SaveLend

SaveLend Recension 2024 – är det rätt alternativ för dig?

Vad vi tycker

4.0
Payups betyg

Därav betyget: SaveLend är en plattform för peer-to-peer-lån, eller P2P-lån, som möjliggör investeringar i en rad olika tillgångsslag. Bland dessa finns investeringar i hyresfastigheter, konsumentkrediter och inkassoportföljer. Plattformen utmärker sig genom en stabil avkastning och ett brett urval av investeringsmöjligheter.

Hoppa till recension

SaveLend

Hos SaveLend kan du investera i:
  • Lån & Krediter

Med SaveLend investerar du i krediter och lån med möjlighet att anpassa risk och förväntad avkastning. Risken är högre, men så är också möjligheten till avkastning.

Minsta insättning: 10 SEK

Fördelar

  • Potentiell hög avkastning.
  • Möjlighet att använda SaveLends strategier eller anpassa dina egna investeringar.
  • Historiskt stabil avkastning.
  • Möjligheter till riskspridning.
  • Enkel och snabb registreringsprocess.

Nackdelar

Vanliga frågor och svar

Nej, SaveLend är inte bluff/bedrägeri. SaveLend är ett seriöst företag som ägs och drivs av SBL Finans AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

För att logga in på SaveLend besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av SaveLend

SaveLend erbjuder en möjlighet att investera inom kreditmarknaden, med investeringar som sträcker sig från företagslån och privatlån till investeringar i fastigheter och fastighetslån.

För att börja investera, skapa ett konto på SaveLends webbplats. Processen involverar en identitetsverifiering via BankID. När ditt konto är aktivt, kan du direkt börja göra investeringar. Till skillnad från vissa andra plattformar hanteras alla aktiviteter på SaveLends webbplats, då de för närvarande inte erbjuder någon app.

Det är viktigt att notera att SaveLend inte omfattas av den statliga insättningsgarantin eller investerarskydd. Detta innebär att dina investeringar inte är skyddade vid plattformens eller låntagarens finansiella svårigheter eller konkurs. Att investera via SaveLend medför därför en risk, och pengarna saknar det skydd som insättningar på bankkonton med insättningsgaranti har.

Att börja investera med SaveLend

Att komma igång med SaveLend är enkelt. Du registrerar ett konto på SaveLends webbplats, en process som endast tar några minuter tack vare identitetsverifiering med BankID.

Genom att investera hos SaveLend deltar du i så kallade ”P2P-lån”, vilket innebär att dina pengar lånas ut till företag eller privatpersoner. Din avkastning består av räntan som betalas när låntagarna amorterar sina lån.

Frekvensen för utbetalningar kan variera beroende på dina preferenser och investeringens natur. Vissa lån ger månatliga amorteringar och räntebetalningar, medan andra återbetalas i sin helhet vid löptidens slut. Du kan välja att antingen ta ut dina pengar eller återinvestera dem för att dra nytta av ränta-på-ränta-effekten.

Räntor och avgifter hos SaveLend

Som investerare hos SaveLend tillkommer en avgift på 10% av den intjänade räntan. För försäljningar på andrahandsmarknaden tillämpas en avgift på 5%. Det är kostnadsfritt att skapa ett konto, och SaveLend erbjuder periodvis bonusar, exempelvis vid insättningar.

Plattformen och tekniken bakom SaveLend

För närvarande finns ingen mobilapp för SaveLend. Alla investeringar sker via deras webbplats, där du enkelt kan få en översikt över marknaden och detaljerad information om hur du investerar genom plattformen.

Om företaget

SaveLend är en digital investeringsplattform baserad i Sverige, som specialiserar sig på P2P-lån inom olika sektorer som företagslån, privatlån och fastighetslån. Utöver en plattform för att investera i lån, erbjuder SaveLend även ett fasträntekonto med en sparränta som uppgår till 6,00%. Du kan lära dig mer om deras sparkonto på vår sida om SaveLends sparkonto.

SaveLend tillhandahåller kundsupport under vardagar, med möjlighet att kontakta dem via telefon eller e-post för att få svar på frågor och assistans med tjänsterna.

Kontaktuppgifter till SaveLend

Besöksadress:

SBL Finans AB
Kammakargatan 7
111 40 Stockholm

Kontakt:

E-post: info@savelend.se

Telefonnummer: +46(0)8 12 44 60 67