Investera i majs

Investera i majs: Här kommer du igång 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

eToro

Bästa CFD-plattformen för att spekulera på majs 2024

eToro är den bästa CFD-plattformen för att spekulera på majs 2024. eToro erbjuder handel med ett brett spektrum av finansiella instrument såsom aktier, kryptovalutor genom CFD:er, valutor och råvaror. Plattformen tillhandahåller unika sociala handelsfunktioner, inklusive möjligheten att kopiera andra investerares handel. Med konkurrenskraftiga avgifter, ett flerspråkigt gränssnitt inklusive svenska, och ett starkt fokus på säkerhet, ger eToro tillgång till globala marknader för investerare på alla nivåer.

Jämför CFD-plattformar för att spekulera på majs 2024

Vad vill du investera i?
Populärast 2024
Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

eToro

Hos eToro kan du investera i:
  • Råvaror
  • Krypto-CFD:er
  • Valutor
  • Aktier
  • NFT

På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er. eToro omdöme

Minsta insättning: $100 USD
51% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

IG

Hos IG kan du investera i:
  • Råvaror
  • Optioner
  • Valutor

Med IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

Minsta insättning: 3 000 SEK
CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar, och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och börshandlade produkter är komplexa finansiella instrument. Handel med dessa instrument medför en hög risk för snabb förlust av pengar.

Plus500

Hos Plus500 kan du investera i:
  • Råvaror
  • Valutor

På Plus500 kan du spekulera med CFD på allt från aktier, valutor, värdepapper och Forex till råvaror, kryptovalutor, energi och mer. Plus500 omdöme

Minsta insättning: $100 USD
80% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).

Att investera i majs

Majs är en populär råvara som finns i många investeringsportföljer. Råvaran kan vara klurig att investera i, om man inte vet hur och var man ska börja. Dock så finns det olika alternativ som man kan tillgå. Nedan tittar vi närmare på alternativen som finns.

Olika sätt att investera i majs

Majs, eller ”corn” som det heter på engelska, är en basvara som alltid är efterfrågad. När du ska investera i råvaror så vill du välja ett handelsinstrument som följer prisutvecklingen i råvaran. Till exempel så kan det vara ett alternativ att investera i en aktie som jobbar med majs som råvara. Ifall majspriset sjunker så hade det kunnat innebära större vinstmarginaler för företaget och därav också en avkastning på investeringen.

Ett annat alternativ är att investera i länder som är stora exportörer av majs genom att placera pengar i landsfonder.

Dock så är fonder och aktier två indirekta investeringar i råvaran majs. Du investerar inte i själva råvaran utan du investerar i företag eller fonder som påverkas av mer än bara majspriset. Till exempel så kan ett företag ha ett dåligt år oberoende av majspriset, och investeringen blir därmed inte som tänkt.

Vill du direkt investera i majs så kan CFD-kontrakt vara ett alternativ.

CFD-kontrakt är värdepapper som följer prisutvecklingen i underliggande tillgångar. När prisutvecklingen i den underliggande tillgången stiger så ökar även värdet på CFD-kontraktet och när priset på den underliggande tillgången sjunker så sjunker även värdet på CFD-kontraktet. Det går även att spekulera på en neråtgående prisutveckling och då gäller det omvända: ifall priset på den underliggande tillgången sjunker så ökar CFD-kontraktet i värde och om priset på den underliggande tillgången ökar så sjunker CFD-kontraktet i värde.

CFD-kontrakt har en inbyggd, så kallad ”hävstång” som förstärker effekten av prisutvecklingen i den underliggande tillgången. Olika CFD-kontrakt har olika hävstångseffekter och det är viktigt att ta reda på vad hävstången är innan man går vidare med att köpa ett kontrakt. Till exempel så innebär en hävstång om 1:5 att om prisutvecklingen i den underliggande tillgången rör sig med 1 % så kommer CFD-kontraktets värde att röra sig med 5 %. Hur hög hävstångseffekten är framgår alltid på kontraktets faktablad innan det köps.

Med CFD-kontrakt så kan man spekulera på många olika tillgångar. Utöver majs så kan man även spekulera på:

Du kan även i investera i olja och mycket annat. Tänk dock på att aldrig investera mer än du har råd att förlora. CFD-kontrakt är riskfyllda handelsinstrument och de flesta som använder CFD för att investera förlorar pengar. Investera aldrig mer än du har råd att förlora.

Vanliga frågor och svar

Ja, med CFD-kontrakt kan man på ett effektivt sätt investera i majs.

Med CFD-kontrakt kan man investera i majs.

Du handlar CFD-kontrakt via CFD-mäklare. Se CFD-mäklare

CFD-kontrakt, fonder och aktier är tre alternativ för att investera i majs.

Relaterad läsning