Varför SaveLend

SaveLend: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: SaveLend är en plattform för peer-to-peer-lån (P2P-lån). Genom SaveLend kan du investera i hyresfastigheter, konsumentkrediter, inkassoportföljer, och mer. Plattformen har visat sig ha en stabil avkastning och brett utbud av investeringsalternativ.

Hoppa till recension
 • SaveLend

  På SaveLend kan du investera med:
  • Lån & Krediter

  Investera i P2P-lån på ett smidigt sätt. Med SaveLend investerar du pengar i krediter och lån. Du kan välja risknivå och förväntad avkastning. Med SaveLend är risken högre men avkastningen är också högre.

  Minimum insättning: 10 SEK

Fördelar

 • Hög avkastning.
 • Välj mellan SaveLends strategi eller skräddarsy dina investeringar.
 • Stabil avkastning genom åren.
 • God riskspridning.
 • Snabb registreringsprocess.

Nackdelar

 • Ej ISK.
 • 30 % skatt på avkastning.
 • Täcks ej av statlig insättningsgaranti eller investeringsskydd.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av SaveLend

Med SaveLend kan du investera i kreditmarknaden. Genom plattformen kan du investera i allt från företagslån och privatlån till fastigheter och fastighetslån.

För att komma igång skapar du ett konto på hemsidan. Du verifierar din identitet med BankID, därefter aktiveras ditt konto och du kan börja investera. Till skillnad från liknande plattformar erbjuder SaveLend ingen app, istället sköts allt genom SaveLends hemsida.

Avkastningen hos SaveLend har historiskt legat runt 10 %. När du investerar genom SaveLend kan du välja att antingen använda SaveLends strategier för dina investeringar eller skräddarsy din egna investeringsstrategi. Vid investeringar i lån och krediter är avkastningen relativt hög, jämfört med investeringar såsom fonder och aktier, men även risken är högre.

SaveLend omfattas inte av den statliga insättningsgarantin eller investerarskyddet, samt har plattformen inte stöd för ISK, vilket betyder att 30% av avkastningen som görs på plattformen är beskattningsbart.

Hur man kommer igång och investerar med SaveLend

För att komma igång, skapar du först ett konto på SaveLends hemsida. Registreringsprocessen tar inte mer än några minuter och du verifierar din identitet med BankID.

När du investerar genom plattformen investerar du i så kallade ”P2P-lån”. Dina investeringar går därför till företag eller privatpersoner som behöver lån. Din avkastning är räntan som du får när låntagarna amorterar på lånen.

Hur ofta du får betalt kan variera. Det beror på dina egna önskemål samt vilken typ av investering som du gör. En del lån amorteras varje månad, likaså får du ränta varje månad. Andra krediter betalas tillbaka i sin helhet när kredittiden löpt ut. Pengarna betalas till ditt konto hos SaveLend.

När du har fått betalt kan du ta ut pengarna eller återinvestera dem. I det senare fallet får du ränta på ränta. Det betyder att du får ränta både på den ursprungliga investeringen och på avkastningen.

Räntor och avgifter

När du investerar via SaveLend går 10% av den intjänade räntan till plattformen. När du säljer på andrahandsmarknaden betalar du en avgift på 5%. Att skapa ett konto är kostnadsfritt och man erbjuder även bonusar vid olika tillfällen, till exempel när du gör insättning.

SaveLends plattform och teknik

I dagsläget har SaveLend ingen app. För att komma igång med dina investeringar besöker du hemsidan för plattformen. Där kan du snabbt få en överblick av marknaden och få mer information om hur SaveLend fungerar och hur det går till att investera genom plattformen.

Kontaktuppgifter till SaveLend

Besöksadress:
SBL Finans AB
Kammakargatan 7
111 40 Stockholm

E-post: info@savelend.se
Telefonnummer: +46(0)8 12 44 60 67