SAVR

SAVR Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: SAVR gör det enkelt att börja fondspara. Med ett utbud på över 1600 olika fonder och med en app som är enkel att använda, är SAVR ett intressant alternativ för den som vill börja spara pengar. Dina besparingar skyddas av insättningsgaranti och avgifterna är låga.

Vi samarbetar inte längre med SAVR och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: Nordnet.
Hoppa till recension
 • SAVR

  På SAVR kan du investera med:
  • Fonder

  SAVR erbjuder ett enkelt sätt att börja investera i fonder. Med appen blir det enkelt att utforska fonder och placera pengar i dem. Med appen erbjuds även en överblick över din ekonomi, dina placeringar och ditt sparande.

  Minimum insättning: 500

Fördelar

 • Fondspara med rabatt.
 • Insättningsgaranti.
 • Investerarskydd.
 • Möjlighet till god riskspridning.
 • Över 1600 fonder att välja mellan.
 • Enkelt att komma igång tack vare BankID.
 • Låga avgifter.

Nackdelar

 • Valutaväxlingsavgift på 0,5 % vid uttag i annan valuta än SEK.

Jämför med andra sparkonton

 • SAVR logo
  SAVR
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Gå vidare
  Om SAVR: SAVR erbjuder ett enkelt sätt att börja investera i fonder. Med appen blir det enkelt att utforska fonder och placera pengar i dem. Med appen erbjuds även en överblick över din ekonomi, dina placeringar och ditt sparande.
 • Nordnet logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Gå vidare
  Om Nordnet: Nordnet är känd som en av Sveriges populäraste handelsplattformar för värdepapper. På Nordnet erbjuds möjligheten att handla med aktier, optioner och andra börshandlade produkter, vilket gör det till ett attraktivt val för många investerare som söker efter en pålitlig nätmäklare.
 • Avanza logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Gå vidare
  Om Avanza: Avanza är en av Sveriges största handelsplattformar för aktier, optioner, warranter och andra börshandlade produkter. Företaget har funnits sedan 1999 och är en av de populäraste plattformarna för värdepappershandel.

Vanliga frågor och svar

Nej, SAVR är inte bluff/bedrägeri. SAVR är ett seriöst företag som ägs och drivs av SAVR AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Man loggar in på SAVR genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av SAVR

SAVR är en investeringsapp som gör det enkelt att komma igång med fondsparande. Med SAVR:s app kan du enkelt få en överblick över fonderna som finns tillgängliga, se hur stor den historiska avkastningen bland dem varit, samt välja vilka fonder och sektorer du vill placera dina pengar i.

Att komma igång tar inte mer än några minuter och all legitimering görs med BankID. Ditt innehav skyddas även av insättningsgaranti och omfattas även av investerarskydd.

För att komma igång med SAVR börjar du med att besöka deras hemsida. Där kan du öppna ett konto, vilket inte tar mer än någon minut, och all verifiering görs med BankID. När du öppnat kontot kan du börja använda SAVR:s app för att göra dina placeringar. Du kan placera pengar var du än befinner dig, direkt från mobiltelefonen.

Avgifter och kostnader

När du använder SAVR betalar du en plattformsavgift på 0,09 %, vilket är en låg avgift jämfört med andra investeringsplattformar. Insättningar och uttag har inga avgifter när de görs i SEK, och om de görs i en annan valuta tillkommer en valutaväxlingsavgift på 0,5 %. Kontot har ingen månad eller årsavgift och är helt gratis att ha.

När du investerar i fonder tillkommer en fondavgift. Denna är en avgift som tas ut av fondbolaget när du investerar i deras fond, och den kan skilja sig från fond till fond. Avgiften är med andra ord ingen avgift som tas av SAVR, utan den sätts av fondförvaltarna och är samma hos alla investeringsplattformar.

Mobilappen

Med SAVR:s app kan du spara pengar, se ditt innehav, följa dina placeringar samt köpa och sälja fonder var du än befinner dig, direkt från mobiltelefonen. Appen är kostnadsfri och finns att ladda ned på Apples App Store samt Google Play.

Kontaktuppgifter till SAVR

Besöksadress:
SAVR AB
Birger Jarlsgatan 20
114 34 Stockholm

E-post: hello@savr.com
Telefonnummer: 08 - 38 52 00