Kom igång

Investera i Majs: Här Kommer Du Igång 2024

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Plus500

Bästa CFD-plattformen för att spekulera på majs 2024

Plus500 är den bästa CFD-plattformen för att spekulera på majs 2024 enligt Payup. Plus500 är en av världens mest använda CFD-plattformar. De erbjuder ett stort antal CFD-instrument som sträcker sig från kryptovalutor och aktier till råvaror som guld och silver. Kundtjänsten kan nås dygnet runt och insättningar kan göras med alla vanligaste insättningsmetoder, inklusive betalkort, banköverföringar och Trustly.

Se Plus500s villkor

Jämför 3 st. CFD-plattformar för att spekulera på majs 2024

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2024

  Plus500

  På Plus500 kan du investera med:
  • Råvaror
  • Valutor

  En av världens främsta. På Plus500 kan du spekulera med CFD på allt från aktier, valutor, värdepapper och Forex till råvaror, kryptovalutor, energi och mer. Plus500 omdöme

  Minimum insättning: $100 USD
  Plus500 omdöme
  82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Plus500CY Ltd regleras av CySEC (#250/14).
 • IG

  På IG kan du investera med:
  • Råvaror
  • Optioner
  • Valutor

  CFD, optioner, Turbo24, warranter. Med IG kan du investera i CFD-kontrakt, optioner och turbowarranter. Du kan spekulera på dina favorittillgångar med hävstång. IG är kraftfull för såväl ny som erfaren investerare. IG omdöme

  Minimum insättning: 3 000 SEK
  IG omdöme
  CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Den här sidan gäller inte för den belgiska allmänheten.
 • eToro

  På eToro kan du investera med:
  • Råvaror
  • Valutor
  • Aktier

  Tusentals tillgångar, investera med CFD-kontrakt. Med eToro handlar du CFD-kontrakt med bl.a. börshandlade produkter som underliggande tillgångar. Aktier, råvaror, index, valutor och mer. Hävstångseffekt på upp till 1:30 erbjuds. eToro omdöme

  Minimum insättning: $50 USD
  eToro omdöme
  76% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).

Att investera i majs

Majs är en populär råvara som finns i många investeringsportföljer. Råvaran kan vara klurig att investera i, om man inte vet hur och var man ska börja. Dock så finns det olika alternativ som man kan tillgå. Nedan tittar vi närmare på alternativen som finns.

Olika sätt att investera i majs

Majs, eller ”corn” som det heter på engelska, är en basvara som alltid är efterfrågad. När du ska investera i råvaror så vill du välja ett handelsinstrument som följer prisutvecklingen i råvaran. Till exempel så kan det vara ett alternativ att investera i en aktie som jobbar med majs som råvara. Ifall majspriset sjunker så hade det kunnat innebära större vinstmarginaler för företaget och därav också en avkastning på investeringen.

Ett annat alternativ är att investera i länder som är stora exportörer av majs genom att placera pengar i landsfonder.

Dock så är fonder och aktier två indirekta investeringar i råvaran majs. Du investerar inte i själva råvaran utan du investerar i företag eller fonder som påverkas av mer än bara majspriset. Till exempel så kan ett företag ha ett dåligt år oberoende av majspriset, och investeringen blir därmed inte som tänkt.

Vill du direkt investera i majs så kan CFD-kontrakt vara ett alternativ.

CFD-kontrakt är värdepapper som följer prisutvecklingen i underliggande tillgångar. När prisutvecklingen i den underliggande tillgången stiger så ökar även värdet på CFD-kontraktet och när priset på den underliggande tillgången sjunker så sjunker även värdet på CFD-kontraktet. Det går även att spekulera på en neråtgående prisutveckling och då gäller det omvända: ifall priset på den underliggande tillgången sjunker så ökar CFD-kontraktet i värde och om priset på den underliggande tillgången ökar så sjunker CFD-kontraktet i värde.

CFD-kontrakt har en inbyggd, så kallad ”hävstång” som förstärker effekten av prisutvecklingen i den underliggande tillgången. Olika CFD-kontrakt har olika hävstångseffekter och det är viktigt att ta reda på vad hävstången är innan man går vidare med att köpa ett kontrakt. Till exempel så innebär en hävstång om 1:5 att om prisutvecklingen i den underliggande tillgången rör sig med 1 % så kommer CFD-kontraktets värde att röra sig med 5 %. Hur hög hävstångseffekten är framgår alltid på kontraktets faktablad innan det köps.

Med CFD-kontrakt så kan man spekulera på många olika tillgångar. Utöver majs så kan man även spekulera på:

Du kan även i investera i olja och mycket annat. Tänk dock på att aldrig investera mer än du har råd att förlora. CFD-kontrakt är riskfyllda handelsinstrument och de flesta som använder CFD för att investera förlorar pengar. Investera aldrig mer än du har råd att förlora.

Vanliga frågor och svar