Varför Nordnet

Nordnet: 2023 recension

Allt du behöver veta

Nordnet är en nätmäklare som du kan spara och investera pengar med på olika sätt. Nordnet är en ledare i Norden och plattformen gör det enkelt för såväl nybörjare som erfarna investerare att komma igång. Med Nordnets app kan du spåra aktier och placera pengar vart du än befinner dig, direkt från mobilen, och kundtjänsten har långa öppettider. Det går fort att komma igång med BankID.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Nordnets plattform kan du investera i aktier, fonder och andra värdepapper. Plattformen är en av Sveriges största plattformar för värdepappershandel och ett tryggt val för den som vill komma igång med sådan handel. Plattformens kundtjänst har kvällsöppet och registreringsprocessen för att skapa ett nytt konto tar bara några minuter.

 • Nordnet

  Hos Nordnet kan du investera i:
  • Optioner
  • Aktier
  • Fonder

  En av Sveriges mest använda handelsplattformar för aktier. Nordnet är en av Sveriges populäraste handelsplattformar för värdepapper. Hos Nordnet kan du handla aktier, optioner och andra börshandlade produkter. Nordnet är en av Sveriges populäraste nätmäklare för aktier.

Fördelar

 • Väletablerad och trygg aktör.
 • Stort utbud av fonder och aktier.
 • Kostnadsfritt courtage på kapital upp till 80 000 kr.
 • Kundtjänsten har kvällsöppet.
 • Stort informationsutbud.
 • Shareville (ett socialt nätverk).
 • Registrering på 3 minuter.

Nackdelar

 • Begränsade banktjänster.

Vanliga frågor och svar

Är Nordnet säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Nordnet är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Nordnet är ett seriöst företag som ägs och drivs av Nordnet Bank AB.

Har Nordnet en app?

Ja. Nordnet har en aktie app.

Hur loggar man in på Nordnet?

Du loggar in på Nordnets hemsida. Logga in

Komplett recension

Nordnet är en av Sveriges mest använda handelsplattformar för värdepapper. Att komma igång med plattformen går snabbt till. Registreringsprocessen på plattformen tar inte mer än några minuter och därefter så kan du börja handla.

Utbudet av värdepapper hos Nordnet är stort. Du hittar även en rad olika artiklar och videor som förklarar hur handel med värdepapper går till och hur man använder Nordnets plattform. Det gör att det är enkelt att komma igång med Nordnet även om man inte handlat med värdpapper tidigare. Mer om värdepapper.

Genom Shareville, som är ett socialt nätverk byggt direkt i Nordnet, så kan du också komma i kontakt med andra investerare och få råd samt inspiration för dina investeringar.

Vem passar Nordnet för?

Nordnet passar dig som vill spara eller investera pengar. Plattformen kan användas även om du inte har stor erfarenhet av investeringar. På hemsidan hittar du enkelt information om hur olika typer av investeringar fungerar och om hur du använder Nordnets plattform.

Nordnet passar dig som vill ha en trygg nätmäklare baserad i Norden. Nordnet kan vara ett alternativ när du vill kunna investera i många olika värdepapper på en och samma plats.

Hur fungerar Nordnet?

För att komma igång med Nordnet så skapar du ett konto. Du använder BankID för att verifiera din identitet, gör en insättning och sedan kan du direkt börja investera.

Om du vill komma igång med sparande så kan du, på Nordnets hemsida, beräkna och se hur dina pengar skulle växa om du öppnar ett sparkonto hos Nordnet. På hemsidan finns en kalkylator där du väljer startbelopp, månatlig insättning, spartid och årlig avkastning. Genom att ange uppgifter som känns rimliga för dig så kan du snabbt se ungefär hur mycket du kan vinna på att spara genom Nordnet.

Om företaget

Nordnet grundades år 1996 med visionen att göra investeringar enklare för alla.

Vid frågor om företaget eller deras tjänster så kan du ringa eller mejla företagets kundtjänst. Kundtjänsten har öppettiderna måndag-torsdag kl. 08.30-20.00 och fredag kl. 08.30-18.00.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Nordnet Bank AB
Box 300 99
104 25 Stockholm

E-post: info@nordnet.se
Telefonnummer: +46 10 583 30 00