Nordnet

Nordnet Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget:

Med Nordnets plattform kan du investera i aktier, fonder, och andra värdepapper. Plattformen är en av Sveriges ledande för värdepappershandel och erbjuder en trygg och pålitlig tjänst för dem som vill börja investera. Kundtjänsten är tillgänglig även under kvällstid, och processen för att registrera ett nytt konto är smidig och enkel, tack vare BankID.

Hoppa till recension
En av Sveriges mest använda värdepappersplattformar

Nordnet

Hos Nordnet kan du investera i:
 • Optioner
 • Aktier
 • Fonder

Nordnet är känd som en av Sveriges populäraste handelsplattformar för värdepapper. På Nordnet erbjuds möjligheten att handla med aktier, optioner och andra börshandlade produkter, vilket gör det till ett attraktivt val för många investerare som söker efter en pålitlig nätmäklare.

Minimum insättning: 100 SEK

Fördelar

 • Väletablerad och trygg aktör.
 • Stort utbud av fonder och aktier.
 • Kostnadsfritt courtage på kapital upp till 80 000 kr.
 • Kundtjänsten har kvällsöppet.
 • Stort informationsutbud.
 • Shareville (ett socialt nätverk).
 • Smidig registrering med BankID.

Nackdelar

 • Begränsade banktjänster.
 • Ingen möjlighet för demokonto med fiktiv handel.

Vanliga frågor och svar

Nej, Nordnet är inte bluff/bedrägeri. Nordnet är ett seriöst företag som ägs och drivs av Nordnet Bank AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Ja. Nordnet har en aktie app.

För att logga in på Nordnet besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Nordnet

Nordnet är en av Sveriges mest använda handelsplattformar för värdepapper. Att börja använda plattformen är enkelt och snabbt tack vare en registreringsprocess som använder BankID, vilket eliminerar behovet av långa behandlingstider för att öppna ett konto.

Hos Nordnet finns ett brett utbud av värdepapper. Du hittar också många artiklar och videor som förklarar handelsprocessen och hur du använder plattformen, vilket underlättar inlärningsprocessen även för nybörjare.

Genom Shareville, Nordnets inbyggda sociala nätverk, kan du komma i kontakt med andra investerare och småsparare. Här kan ni utbyta strategier och inspireras av varandra för att förbättra er handelsupplevelse.

Vem passar Nordnet för?

Nordnet passar dig som är intresserad av att spara eller investera dina pengar. Plattformen erbjuder olika typer av konton, inklusive investeringssparkonton (ISK), kapitalförsäkringar och sparkonton i form av fasträntekonton, idealiskt för de som söker långsiktigt sparande. På Nordnets hemsida hittar du information om olika handelsinstrument och instruktioner för hur du använder dem, vilket bidrar till ökad kunskap och en förbättrad handelsupplevelse. Nordnet erbjuder således ett tryggt och säkert alternativ för både investeringar och sparande.

Hur fungerar Nordnet?

Det är relativt enkelt att komma igång med Nordnet. Du skapar ett konto på deras hemsida med hjälp av BankID, en process som är både snabb och säker. Efter registreringen kan du välja mellan olika kontotyper som ISK, KF, fasträntekonton samt aktie- och fondkonton, anpassade efter olika spar- och investeringsbehov. När du valt kontotyp kan du börja sätta in pengar och inleda din handel.

Nordnet erbjuder också verktyg för att planera och beräkna ditt sparande. Med spar-kalkylatorn på Nordnets hemsida kan du ange startbelopp, månatlig insättning, spartid och förväntad årlig avkastning för att se hur dina pengar kan växa med hjälp av Nordnets sparprodukter.

Om företaget

Nordnet grundades 1996 med målet att göra investeringar och sparande lättillgängligt för alla.

Vid frågor kan du kontakta Nordnets kundtjänst via telefon eller e-post. Kundtjänsten är tillgänglig måndag-torsdag kl. 08.30-20.00 och fredag kl. 08.30-18.00.

Kontaktuppgifter till Nordnet

Besöksadress:
Nordnet Bank AB
Box 300 99
104 25 Stockholm

E-post: info@nordnet.se
Telefonnummer: +46 10 583 30 00