Varför Tessin

Tessin: 2023 recension

Allt du behöver veta

Tessin är en plattform där du kan investera i fastighetslån. Du lånar ut dina pengar till företag som söker fastighetslån och du får sedan tillbaka dina pengar plus ränta. Du kommer igång med plattformen inom bara några minuter.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Tessin så kan du investera i fastigheter. Du investerar genom att låna ut pengar till projekt som du tror på, sedan får du avkastning genom att få lånet återbetalt tillsammans med ränta. Du investerar utan mellanhänder och det hela tar bara några minuter innan du kan börja investera genom Tessin.

 • Tessin
  Hos Tessin kan du investera i:
  • Lån & Krediter

  Investera pengar i fastighetslånTessins plattform är för den som vill investera i fastighetslån. Genom crowdfunding kan du placera pengar hos Tessin och passivt investera dem i fastighetslån. Du behöver inte vara aktiv investerare.

 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Investera snabbt och enkelt.
  • Goda möjligheter till förmånlig avkastning.
  • Svensk webbsida.
  • Enkelt att komma igång.
  • Investeringen är oberoende av svängningar på finansmarknaden.
  Nackdelar
  • Endast investeringar i fastigheter.

  Vanliga frågor och svar

  Är Tessin säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Tessin är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Tessin är ett seriöst företag som ägs och drivs av Tessin Nordic AB.

  Hur loggar man in på Tessin?

  Du loggar in på Tessins hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Tessin är en plattform där du kan investera i fastighetslån. Du kan snabbt och enkelt investera i fastighetsprojekt som verkar intressanta för dig. Investeringen går ut på att du lånar ut pengar till fastighetsutvecklarna, som sedan betalar tillbaka det investerade kapitalet samt avkastning på beloppet.

  För att börja investera med Tessin så skapar du ett konto på webbsidan.

  Hur fungerar Tessin?

  Tessin fungerar som en samlingsplats där fastighetsutvecklare lägger upp projekt som kräver finansiering. Där kan du själv titta närmare på projekten och anmäla ditt intresse för vilket eller vilka du vill. Det gör du genom att reservera andelar i projektet. Då skickar fastighetsutvecklaren mer information till dig inom en vecka.

  I nästa steg så får du ett skuldebrev. Det ska undertecknas elektroniskt med BankID via tjänsten Scrive och när det är gjort så har du bekräftat din investering och affären är gjord. Därefter får du information om var och när betalningen ska göras. När du har gjort överföringen så är investeringen genomförd.

  Återbetalning av lånet samt ränta betalas enligt vad som angivits i skuldebrevet.

  Vem passar Tessin för?

  Tessin passar dig som är intresserad av att investera i fastigheter. Plattformen är ett smidigt alternativ där du slipper mellanhänder och komplicerade processer. Tessin passar också den som söker ett enkelt och tryggt investeringsalternativ.

  Om företaget

  Tessin är registrerat som finansinstitut och står under Finansinspektionens tillsyn. Kundtjänsten kan kontaktas vid frågor eller funderingar och har öppettider vardagar kl. 09.30-12.30. Kundtjänsten kan även kontaktas via e-post.

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Tessin Nordic AB
  Olof Palmes Gata 31
  111 22 Stockholm

  E-post: info@tessin.se
  Telefonnummer: 08-410 560 70

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.