Kom igång

Så Här Kan Du Köpa Kryptovalutor med PayPal 2023

Det finns flera tjänster som gör det möjligt att köpa kryptovalutor med PayPal. Den populäraste tjänsten idag är Paxful, som utöver PayPal även erbjuder möjligheten till att köpa kryptovalutor med Swish, banköverföring och andra betalsätt.

För att komma igång med att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med PayPal, välj någon utav nedanstående tjänster och skapa därefter ett konto på plattformen. Följ plattformens instruktioner och kom därefter snart igång med att köpa dina kryptovalutor genom betalportalen PayPal.

För att komma igång, klicka här. För mer information om hur det fungerar att köpa kryptovalutor med PayPal och hur man går tillväga, klicka här.

Översikt över kryptomäklare med PayPal som betalmetod 2023

  Så här fungerar det att köpa kryptovalutor med PayPal

  Uppdaterad av Johan K.

  Som ny i kryptovärlden så kan det kännas svårt att veta hur och var man ska börja. Hur köper man sin första Bitcoin? När man kommit igång med sin kryptovalutahandel kan nästa fråga lyda: ”Hur köper man Bitcoin med PayPal?”

  Frågan om hur man köper krypto med PayPal är inte lika enkel att besvara. Det är tämligen få kryptomäklare som erbjuder handel med PayPal. Dock är det möjligt och nedan följer hur det går till.

  Hur du köper

  Den i särklass största och mest legitima handelsplattformen för kryptovalutor med PayPal som betalmetod är Peer-to-Peer-plattformen Paxful.

  På Paxful kan kryptoägare och kryptoköpare handla krypto mellan varandra med ett stort utbud av betalmetoder, till exempel Swish och PayPal.

  Plattformen fungerar som så att du skapar en offert om att du vill köpa ett visst antal kryptovalutor, till exempel Bitcoin, och därefter kontaktas du av säljare.

  Säljare har recensioner som du kan läsa samt historik som visar på hur många transaktioner de genomfört tidigare. Transaktionen säkras även av Paxful som garanterar att transaktionen går säkert till och att ingen part lurar den andra. Allt skickas till Paxful som bara släpper det vidare när respektive part upprätthållit sin del av transaktionen.

  Som köpare betalar du en liten avgift till säljaren som tack för transaktionen, och avgiften fungerar som ett incitament åt säljare att förse plattformen med ärliga transaktioner.

  När du kontaktas av en säljare och är redo att gå vidare skapas en instant där Paxful berättar för respektive part hur transaktionen genomförs. Du genomför överföringen från ditt PayPal konto till säljaren och säljaren för därefter över kryptovalutor från sin adress till din.

  Går allt smidigt till har du dina kryptovalutor i din adress inom bara några minuter. Bryter någon part sin del av transaktionen kan motparten rapportera det till Paxful som går igenom situationen, modererar den och ersätter den uteblivna betalningen. Parten som brutit sin del av transaktionen får sitt konto nedstängt och kan inte längre använda Paxful. Säljarens recensioner, historik och betyg försvinner.

  I dagsläget har över 5 miljarder USD handlats på Paxful och plattformen har över 6 miljoner användare världen över. Mer om Paxful

  Innan du handlar

  Innan du handlar på Paxful bör du alltid dubbelkolla följande om säljaren:

  • Betyg
  • Historik
  • Recensioner

  Se alltid vad andra skrivit om säljaren, om de har en historik av många lyckade transaktioner och gå bara vidare om säljaren är legitim.

  Dela även upp dina köp: Gör aldrig stora köp. Dela upp dina köp i så små portioner som möjligt för att minimera din risk.

  Kan man inte köpa kryptovalutor direkt hos PayPal?

  PayPal har inbyggt stöd för köp av kryptovalutor. Med andra ord så kan du köpa kryptovalutor direkt genom PayPals hemsida. Men köpet av kryptovalutor hos PayPal följer med vissa restriktioner:

  Först och främst så är det värt att nämna att PayPal inte har stöd för köp av kryptovalutor utanför USA. Men ännu viktigare så har du som köper kryptovalutor hos PayPal inte äganderätten till dina kryptovalutor. I stället så förvaras dessa hos PayPal och du kan endast tjäna, eller förlora pengar på valutornas upp- eller nedgång. Du kan inte skicka eller ta emot kryptovalutor, och du kan inte heller ta ut dina kryptovalutor om du inte längre vill ha dem hos PayPal. Du kan endast köpa dem, eller sälja dem på plattformen.

  Med andra ord så behöver man använda en tredjepartstjänst för att kunna köpa kryptovalutor genom PayPal som man sedan kan använda rent praktiskt.

  Vilka kryptovalutor kan man köpa med PayPal?

  Det enklaste sättet att köpa olika kryptovalutor med PayPal är att först köpa kryptovalutan Bitcoin. Efter att man köpt Bitcoin med PayPal så kan man sedan föra över kryptovalutorna till en annan plånbok, eller kryptobörs, där man sedan kan byta kryptovalutan mot den kryptovalutan som man egentligen är intresserad av att äga.

  Med andra ord så köper man Bitcoin, för över dem till en kryptobörs och byter dem därefter mot den kryptovaluta som man egentligen vill äga.

  De plattformar som stödjer PayPal som betalmetod erbjuder oftast köp av endast ett begränsat antal kryptovalutor. Oftast så är det endast Bitcoin som man kan köpa.

  Läs mer: Vad är en digital-, eller ”kryptoplånbok”?

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

  Vanliga frågor och svar

  Kan man köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med PayPal?

  Ja. Det finns betaltjänster som gör det möjlig att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med PayPal.

  Hur köper man kryptos med PayPal?

  Genom plattformar som Paxful så kan du på ett smidigt sätt köpa kryptovalutor med betalplattformen PayPal. Paxful agerar som en mellanhand för att göra transaktionen så säker och så smidig som möjligt. Läs mer om hur Paxful fungerar.

  Vilka kryptovalutor kan man köpa med PayPal?

  De flesta tjänster erbjuder handel av Bitcoin med PayPal. Efter att man köpt de valutorna så kan man sedan växla dem mot de kryptovalutor som man egentligen ville ha.

  Behöver man betala skatt när man köper kryptovalutor?

  Alla kryptovalutor som du köper, säljer eller överför måste du deklarera, och alla vinster du gör på dina transaktioner...