Varför Nordnet

Nordnet: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget:

Med Nordnets plattform kan du investera i aktier, fonder, och andra värdepapper. Plattformen är en av Sveriges största för värdepappershandel och erbjuder en trygg och tillförlitlig tjänst för dem som vill börja handla med värdepapper. Kundtjänsten är tillgänglig även på kvällar, och processen att registrera ett nytt konto är smidig och enkel tack vare BankID.

Hoppa till recension
 • Nordnet

  På Nordnet kan du investera med:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  En av Sveriges mest använda handelsplattformar för aktier. Nordnet är en av Sveriges populäraste handelsplattformar för värdepapper. Hos Nordnet kan du handla aktier, optioner och andra börshandlade produkter. Nordnet är en av Sveriges populäraste nätmäklare för aktier.

  Minimum insättning: 100 SEK

Fördelar

 • Väletablerad och trygg aktör.
 • Stort utbud av fonder och aktier.
 • Kostnadsfritt courtage på kapital upp till 80 000 kr.
 • Kundtjänsten har kvällsöppet.
 • Stort informationsutbud.
 • Shareville (ett socialt nätverk).
 • Smidig registrering med BankID.

Nackdelar

 • Begränsade banktjänster.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Nordnet

Nordnet är en av Sveriges mest använda handelsplattformar för värdepapper. Att komma igång med plattformen går snabbt till och registreringsprocessen tillämpar BankID, vilket innebär att det inte kräver långa behandlingsprocesser för att öppna ett konto.

Utbudet av värdepapper hos Nordnet är stort. Du hittar även en rad olika artiklar och videor som förklarar hur handel med värdepapper går till och hur du använder deras plattform. Det gör att det är enklare att lära sig om hur man kommer igång med Nordnet, även om du inte handlat med dem förut.

Genom Shareville, som är ett socialt nätverk byggt direkt i Nordnet, kan du komma i kontakt med andra investerare och småsparare, och diskutera strategier samt dela inspirationer för att förbättra handelsupplevelsen.

Vem passar Nordnet för?

Nordnet kan vara passande för dig som är intresserad av att spara eller investera pengar. Här erbjuds olika typer av konton: sparkonton för dig som söker ett långsiktigt sparande och investeringskonton för de som önskar vara mer aktiv med dina investeringar. På ”Nordnets finns också information om olika handelsinstrument och hur man handlar med dem på plattformen. Denna information bidrar till att öka kunskapen hos användarna och förbättrar därmed handelsupplevelsen. Med andra ord kan Nordnet vara ett passande alternativ för dig som söker ett tryggt och säkert val för både dina investeringar och ditt sparande.

Hur fungerar Nordnet?

Att börja använda Nordnet är enkelt. Du skapar först ett konto på deras hemsida, en process som är både trygg och snabb med BankID. Efter registreringen kan du välja mellan olika kontotyper, som ISK, KF, fasträntekonton och vanliga aktie- och fondkonton, var och en anpassad efter olika spar- och investeringsbehov. När du väl har valt din önskad kontotyp, kan du börja sätta in pengar för att påbörja din handelsaktivitet på Nordnet.

Utöver investeringsmöjligheter erbjuder Nordnet även verktyg för att placera och beräkna sparande. På Nordnets hemsida hittar du en spar-kalkylator, där du kan ange startbelopp, månatlig insättning, spartid och förväntad årlig avkastning. Detta hjälper dig att få en uppfattning om hur dina pengar kan växa över tid om du väljer att använda Nordnets sparprodukter.

Om företaget

Nordnet grundades år 1996 med visionen att göra investeringar och sparande enklare för alla.

Vid frågor om företaget eller deras tjänster så kan du ringa eller mejla företagets kundtjänst. Kundtjänsten har öppettiderna måndag-torsdag kl. 08.30-20.00 och fredag kl. 08.30-18.00.

Kontaktuppgifter till Nordnet

Besöksadress:
Nordnet Bank AB
Box 300 99
104 25 Stockholm

E-post: info@nordnet.se
Telefonnummer: +46 10 583 30 00