Safello

Safello Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Safello startades 2013, är registrerat hos FI och är baserat i Sverige. Med Safello kan du köpa kryptovalutor med många moderna betalningsalternativ, inklusive Swish, BankID, Apple Pay och Google Pay. När du har genomfört ett köp skickas kryptovalutorna till din kryptoplånbok hos Safello inom bara några minuter.

Hoppa till recension
 • Svensk plattform för att köpa krypto med Swish och BankID

  Safello

  På Safello kan du investera med:
  • Kryptovalutor

  Med Safello kan du köpa kryptovalutor med moderna betalningstjänster som Swish, Apple Pay och Google Pay. Det är enkelt att registrera ett konto med BankID, och hela plattformen är baserad i Sverige.

  Minimum insättning: 200 SEK

Fördelar

 • Köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med Swish.
 • Snabbt och enkelt att skapa konto med BankID.
 • Trygg handelsplattform som följer Sveriges lagar och regler, registrerat hos FI.
 • Samarbetar med Divly för att automatisera beskattningen av kryptoköpen som görs på plattformen, på ett snabbt och enkelt sätt.
 • Ingen krånglig registreringsprocess.

Nackdelar

 • Litet utbud av kryptovalutor jämfört med andra plattformar.
 • Minimiköpbelopp på 350 kr.
 • Fast avgift på 0,00025 BTC vid överföring av krypto från plattformen.

Vanliga frågor och svar

Nej, Safello är inte bluff/bedrägeri. Safello är ett seriöst företag som ägs och drivs av Safello AB. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Ja, Safello är säker och laglig att använda i Sverige. Safello är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Nej. Hos Safello kan man inte köpa NFTs.

Ja. Safello har en krypto app.

Nej. Safello erbjuder inget kryptokort.

Man loggar in på Safello genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Safello

Med Safello blir handeln av kryptovalutor väldigt enkelt. Plattformen stödjer Swish som betalmetod, BankID som verifieringsmetod och du kan snabbt köpa kryptovalutor med bara några få knapptryck. Inga krångliga registreringsprocesser, KYC-processer eller långa transaktionstider. Allt sker instant och du har dina kryptovalutor i din kryptoplånbok inom bara några minuter.

Hur funkar Safello?

Safello vet hur krångligt det kan vara att köpa eller sälja kryptovalutor, därför vill plattformen förenkla detta så mycket som möjligt.

Safello är en väldigt smidig lösning. För att komma igång med plattformen, besöker du tjänstens hemsida och loggar in med ditt BankID. Så snart du loggat in, skapas ditt konto. Kontot är knutet till ditt BankID och du behöver inte komma ihåg krångliga lösenord eller genomgå långvariga kundkännedomsprocesser.

När du loggat in, kan du köpa kryptovalutor på flera olika sätt.

Du kan välja att köpa kryptos med Swish, med kort, Apple Pay, genom banköverföring eller på något annat vis. Det minsta köpbeloppet är 350 kronor. Du kan välja att ange en kryptoadress som du vill göra betalningen till, och då skickar Safello kryptovalutorna till den adressen direkt, eller så kan du välja att göra köpet direkt till din Safello-plånbok och förvara dina kryptovalutor hos Safello istället. Du kan när som helst välja att föra över dina kryptovalutor från Safello till någon annan kryptoplattform och kryptoplånbok. När du för över kryptovalutor från Safellos plattform tillkommer en fast avgift på 0,00025 BTC.

Relaterat: Vilka är de bästa hårdvaruplånböckerna 2024?

Avgifter

Det minsta köpbeloppet hos Safello är 350 kronor.

Avgifterna för köpen är baserade på hur mycket du köper. Om du köper eller säljer för under 150 000 kronor, tillkommer en avgift på 5% av köpbeloppet. Den lägsta avgiftskostnaden är 35 kronor. Vid köp på mer än 150 000 kr är avgiften lägre och en särskild avgiftstrappa gäller. Se Safellos avgifter.

Safello erbjuder även en sparfunktion vars avgift är på 3%, istället för 5%.

Safello erbjuder mer än bara kryptohandel

Som en av Sveriges ledande kryptomäklare är Safello inte bara en plattform som erbjuder kryptohandel. Att du också kan köpa för ett lågt belopp (350 kr) kan göra Safello lämplig för dig som inte vill investera så mycket i början, eller bara vill lära dig hur krypto fungerar.

Sparfunktion

Förutom att kunna köpa kryptovalutor kan du även sätta igång ett månadssparande i kryptovalutor med Safello: Du väljer helt enkelt kryptovalutan du vill lägga undan pengar i, bestäm vilken dag i månaden som pengarna ska dras för ditt sparande och bestäm månadsbeloppet. Därefter sätter Safello igång och placerar dina pengar åt dig. Du kan när som helst välja att avsluta ditt månadssparande. Vid sparande är transaktionsavgiften 3%, istället för 5% vid varje månatligt köp.

Om företaget

Safello grundades 2013 av Frank Schuil i Malmö, Sverige. Företaget är svenskt, är registrerat hos FI och har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Sedan start har Safello förmedlat köp för över 1,789 miljoner kronor, behandlat över 658 000 ordrar och har över 268 000 användare på plattformen.

Kontaktuppgifter till Safello

Besöksadress:
Safello AB
Mäster Samuelsgatan 36
111 57 Stockholm

E-post: support@safello.com