Kom igång

Investera i koppar 2022: Här kan du köpa/blanka koppar

Kom igång med dina investeringar i koppar.

Börja med att välja någon utav nedanstående handelsplattformar för investeringar i koppar. När du hittat en handelsplattform som passar dig gå vidare med en eventuell registrering.

För information om hur det går till med att investera i koppar och hur man gör för att börja, klicka här.

Klicka här för att komma igång.

Bästa mäklarna för koppar 2022

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2022

  Plus500

  Hos Plus500 kan du investera i:
  • Koppar
  • Valutor

  En av världens främstaHos Plus500 kan du spekulera med CFD-kontrakt. Dessa är kontrakt som följer värdet på underliggande tillgångar, som exempelvis råvaror, metaller, aktier, kryptovalutor och nationella valutor. Plus500 omdöme

  Plus500 omdöme
  77% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).
 • IG

  Hos IG kan du investera i:
  • Koppar
  • Optioner
  • Valutor

  CFD, optioner, Turbo24, warranterMed IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

  IG omdöme
  CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.
 • eToro

  Hos eToro kan du investera i:
  • Koppar
  • Valutor

  Tusentals tillgångar, investera med CFD-kontraktMed eToro handlar du CFD-kontrakt med bl.a. börshandlade produkter som underliggande tillgångar. Aktier, råvaror, index, valutor och mer. Hävstångseffekt på upp till 1:30 erbjuds. eToro omdöme

  eToro omdöme
  75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

Att investera i koppar

Koppar är en värdefull metall som fyller en viktig roll i samhället. Den används för att leda elektricitet, värme och mer. De enorma behoven av ny infrastruktur och ny elektronisk utrustning har drivit på kopparpriset och möjligheterna till att investera i råvaran är flera.

Olika sätt att investera i koppar

Koppar, eller copper på engelska, är en ädelmetall. Metallen är inte lika värdefull som ädelmetallerna guld eller silver men är fortfarande en av världens mest eftertraktade ädelmetaller.

När du vill investera i koppar så finns det olika sätt att gå tillväga. Till exempel så kan du investera i fonder, aktier eller andra värdepapper.

När du investerar i aktier så är du inte bara exponerad mot själva ädelmetallen men även mot företaget som aktien avser. Till exempel så kommer din placering inte bara påverkas av kopparpriset men även av företagets verksamhet och drift.

Om du enbart vill vara exponerad mot kopparpriset så är ett av de enklaste sätten att placera pengar genom CFD-kontrakt. Med CFD-kontrakt så spekulerar du på kopparpriset och det är endast priset på koppar som påverkar din position.

Med CFD-kontrakt så kan du välja att ”gå lång” eller ”gå kort”, vilket betyder att du både kan spekulera på en uppåtgående prisutveckling i ädelmetallen, men även på en nedåtgående prisutveckling i ädelmetallen. När du går ”kort” så betyder det att din position går med vinst när ädelmetallen går ner i värde och med förlust när ädelmetallen går upp i värde. När du går ”lång” så betyder det att din position går med vinst när ädelmetallen går upp i värde, och mer förlust när ädelmetaller går ner i värde.

CFD-kontrakt har en inbyggd, så kallad ”hävstång”, som förstärker avkastningen på kontraktet jämfört med prisutvecklingen i den underliggande tillgången. Till exempel så innebär en hävstång om 1:5 att ditt CFD-kontrakt rör sig med 5% i värde när den underliggande tillgången rör sig med 1% i pris.

Det finns flera olika sätt att köpa CFD-kontrakt på idag och hos PayUp så hittar du plattformar som erbjuder CFD-handel av koppar som underliggande tillgång. För att komma igång med en plattform för CFD-handel med koppar som underliggande tillgång, klicka här.

Läs mer: Hur fungerar CFD-kontrakt?

Utöver koppar så kan du med CFD-kontrakt även investera i andra råvaror, som till exempel majs, vetekaffe, olja, guld, silver, och mer. Givetvis så kan du även investera i andra värdepapper såsom aktier, indexer, valutor och till och med kryptovalutor.

Varför investera i koppar?

Det kan finnas många anledningar till att vilja investera i koppar och för alla så är anledningarna olika.

Något som ofta gör koppar till en intressant placering är att det historiskt har följt världskonjunkturen. När det är högkonjunktur och ekonomin gått bra så har ädelmetallen stigit i pris och när det är lågkonjunktur och företag drar ner på sina investeringar så har priset på metallen historiskt sett sjunkit.

Koppar har historiskt varit en möjlighet att investera i kommande konjunkturcykler och med CFD-kontrakt så finns möjligheten att investera i både uppåtgående, men även nedåtgående prisutvecklingar.

Det grundläggande

Hur investerar man i koppar?

CFD-kontrakt är ett sätt att investera i koppar. CFD-kontraktet följer prisutvecklingen i koppar. Det stiger i värde när koppar stiger i värde och minskar i värde när koppar minskar i värde. Här kan du handla koppar med CFD-kontrakt

Vad är CFD-kontrakt?

CFD är en förkortning av Contract For Difference. De är ett sorts värdepapper som gör det möjligt att spekulera på pris...

Vad är hävstångseffekt?

När du investerar med värdepapper så är det vanligt att du stöter på många nya begrepp. Ett av dessa kan vara ”hä...

Är Avanza det enda sättet man kan investera i koppar?

Det finns flera sätt att investera i koppar på idag. Ett sätt är genom att investera i aktier som är exponerade mot priset på metallen. Ett annat sätt är att använda CFD-kontrakt som följer prisutvecklingen på metallen. Se alternativ.