Kom igång

Så Här Köper Du Kryptovalutor med Swish 2024

Av Bob Vargas | Uppdaterad

Safello

Bästa sättet att köpa kryptovalutor med Swish på 2024

Safello är det bästa sättet att köpa kryptovalutor med Swish på 2024 enligt Payup. Safello erbjuder handel av kryptovalutor med Swish och BankID. Bland mynten som går att köpa finns Bitcoin, Ethereum, Polygon, Chainlink, Polkadot, m.fl. Handeln går snabbt till och du har kryptovalutorna i din plånbok inom bara några minuter.

Se Safellos villkor

Jämför 1 st. kryptomäklare med Swish som betalmetod 2024

 • Populärast 2024

  Safello

  Hos Safello kan du köpa:
  • Kryptovalutor med Swish

  Köp Bitcoin, Ethereum & andra kryptovalutor med Swish. Med Safello kan du köpa kryptovalutor med Swish. Du väljer vilken kryptovaluta du vill köpa och för hur mycket, sedan Swishar du betalningen och har kryptovalutorna i din plånbok inom några minuter. Safello omdöme

  Minimum insättning: 200 SEK
  Safello omdöme

Så här fungerar det att köpa kryptovalutor med Swish

Att köpa kryptovalutor med Swish är både enkelt och smidigt, samtidigt som du slipper uppge kortuppgifter och liknande, som annars är fallet när du köper kryptovalutor med kort hos exempelvis en stor kryptomäklare.

I dagsläget finns det ett fåtal aktörer där Swish kan användas som betalmetod. Nedan följer information om hur du använder de olika lösningarna och hur du gör för att köpa kryptovalutor med Swish.

Aktörer som erbjuder Swish som betalmetod

I dagsläget är Safello den handelsplattform som för svenskar är det absolut smidigaste och säkraste sättet att köpa kryptovalutor med Swish på.

Plattformen erbjuder bland annat följande kryptovalutor som du kan köpa med Swish:

Paxful är en annan handelsplattform som erbjuder Swish-betalningar för köp av kryptovalutor, dock är Paxful inte lika smidigt som Safello, samtidigt som utbudet av krypto är mindre. För närvarande kan man köpa följande kryptovalutor på plattformen:

 • Bitcoin
 • Ethereum

Paxful har inte heller stöd för BankID, vilket Safello har. Å andra sidan kan du även köpa kryptovalutor genom PayPal via Paxful.

Hur du köper kryptovalutor med Swish

Att handla kryptovaluta med Swish är lika enkelt som det är att skicka pengar med Swish.

Med Safello är processen enklast, och den lyder så här:

 1. Du besöker Safellos hemsida.
 2. Du loggar in med BankID.
 3. Väljer att köpa kryptovaluta med Swish och kryptovalutan du vill köpa.
 4. Fyller i kryptoadressen du vill ska ta emot kryptovalutorna.
 5. Fyller i ditt telefonnummer.
 6. Öppnar Swish appen och genomför betalningen.
 7. När din Swish gått igenom så sker kryptoöverföringen direkt, och du kommer inom kort att ha kryptovalutorna i din kryptoplånbok. Transaktionstiderna kan variera beroende på kryptovaluta, men du kan alltid spåra transaktionen på blockkedjan under tiden som du väntar.

Med Paxful är processen lite mer komplicerad, eftersom Paxful är en P2P-plattform där olika parter köper och säljer kryptovalutor av varandra och där Paxful endast agerar mellanhand så att transaktionerna går säkert till.

Köper du kryptovalutor med Swish genom Paxful går processen till så här:

 1. Du besöker Paxfuls hemsida.
 2. Du väljer att köpa kryptovaluta med Swish.
 3. Utvärderar erbjudandena som finns på sidan. Varje erbjudande är en person som säljer kryptovalutor med Swish. Du kan utvärdera hur pass goda recensioner en säljare fått och hur pass tidigare transaktioner gått med dem.
 4. Välj ett intressant erbjudande och klicka på Köp.
 5. Fyll i antalet du vill köpa (rekommenderat att du köper i mindre summor, flera gånger, istället för stora summor på en gång) och klicka sedan på Köp.
 6. Följ instruktionerna. Paxful kommer alltid att agera mellanhand i transaktioner så att ifall problem uppstår kan Paxful hjälpa till med att lösa dem. Alla köp och sälj sker alltså på ett säkert sätt genom Paxful. Mer information om hur Paxful fungerar hos Paxful.

Oavsett vilken köpmetod du väljer så är det möjligt att köpa kryptovalutor med Swish.

Viktiga aspekter att tänka på

 • Deklaration: När man handlar all form av kryptovaluta, NFT som vanliga mynt, så är det viktigt att komma ihåg att alla kryptotransaktioner behöver deklareras. Varje transaktioner man gör med kryptovalutor behöver beskattas och kryptovalutor som köpts med Swish är inget undantag. Därför kan det vara smart att dokumentera hur många kryptovalutor man köpt, samt till vilket pris, för att på så vis underlätta för dokumentationen när det är dags att göra sin inkomstdeklaration. Det går även att få hjälp genom tjänster som Koinly.
 • Använd aldrig kryptoplattformar som inte är bevisade och legitima för handel av kryptovalutor. Kryptomarknaden är fortfarande ny och regelverken inom branschen är få—därför finns det många olika plattformar som inte har tydliga regelverk de behöver följa.
 • Safello är ett svenskt, börsnoterat företag som regleras av svenska myndigheter. Det är därför en av de bästa plattformarna man kan använda sig av ifall man vill köpa kryptovalutor med Swish. Paxful är en annan marknadsledare som är internationell och som används av över 6 miljoner användare världen över.

Läs mer: Se handelsplattformar som erbjuder handel av kryptovalutor med Swish.

Bästa plattformen för att köpa kryptovalutor med BankID

I dagsläget är den enda handelsplattformen för kryptovalutor som har stöd för BankID Safello. Med Safello kan du till exempel köpa Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Polygon och Polkadot med BankID.

Sälja kryptovalutor med Swish

Som tidigare nämnt kan Paxful användas även för att sälja kryptovalutor. För att komma igång besöker du handelsplattformen, skapar ett konto och följer instruktionerna för att börja sälja kryptovalutor med Swish. Till Paxful.

Vanliga frågor och svar