Kom igång

Investera i Silver 2023: Här kan du köpa/Blanka silver

Med CFD-kontrakt så kan du på ett enkelt och smidigt sätt investera i silver utan att behöva köpa själva metallen. CFD-kontrakt följer priset på den underliggande tillgången och stiger i pris när silver stiger i pris, och sjunker i pris när silver sjunker i pris. CFD:er är säkra sätt för institutioner samt privata investerare att på ett enkelt sätt spekulera på olika tillgångar utan att behöva köpa själva tillgången. Med CFD-kontrakt kan du bland annat investera i råvaror, ädelmetaller, olja och till och med produkter som majs och vete. Du kan även spekulera på aktier med hävstång och kryptovalutor.

För att komma igång med din silverinvestering, klicka här. För mer information om hur du gör för att investera i silver med CFD-kontrakt och vad du bör tänka på innan du investerar, klicka här.

Plus500

Bästa plattformen för att investera i silver för Mars 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Plus500 är den bästa plattformen för att investera i silver enligt Payup. Plus500 är en av världens populäraste CFD-mäklare. På plattformen finns det över 2000 instrument som du kan använda dig av när du handlar. Instrumenten sträcker sig allt ifrån kryptovalutor och aktier till råvaror som guld och silver. Plattformens kundtjänsten kan nås dygnet runt. Insättningar kan göras med bankkort, e-plånböcker, banköverföringar, m.m.

Bästa mäklarna för att spekulera på silver 2023

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2023
  Plus500
  Hos Plus500 kan du investera i:
  • Silver

  En av världens främstaPå Plus500 kan du spekulera med CFD på allt från aktier, valutor, värdepapper och Forex till råvaror, kryptovalutor, energi och mycket mer. Plus500 omdöme

  86% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).
 • IG
  Hos IG kan du investera i:
  • Silver
  • Optioner

  CFD, optioner, Turbo24, warranterMed IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

  CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.
 • eToro
  Hos eToro kan du investera i:
  • Silver

  Tusentals tillgångar, investera med CFD-kontraktMed eToro handlar du CFD-kontrakt med bl.a. börshandlade produkter som underliggande tillgångar. Aktier, råvaror, index, valutor och mer. Hävstångseffekt på upp till 1:30 erbjuds. eToro omdöme

  75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

Att investera i silver

Uppdaterad av Johan K.

Silver är en av världens mest handlade ädelmetaller. Till skillnad mot guld, så är silver en billigare ädelmetall att handla, samt så är metallen eftertraktad världen runt. Det finns flera sätt att investera i silver på idag, där det enklaste är genom så kallade CFD-kontrakt. Med CFD-kontrakt så slipper man köpa den fysiska metallen och förvara den, istället så kan man spekulera på metallens värde helt med hjälp av värdepapper.

Läs mer: Vad är CFD-kontrakt och hur fungerar de?

Silverinvestering med CFD-kontrakt

Contract for Difference, eller ”CFD”, är ett instrument som tillåter dig att spekulera på prisförändringar. För silver så gäller det att analysera om silverpriset kommer gå upp eller ner, därefter så väljer du att antingen gå lång i förväntan om en uppåtgående prisutveckling, eller gå kort, även kallat ”blanka”, i förväntan om en nedåtgående prisutveckling.

En stor fördel med CFD:er är att du slipper allt krångel med att behöva äga den fysiska råvaran, till exempel att behöva förvara silvertackor, silvermynt eller silversmycken. Istället så finns det CFD:er som kan handlas helt digitalt, online, och som har den verkliga råvaran som underliggande tillgång. CFD-kontrakten följer prisutvecklingen i silver.

Att tänka på innan du investerar

Silver har en ganska stabil prisutveckling, vilket kan göra ädelmetallen till en intressant, långsiktig investering men också en intressant investering med CFD-kontrakt. Med CFD-kontrakt så ökar däremot också risken, särskilt om CFD-kontraktet använder en s.k. ”hävstångseffekt”. Hävstångseffekter är ett sätt att förstärka prisutvecklingen i CFD-kontrakten, där en hävstång om till exempel 1:2 innebär att en prisutveckling på 1 % i den underliggande tillgången innebär en prisutveckling om 2 % med CFD-kontraktet. Det är därför det är viktigt att vara försiktig med hävstångseffekter och aldrig investera mer än man har råd att förlora.

Det är också viktigt att sätta sig in i silverbranschen och lära sig om olika trender, världshändelser och om hur dessa kan påverka silverpriset.

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Hur investerar man i silver?

Med CFD-kontrakt så kan du enkelt investera i silver.

Vad är CFD-kontrakt?

CFD-kontrakt är ett sorts värdepapper som följer prisutvecklingen i en underliggande tillgång. När tillgången ökar i pris så ökar certifikatet i pris och när tillgången minskar i pris som minskar även certifikatet i pris.

Var kan man handla silver med CFD?

Hos PayUp hittar du handelsplattformar där du kan köpa silver med CFD. Lista över handelsplattformar.

Hur öppnar man ett konto på en handelsplattform?

Hos handelsplattformen väljer du att skapa ett nytt konto. Du går igenom registreringsprocessen och sedan kundkännedomsprocessen (även kallad KYC). Handelsplattformen kommer att verifiera din identitet och inom några arbetsdagar så aktiveras ditt konto.