Varför Kameo

Kameo: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Därav betyget: Med Kameo kan du investera i fastighetsprojekt och företagslån. Du väljer de projekt och lån åt de företag som verkar intressanta för dig, och går därefter vidare med investeringen. Lånen betalas sedan tillbaka månadsvis. Avkastningen ligger vanligtvis på mellan 5-15 % årligen.

Vi samarbetar inte längre med Kameo och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: SaveLend.
Hoppa till recension
 • Kameo

  På Kameo kan du investera med:
  • Lån & Krediter

  Investera i fastigheter och företagslån. Med Kameo investerar du i företagslån och fastigheter. Med Kameo får du exponering mot respektive marknad genom så kallad crowdfunding vilket knyter samman företagare och investerare samman.

  Minimum insättning: 500 SEK

Fördelar

 • Investera i lån med säkerhet.
 • Årlig avkastning på 5-15%.
 • Kom igång på bara några minuter.
 • Amortering och ränta månatligen.
 • Användarvänlig hemsida med instruktionsvideo

Nackdelar

 • Investera endast i fastighetsprojekt och företag som är i tillväxtfas.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Kameo

Genom Kameo så kan du investera i fastighetsprojekt och företag i tillväxtfas genom att investera i lån åt diverse företag och projekt. Lånen betalas tillbaka månadsvis, tillsammans med ränta, och du får avkastning på din investering.

Att komma igång går snabbt och kontoregistrering sker med BankID. För att komma igång besöker du Kameos hemsida, loggar in med BankID och därefter kan du direkt sätta igång och börja investera.

Vem passar Kameo för?

Kameo passar för dig som vill investera i lån. Det passar framförallt när du vill investera i företag som är i tillväxtfas eller i olika fastigheter. Genom plattformen kan du välja bland de projekt som verkar intressantast för dig.

Hur fungerar Kameo?

Kameo är en plattform för crowdfunding (P2P-lån). Det betyder att flera olika investerare kan gå in och investera i projekt, och placeringarna ges sedan direkt till låntagarna som behöver finansieringen. Låntagare behöver därför inte ta särskilda banklån eller företagslån, utan de kan istället ta ett, eller flera peer-to-peer lån.

När du investerar via Kameo så gör du ungefär som en bank: du lånar ut pengar till företagare, som i sin tur använder finansieringen till sina projekt. Lånet betalas sedan tillbaka månadsvis och du får ränta på lånet, som blir investeringens avkastning. Avkastningen på placeringarna som görs genom Kameo beräknas i snitt vara mellan 5-15 % årligen.

Om företaget

Kameo grundades år 2014 och har kontor idag över hela Skandinavien. Företagets kundtjänst kan nås genom e-post och telefon. Kundsupportens öppettider är måndag-torsdag kl. 09.00-17.00, samt fredagar kl. 09.00-15.00. Företaget har även en FAQ-sida på hemsidan med svar på många vanliga frågor.

Kontaktuppgifter till Kameo

Besöksadress:
Kameo Svensk Filial
Eriksbergsgatan 10
114 30 Stockholm

E-post: helpdesk@kameo.se
Telefonnummer: 010-483 58 80