Varför SaveLend

SaveLend: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: SaveLend är en plattform för peer-to-peer-lån (P2P-lån). Genom SaveLend kan du investera i hyresfastigheter, konsumentkrediter, inkassoportföljer, och mer. Plattformen har visat sig ha en stabil avkastning och brett utbud av investeringsalternativ.

 • SaveLend

  På SaveLend kan du investera i:
  • Lån & Krediter

  Investera i P2P-lån på ett smidigt och enkelt sätt. Med SaveLend investerar du pengar i krediter och lån. Du kan välja risknivå och förväntad avkastning. Med SaveLend är risken högre men avkastningen är också högre.

  Minimum insättning: 10 kr

Fördelar

 • Hög avkastning.
 • Välj mellan SaveLends strategi eller skräddarsy dina investeringar.
 • Stabil avkastning genom åren.
 • God riskspridning.
 • Snabb registreringsprocess.

Nackdelar

 • Ej ISK.
 • 30 % skatt på avkastning.
 • Täcks ej av statlig insättningsgaranti eller investeringsskydd.

Vanliga frågor och svar

Är SaveLend säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, SaveLend är säkert och inte bluff/bedrägeri. SaveLend är ett seriöst företag som ägs och drivs av SBL Finans AB.

Hur loggar man in på SaveLend?

Man loggar in på SaveLend genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av SaveLend

Med SaveLend så kan du investera i kreditmarknaden. Genom plattformen kan du investera i allt från företagslån och privatlån till fastigheter och fastighetslån.

För att komma igång så skapar du ett konto på hemsidan. Du verifierar din identitet med BankID, därefter så aktiveras ditt konto och du kan börja investera. Till skillnad från andra, liknande plattformar så erbjuder SaveLend ingen app, istället så sköts allt genom SaveLends hemsida.

Avkastningen hos SaveLend har historiskt legat runt 10 %. När du investerar genom SaveLend så kan du välja att antingen använda SaveLends strategier för dina investeringar eller skräddarsy din egna investeringsstrategi. Vid investeringar i lån och krediter så är avkastningen hög, jämfört med investeringar såsom fonder och aktier, men även risken är högre.

SaveLend omfattas inte av den statliga insättningsgarantin eller investerarskyddet, samt så har plattformen inte stöd för ISK vilket betyder att 30 % av avkastningen som görs på plattformen är beskattningsbart.

Hur man kommer igång och investerar med SaveLend

För att komma igång så skapar du först ett konto på SaveLends hemsida. Registreringsprocessen tar inte mer än några minuter och du verifierar din identitet med BankID.

När du investerar genom plattformen så investerar du i så kallade ”P2P-lån”. Dina investeringar går därför till företag eller privatpersoner som behöver lån. Din avkastning är räntan som du får när låntagarna amorterar på lånen.

Hur ofta du får betalt kan variera. Det beror på dina egna önskemål samt vilken typ av investering som du gör. En del lån amorteras varje månad, likaså får du ränta varje månad. Andra krediter betalas tillbaka i sin helhet när kredittiden löpt ut. Pengarna betalas till ditt konto hos SaveLend.

När du har fått betalt så kan du ta ut pengarna eller återinvestera dem. I det senare fallet så får du ränta på ränta. Det betyder att du får ränta både på den ursprungliga investeringen och på avkastningen.

Räntor och avgifter

När du investerar via SaveLend så går 10 % av den intjänade räntan till plattformen. När du säljer på andrahandsmarknaden så betalar du en avgift på 5 %. Att skapa ett konto är kostnadsfritt och man erbjuder även bonusar vid olika tillfällen, till exempel när du gör insättning.

SaveLends plattform och teknik

I dagsläget så har SaveLend ingen app. För att komma igång med dina investeringar så besöker du hemsidan för plattformen. Där kan du snabbt få en överblick av marknaden och få mer information om hur SaveLend fungerar och hur det går till att investera genom plattformen.

Kontaktuppgifter till SaveLend

Besöksadress:
SBL Finans AB
Kammakargatan 7
111 40 Stockholm

E-post: info@savelend.se
Telefonnummer: +46(0)8 12 44 60 67