Kom igång

Så Här Kan Du Köpa Kryptovalutor med PayPal 2022

Det finns flera tjänster som gör det möjligt att köpa kryptovalutor med PayPal. Den populäraste tjänsten idag är Paxful, som utöver PayPal även erbjuder möjligheten till att köpa kryptovalutor med Swish, banköverföring och andra betalsätt.

För att komma igång med att köpa Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor med PayPal, välj någon utav nedanstående tjänster och skapa därefter ett konto på plattformen. Följ plattformens instruktioner och kom därefter snart igång med att köpa dina kryptovalutor genom betalportalen PayPal.

För att komma igång, klicka här. För mer information om hur det fungerar att köpa kryptovalutor med PayPal och hur man går tillväga, klicka här.

Paxful

Bästa sättet att köpa kryptovalutor med PayPal på 2022

Paxful är en P2P-kryptoplattform som ansluter kryptoköpare och säljare med varandra. P2P står för "peer-to-peer" och likt lån så är det ett sätt för två parter att handla direkt med varandra. Plattformen agerar som en mellanhand och gör det möjligt att, på ett säkert sätt, köpa kryptovalutor med många olika betalalternativ, bland annat Swish och PayPal.

Översikt över kryptomäklare med PayPal som betalmetod 2022

 • Populärast 2022

  Paxful

  Hos Paxful så kan du köpa:
  • Kryptovalutor med PayPal

  Köp med PayPal, Swish och över hundratals andra betalmetoderHos Paxful så kan du handla kryptovalutor genom flera olika betalmetoder. Till exempel så kan du köpa Bitcoin eller Ethereum genom Swish, PayPal och flera andra betalmetoder. Paxful omdöme

  Paxful omdöme

Så här fungerar det att köpa kryptovalutor med PayPal

Uppdaterad av Johan K.

Som ny i kryptovärlden så kan det kännas svårt att veta hur och var man ska börja. Hur köper man sina första Bitcoins eller hur köper man sina första Ethereum?

När man kommit igång med sin kryptovalutahandel så kan nästa fråga lyda: ”hur köper man Bitcoins eller Ethereum med PayPal?”

Den frågan är inte lika enkel att besvara som frågan om hur man kommer igång med kryptovalutahandel. Det är tämligen få kryptomäklare som erbjuder handel av kryptovalutor med PayPal.

Dock så är det fortfarande möjligt att, på ett säkert sätt, köpa kryptovalutor med PayPal—och så här går det till:

Så köper man kryptovalutor, Bitcoin som Ethereum, med PayPal

Den i särklass största och mest legitima handelsplattformen för kryptovalutor med PayPal som betalmetod är peer-to-peer-handelsplattformen Paxful.

Hos Paxful så kan kryptoägare och kryptoköpare handla kryptovalutor med varandra. Ett stort utbud av transaktionsmetoder erbjuds och däribland PayPal. Även Swish erbjuds som betalmetod hos Paxful.

Plattformen fungerar som så att man som köpare skapar en offert av att man vill köpa X-antal kryptovalutor (Bitcoin, Ethereum, eller annan) och därefter så kontaktas man utav olika säljare.

Säljarna har recensioner som man kan läsa samt historik som visar på hur många transaktioner som de genomfört på plattformen, vilket visar på hur seriösa de är som säljare. Som köpare så betalar man en liten avgift till säljaren som tack för transaktionen.

När man kontaktats av en säljare som man är redo att gå vidare med så skapas en instans där Paxful visar hur respektive part går vidare med transaktionen.

Som köpare så gör man överföringen från sitt PayPal konto till säljaren och som säljare så gör man överföringen av kryptovalutor från sin adress till köparens.

Om allt går smidigt till så har man snart sina kryptovalutor på sin adress inom bara några minuter. Om någon part bryter sin del av transaktionen och inte genomför överföringen så kan motparten rapportera det till Paxful som går igenom situationen och modererar transaktionen. Om överföringen inte skett så ersätter de beloppet och stänger av säljaren, eller köparen från plattformen framöver.

I dagsläget så har transaktioner för över 5 miljarder USD genomförts hos Paxful, och plattformen har över 6 miljoner användare runtom i världen.

Läs mer hos Paxful

Kan man inte köpa kryptovalutor direkt hos PayPal?

PayPal har inbyggt stöd för köp av kryptovalutor. Med andra ord så kan du köpa kryptovalutor direkt genom PayPals hemsida. Men köpet av kryptovalutor hos PayPal följer med vissa restriktioner:

Först och främst så är det värt att nämna att PayPal inte har stöd för köp av kryptovalutor utanför USA. Men ännu viktigare så har du som köper kryptovalutor hos PayPal inte äganderätten till dina kryptovalutor. I stället så förvaras dessa hos PayPal och du kan endast tjäna, eller förlora pengar på valutornas upp- eller nedgång. Du kan inte skicka eller ta emot kryptovalutor, och du kan inte heller ta ut dina kryptovalutor om du inte längre vill ha dem hos PayPal. Du kan endast köpa dem, eller sälja dem på plattformen.

Med andra ord så behöver man använda en tredjepartstjänst för att kunna köpa kryptovalutor genom PayPal som man sedan kan använda rent praktiskt.

Vilka kryptovalutor kan man köpa med PayPal?

Det enklaste sättet att köpa olika kryptovalutor med PayPal är att först köpa kryptovalutan Bitcoin. Efter att man köpt Bitcoin med PayPal, eller Ethereum, så kan man sedan föra över kryptovalutorna till en annan plånbok, eller kryptobörs, där man sedan kan byta kryptovalutan mot den kryptovalutan som man egentligen är intresserad av att äga.

Med andra ord så köper man Bitcoin eller Ethereum, för över dem till en kryptobörs och byter dem därefter mot den kryptovaluta som man egentligen vill äga.

De plattformar som stödjer PayPal som betalmetod erbjuder oftast köp av endast ett begränsat antal kryptovalutor. Oftast så är det endast Bitcoin eller Ethereum som man kan köpa.

Läs mer: Vad är en digital-, eller ”kryptoplånbok”?

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Kan man köpa Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor med PayPal?

Ja. Det finns betaltjänster som gör det möjlig att köpa Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor med PayPal.

Hur köper man kryptos med PayPal?

Genom plattformar som Paxful så kan du på ett smidigt sätt köpa kryptovalutor med betalplattformen PayPal. Paxful agerar som en mellanhand för att göra transaktionen så säker och så smidig som möjligt. Läs mer om hur Paxful fungerar.

Vilka kryptovalutor kan man köpa med PayPal?

De flesta tjänster erbjuder handel av Bitcoin och Ethereum med PayPal. Efter att man köpt de valutorna så kan man sedan växla dem mot de kryptovalutor som man egentligen ville ha.

Behöver man betala skatt när man köper kryptovalutor?

Kryptovalutor måste beskattas. Hur de beskattas beror på typen av tillgång. Till exempel beskattas inte airdrops och kr...