Uphold

Uphold Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Med en användarvänlig plattform som Uphold så är det möjligt att köpa, sälja, växla, byta, till och med staka kryptovalutor. Plattformen har ett enkelt gränssnitt som gör det snabbt och smidigt att koma igång med tjänsten, och med den medföljande appen så kan du hålla koll på dina investeringar var du än är.

Hoppa till recension

Uphold

Hos Uphold kan du investera i:
  • Kryptovalutor

Upholds enkla gränssnitt och kompatibilitet med webbläsare gör plattformen till ett smidigt alternativ för den som vill köpa, sälja och förvara kryptovalutor. Upholds app gör det smidigt att hålla reda på kryptovalutorna var man än är.

Minimum insättning: $10 USD

Fördelar

  • Simpel och elegant plattform som är enkel att komma igång med.
  • Möjlighet att staka kryptovalutor.
  • Stödjer över 120 olika cryptos.
  • Säker sajt med KYC-verifikation och tvåfaktorsautentisering.
  • Enkelt att öppna konto.
  • App så du kan handla närsomhelst, varsomhelst.
  • Stöd för direkt integrering med webbläsaren Brave.

Nackdelar

  • Begränsad kundsupport, endast FAQ och mejl.
  • Ej hemsida på svenska.

Vanliga frågor och svar

Nej, Uphold är inte bluff/bedrägeri. Uphold är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Ja, Uphold är säker och laglig att använda i Sverige. Uphold är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Nej. Hos Uphold kan man inte köpa NFTs.

Ja. Uphold har en krypto app.

Ja. Uphold erbjuder ett kryptokort. Läs mer hos Uphold.

För att logga in på Uphold besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Uphold

Uphold är en användarvänlig wallet och kryptoplattform för dig som vill investera i, staka, förvara, överföra eller använda kryptovalutor. Bland plattformens stora utbud så fins kryptovalutor som Bitcoin, Litecoin, Solana, Terra, XRP och många fler. Uphold har stöd för över 120 st. olika kryptovalutor.

Plattformen är enkel att komma igång med och att skapa konto tar inte mer än några minuter. En sedvanlig kundkännedomsprocess inleds vid kontoregistrering, vilket hjälper till med att hålla plattformen säker och smidig att använda. Som användare behöver du inte göra något under behandlingen av kundkännedomen, utan detta sköts av Uphold och inom 1-3 arbetsdagar så aktiveras ditt konto. Så snart ditt konto aktiveras så kan du börja göra insättningar och börja handla kryptovalutor. Mer om kundkännedom och varför kryptoplattformer behöver göra dem enligt lag.

Upholds syfte är att förenkla handel av kryptovalutor och erbjuda användarna en så smidig och enkel handelsplattform som möjligt för kryptovalutahandel. Sedan starten 2015 har över två miljoner människor världen över använt Uphold som sin kryptoplånbok för sina kryptotransaktioner och sin kryptohandel.

Hur fungerar Uphold?

Uphold är en väletablerad kryptoplattform som kan användas i över 180 länder, inklusive Sverige.

Det som skiljer Uphold från andra investeringsplattformar är att det är en enkel och smidig så kallad ”one-stop-shop”. Med andra ord så är det en plattform som vill ge användarna möjlighet att genomföra det mesta, inklusive transaktioner mellan olika sorters valutor, som till exempel Bitcoin till XRP eller Ethereum till Litecoin. Det innebär att du slipper konvertera dina tillgångar till fiatvaluta (exempelvis SEK eller Amerikanska dollar) varje gång du vill växla dina kryptovalutor. Genom att använda Uphold så är processen för kryptovalutaväxling smidigare och involverar många färre steg.

Plattformen har stöd för över 120 olika ”cryptocurrencies”, inklusive populära Litecoin, Bitcoin, Dogecoin och många fler. Se fullständigt stöd. Uphold har även stöd för ”staking”, vilket betyder att du kan staka dit kryptoinnehav medan det förvaras hos Uphold. Läs mer om staking.

Uphold har ett enkelt gränssnitt och går att använda både via dator och mobilen. Tjänstens app kan laddas ner för både Android och Apple iOS.

Även nybörjare kan enkelt komma igång med investeringar och handel tack vare tjänstens intuitiva design. Uphold har även stöd för webbläsaren Brave, som gör att användare kvickt kan koppla ihop sitt konto med sin webbläsare och på så sätt få många ytterligare, smidiga fördelar. Till exempel så blir det smidigare att betala direkt genom webbläsaren.

Att komma igång med Uphold och att registrera ett konto går snabbt till. Du besöker plattformens hemsida och klickar på ”Sign up”, följer stegen och anger dina uppgifter, varefter du genomgår KYC-processen och får därefter ett verifieringsmail. Så snart du verifierat din mejl så kan du sätta igång och använda plattformen. Det tar några arbetsdagar innan Uphold slutför KYC-processen men så snart denna slutförts så får du ännu en bekräftelse via e-post och du kan därefter börja göra insättningar och använda plattformen i sin helhet.

Om det är första gången du investerar i Bitcoin eller annan krypto så kan det vara bra att se över hur du bäst förvarar ditt innehav. En av Upholds största funktioner är att erbjuda en smidig och säker kryptowallet, som är ett sätt att förvara kryptovalutor på, dock så finns det för- och nackdelar med att använda ”molnbaserade” kryptowallets, som Uphold, och fysiska hårdvaruplånboker som man kan hålla i handen, som exempelvis Ledger. Läs mer om hur olika digitala plånböcker skiljer sig och vilken som kan passa dig.

Läs mer: Var kan man köpa fysiska kryptoplånböcker?

Säkerhet

Uphold anses vara mycket säker och följer säkerhetsstandarder i världsklass. Plattformen har en rigorös KYC-verifiering vilket säkerställer så att plattformen vet vem som använder deras tjänster och med tvåfaktorsautentisering så ges det ytterligare skydd åt användares konton.

Majoriteten av innehavet som förvaras i Upholds plånböcker förvaras i så kallad ”cold storage”, vilket anses vara mycket säkrare än onlineförvaring. Med ”cold storage” så menar man att kryptovalutorna förvaras offline, bortom cyberattacker och andra intrång.

Uphold erbjuder även grundläggande hjälp åt nya användare där man bland annat lär ut hur man identifierar och undviker vanliga bedrägerier.

Begränsad support, men utförlig FAQ

Tyvärr så är supporten på plattformen något begränsad. Det finns ingen live-chatt eller telefonkontakt utan det går endast att kontakta företaget via e-post. Dock så finns det en utförlig FAQ där användare kan få svar på många vanliga frågor. Det går även att kontakta företaget direkt via deras Twitterkonto.

Om företaget

Uphold är ett amerikanskt företag som grundades av Halsey Minor 2015. Företagets huvudkontor ligger i New York och de har två europeiska kontor: ett i London och ett i Vilnius. Sedan starten så har över 2 miljoner användare valt att använda Uphold för sina kryptobehov och företaget har förmedlat över 4 miljarder USD i kryptotransaktioner.

Läs mer: Vilka kryptoplattformar är bäst för att investera i NFTs?