Varför Lendify

Lendify Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Därav betyget: Lendifys investeringsplattform är ett smidigt sätt att investera i privatlån. Du lånar ut pengar till kreditvärdiga konsumenter som betalar tillbaka beloppet månatligen. Du får avkastning i form av en del av räntan som betalas för lånet. Investeringsformen anses vara lågrisk och skyddas även av Lendifys egna kreditförlustfond.

Vi samarbetar inte längre med Lendify och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: Trine.
Hoppa till recension
 • Lendify

  På Lendify kan du investera med:
  • Lån & Krediter

  Hos Lendify kan du investera i P2P-lån. P2P-lån är lån som går mellan två parter, en investerare och en låntagare. Du väljer hur mycket du vill investera och vilka lån som du vill investera i.

  Minimum insättning: 500 SEK

Fördelar

 • Låg risk jämfört med aktier och fonder.
 • Investera manuellt eller automatiskt.
 • Kreditvärdiga låntagare.
 • Kreditförlustfond.
 • Enkelt att komma igång.
 • Konkursskydd.

Nackdelar

 • Inget ISK eller kapitalförsäkring.
 • Ej statlig insättningsgaranti.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Lendify

Lendify är en plattform för dig som vill tjäna pengar på lån. När du registrerar dig på hemsidan så kan du investera pengar genom att erbjuda privatlån åt konsumenter med hög kreditvärdighet. Lånen, som alltid är blancolån, betalas tillbaka månadsvis, och likaså räntan på lånen. Det handlar endast om lån åt privatpersoner, vilket betyder att Lendify kan vara ett alternativ när du vill investera i konsumentlån, inte företagslån.

Hur fungerar Lendify?

För att investera pengar genom Lendify så börjar du genom att öppna ett konto direkt genom hemsidan. Därefter väljer du hur du vill investera. Du kan använda den automatiska tjänsten och låta Lendify placera dina pengar åt dig eller så kan du välja att göra dina investeringar själv.

Det första, automatiska alternativet går ut på att kapitalet placeras i en korg som består av flera olika privatlån. Du väljer inte vilka privatlån du vill investera i utan ditt innehav sprids bland flera olika privatlån, vilket minimerar risken med förlust vid uteblivna återbetalningar. Investeringstypen kallas för ”autoinvest” och som förmån så skyddas placeringar som görs genom ett autoinvestkonto av Lendify:s kreditförlustfond, som garanterar autoinvesterare mot eventuella, uteblivna betalningar. Väljer du det andra alternativet så bestämmer du själv vilka privatlån som du vill ge dina pengar åt. Då väljer du även hur mycket du vill ge åt ett visst privatlån. När lånet fått tillräckligt med pengar från investerare så godkänns det åt låntagaren och betalas ut till dem. Därefter så får investerarna avkastning på sina placeringar varje månad i form av den ränta som låntagaren betalar för lånet.

Alla blancolån är annuitetslån. Med det menas att låntagaren betalar tillbaka kapitalbeloppet och räntan månadsvis. Löptiden på lånen kan vara alltifrån 1 år till 15 år, men flertalet privatlån amorteras inom 4 år.

Placeringar som görs genom Lendifys autoinvest-funktion skyddas av Lendifys s.k. kreditförlustfond. Trots att lån är relativt säkra investeringar så finns det alltid chans till att ett lån inte återbetalas enligt överenskommelse. I sådana fall så täcker Lendifys kreditförlustfond den nominella investeringen i lånet. Skyddet gäller endast investerare som använder Lendifys autoinvestkonto.

Lånemetoden där privatpersoner lånar pengar av andra privatpersoner kallas för P2P-lån. Läs mer om vad P2P-lån är och hur det fungerar.

Avkastning

Utlåningsräntan påverkas av marknaden och uppdateras därför veckovis. Historiskt så har den genomsnittliga utlåningsräntan legat på 5,29 % (minus serviceavgiften). Det betyder att avkastningen på din investering hade legat på 5,29% per år.

Du får avkastning månadsvis. Månaden efter att en låntagare mottagit sitt blancolån så ska även du börja motta avkastning på ditt kapital. Låntagaren ska betala senast den sista dagen i månaden.

För att ränta på hur avkastningen skulle kunna se ut i just ditt fall så kan du använda kalkylatorn hos Lendify. Du väljer startbelopp och månatlig insättning, därefter så får du se den potentiella utvecklingen i ditt sparande. Utvecklingen visas i ett diagram som bland annat visar tillväxten från ett år till ett annat.

Vem kan ha nytta av Lendify?

Plattformen lämpar sig för dig som vill placera pengar i privatlån åt privatkonsumenter. Plattformen kan även passa dig som vill få en avkastning på ditt kapital varje månad samt vill ha möjligheten att ta ut dina pengar i förtid. Den som vill ha en automatisk tjänst som sköter ens placeringar åt en kan också ha nytta av Lendify.

Läs mer: Investera i aktier

Kontaktuppgifter till Lendify

Besöksadress:
Lendify AB
Östermalmstorg 1
114 42 Stockholm

E-post: hello@lendify.se
Telefonnummer: 020 20 30 40