Kom igång

Så här kan du köpa kryptovalutor med Swish

Det finns flera tjänster som gör det möjligt att köpa kryptovalutor med Swish. Den populäraste tjänsten idag är Safello, som inte bara är ett svenskt företag men som även har stöd för svenska tjänster som BankID.

Med Safello så kan du köpa kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Chainlink och Polkadot med bara få knapptryck och betala för valutorna genom Swish. Så här går du tillväga:

 1. Besök Safello.
 2. Klicka på Get started och logga in med ditt BankID.
 3. Klicka på Handla och välj kryptovalutan som du vill köpa: Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Polkadot, Polygon eller annan.
 4. Fyll i det belopp som du vill köpa för.
 5. Fyll i ditt telefonnummer.
 6. Klicka på bekräfta och köp kryptovalutan.
 7. Om några minuter så kommer kryptovalutan att befinna sig i din Plånbok hos Safello och du har köpt dina kryptovalutor!

Efter att du köpt kryptovalutan med Swish så kan du därefter välja att skicka kryptovalutorna till andra adresser eller helt enkelt behålla dem i din kryptoplånbok hos Safello. Svårare än så är det inte att köpa kryptovalutor med Swish genom Safello!

För att se alla plattformar som erbjuder kryptohandel med Swish, klicka här. För mer information om att köpa kryptovalutor med Swish och om hur de fungerar, klicka här.

Översikt över kryptomäklare med Swish som betalmetod 2022

 • Populärast 2022

  Safello

  Hos Safello så kan du köpa:
  • Kryptovalutor med Swish

  Köp Bitcoin, Ethereum & andra kryptovalutor med SwishMed Safello kan du köpa kryptovalutor med Swish. Du väljer vilken kryptovaluta du vill köpa och för hur mycket, sedan Swishar du betalningen och har kryptovalutorna i din plånbok inom några minuter. Safello omdöme

  Safello omdöme
 • Paxful

  Hos Paxful så kan du köpa:
  • Kryptovalutor med Swish

  Köp med PayPal, Swish och över hundratals andra betalmetoderHos Paxful så kan du handla kryptovalutor genom flera olika betalmetoder. Till exempel så kan du köpa Bitcoin eller Ethereum genom Swish, PayPal och flera andra betalmetoder. Paxful omdöme

  Paxful omdöme

Så här fungerar det att köpa kryptovalutor med Swish

Att köpa kryptovalutor med Swish är enkelt och smidigt, samtidigt som du slipper uppge kortuppgifter eller liknande, som annars är fallet när du ska köpa kryptovalutor hos exempelvis en stor kryptomäklare.

I dagsläget finns endast ett fåtal aktörer där Swish kan användas som betalmetod för kryptovalutor. Nedan följer information om hur du gör och vad du behöver för att kunna köpa kryptovaluta med Swish.

Vilka aktörer erbjuder Swish som betalningsmetod för kryptovalutor?

I dagsläget så är Safello den handelsplattform som för svenskar erbjuder det absolut smidigaste sättet att köpa kryptovalutor med Swish på.

Handelsplattformen erbjuder bland annat möjligheten till att köpa Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Chainlink, Polkadot och Polygon genom Swish-betalningar.

Även handelsplattformen Paxful erbjuder Swish-betalningar vid köp av kryptovaluta. Dock så är det inte ett lika smidigt alternativ som Safello, samtidigt som utbudet av kryptovalutor är mindre. Paxful har inte heller stöd för BankID, vilket Safello har. Dock så kan du köpa kryptovalutor med PayPal genom Paxful.

Så fungerar det att handla kryptovalutor med Swish

Att handla kryptovaluta med Swish är lika enkelt som det är att skicka pengar med Swish.

Du besöker en mäklare som erbjuder köp av kryptovalutor med Swish, som exempelvis Safello, och följer därefter instruktionerna. Hos Safello så skapar du ett konto väldigt snabbt med BankID, varefter du fyller in din kryptoadress och ditt telefonnummer. Nu ber Safello dig öppna din Swish-app och därefter så gör du betalningen. Så snart Safello får din betalning, vilket inte tar mer än några sekunder, så skickar de därefter kryptovalutorna till din adress. Beroende på kryptovaluta så kan detta ta olika lång tid, men som regel så tar det inte mer än några minuter innan kryptovalutorna nu återfinns på din adress.

Vad behöver man tänka på när man handlar kryptovalutor med Swish?

När man handlar all form av kryptovaluta, NFT som vanliga mynt, så är det viktigt att komma ihåg att alla kryptotransaktioner behöver deklareras. Det innebär även kryptovalutor som du köpt genom Swish.

Varje transaktion som man gör med kryptovalutor behöver beskattas och därför så kan det vara smart att dokumentera hur många kryptovalutor som man köpt och till vilket pris man köpt dem för. På så vis så underlättar man för dokumentationen när det är dags att göra sin inkomstdeklaration.

Det är också viktigt att inte använda kryptotjänster som inte är bevisade och legitima för handel av kryptovalutor. Eftersom kryptobranschen är ny och ett stort antal plattformar finns så är det viktigt att man enbart använder sig utav plattformar som är legitima och som levererar på det de lovar.

Safello är ett börsnoterat bolag som regleras av svenska myndigheter. Det är därför en av de bästa plattformarna som man kan använda sig utav ifall man vill köpa kryptovalutor med Swish. Paxful är en annan marknadsledare som är internationell och som används av över 6 miljoner användare världen över.

Läs mer: Se handelsplattformar som erbjuder handel av kryptovalutor med Swish.

Det grundläggande

Kan man köpa Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor med Swish?

Ja. Det finns betaltjänster som gör det möjlig att köpa Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor med Swish.

Hur köper man kryptos med Swish?

Genom tjänster som Safello så kan du på ett smidigt sätt köpa kryptovalutor med Swish.

Vilka kryptovalutor kan man köpa med Swish?

De flesta tjänster erbjuder handel av Bitcoin och Ethereum med Swish. Safello erbjuder även handel av andra kryptovalutor såsom Chainlink, Polkadot och Polygon. Efter att du köpt någon av de valutor som erbjuds så kan du därefter växla dem mot de kryptovalutor som du egentligen är ute efter.

Behöver man betala skatt när man köper kryptovalutor?

Det enkla svaret på frågan är: Ja, det måste du. Varje gång du handlar, köper, säljer eller byter en kryptovaluta så är...