverkare. Du kan också välja fonder som är kopplade till odling av sockerbetor. Dock så är du endast indirekt exponerad mot sockerpriset när du investerar genom sådana värdepapper, eftersom bolagens värde påverkas av fler faktorer än bara sockerpriset.

Vill du enbart vara exponerad mot priset på socker, eller ”sugar” som råvaran heter på engelska, så kan CFD-kontrakt vara ett alternativ.

CFD-kontrakt är kontrakt som följer prisutvecklingen i underliggande tillgångar, såsom ädelmetaller som guld och silver, eller råvaror såsom vete och majs. Ett CFD-kontrakt har även en inbyggd så kallad ”hävstångseffekt” som förstärker värdeutvecklingen av CFD-kontraktet jämfört med priset på den underliggande tillgången. Till exempel så innebär en hävstångseffekt om 1:2 att ifall sockerpriset ökar med 1 % i pris så ökar CFD-kontraktet med 2 % i värde, och tvärtom, ifall sockerpriset sjunker med 1 % i pris så sjunker CFD-kontraktet med 2 % i värde.

Med CFD-kontrakt så kan man även spekulera på nedgång och inte bara uppgång. Man kan välja att spekulera på att priset på socker ska sjunka. Då går man med vinst ifall sockerpriset går ner i pris, och med förlust ifall sockerpriset går upp i pris.

Klicka här för att komma igång med CFD-handel.

Varför investera i socker?

En bra sak med socker är att så många aktörer är inblandade i produktionen, distributionen och konsumtionen av råvaran, vilket innebär att det blir svårt för någon enskild aktör att kunna påverka sockerpriset.

Behovet av socker är så enormt och världsomspännande att du som investerare kan fokusera på globala trender.

Vanliga frågor och svar