Köpa kryptovalutor med PayPal

Så här köper du kryptovalutor med PayPal 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

eToro

Bästa sättet att köpa kryptovalutor med PayPal på 2024

eToro är det bästa sättet att köpa kryptovalutor med PayPal på 2024. eToro erbjuder handel med ett brett spektrum av finansiella instrument såsom aktier, kryptovalutor genom CFD:er, valutor och råvaror. Plattformen tillhandahåller unika sociala handelsfunktioner, inklusive möjligheten att kopiera andra investerares handel. Med konkurrenskraftiga avgifter, ett flerspråkigt gränssnitt inklusive svenska, och ett starkt fokus på säkerhet, ger eToro tillgång till globala marknader för investerare på alla nivåer.

Jämför kryptomäklare med PayPal som betalmetod 2024

Populärast 2024
Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

eToro

Hos eToro kan du köpa:
  • CFD
  • Krypto-CFD:er
  • Valutor
  • Aktier
  • NFT

På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er. eToro omdöme

Minsta insättning: $100 USD
51% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).
Se utbud av kryptovalutor

Så här fungerar det att köpa kryptovalutor med PayPal

Som ny i kryptovärlden så kan det kännas svårt att veta hur och var man ska börja. Hur köper man sin första Bitcoin? När man kommit igång med sin kryptovalutahandel kan nästa fråga lyda: ”Hur köper man Bitcoin med PayPal?”

Frågan om hur man köper krypto med PayPal är inte lika enkel att besvara. Det är tämligen få kryptomäklare som erbjuder handel med PayPal. Dock är det möjligt och nedan följer hur det går till.

Paxful: En plattform för att köpa krypto med PayPal

Den i särklass största och mest legitima handelsplattformen för kryptovalutor med PayPal som betalmetod är Peer-to-Peer-plattformen Paxful.

På Paxful kan kryptoägare och kryptoköpare handla krypto mellan varandra med ett stort utbud av betalmetoder, till exempel Swish och PayPal.

Plattformen fungerar som så att du skapar en offert om att du vill köpa ett visst antal kryptovalutor, till exempel Bitcoin, och därefter kontaktas du av säljare.

Säljare har recensioner som du kan läsa samt historik som visar på hur många transaktioner de genomfört tidigare. Transaktionen säkras även av Paxful som garanterar att transaktionen går säkert till och att ingen part lurar den andra. Allt skickas till Paxful som bara släpper det vidare när respektive part upprätthållit sin del av transaktionen.

Som köpare betalar du en liten avgift till säljaren som tack för transaktionen, och avgiften fungerar som ett incitament åt säljare att förse plattformen med ärliga transaktioner.

När du kontaktas av en säljare och är redo att gå vidare skapas en instant där Paxful berättar för respektive part hur transaktionen genomförs. Du genomför överföringen från ditt PayPal konto till säljaren och säljaren för därefter över kryptovalutor från sin adress till din.

Går allt smidigt till har du dina kryptovalutor i din adress inom bara några minuter. Bryter någon part sin del av transaktionen kan motparten rapportera det till Paxful som går igenom situationen, modererar den och ersätter den uteblivna betalningen. Parten som brutit sin del av transaktionen får sitt konto nedstängt och kan inte längre använda Paxful. Säljarens recensioner, historik och betyg försvinner.

I dagsläget har över 5 miljarder USD handlats på Paxful och plattformen har över 6 miljoner användare världen över. Mer om Paxful

Tips för att handla på Paxful

Innan du handlar på Paxful bör du alltid dubbelkolla följande om säljaren:

  • Betyg
  • Historik
  • Recensioner

Se alltid vad andra skrivit om säljaren, om de har en historik av många lyckade transaktioner och gå bara vidare om säljaren är legitim.

Dela även upp dina köp: Gör aldrig stora köp. Dela upp dina köp i så små portioner som möjligt för att minimera din risk.

PayPals begränsningar för kryptovalutaköp

PayPal har inbyggt stöd för köp av kryptovalutor. Med andra ord så kan du köpa kryptovalutor direkt genom PayPals hemsida. Men köpet av kryptovalutor hos PayPal följer med vissa restriktioner:

Först och främst så är det värt att nämna att PayPal inte har stöd för köp av kryptovalutor utanför USA. Men ännu viktigare så har du som köper kryptovalutor hos PayPal inte äganderätten till dina kryptovalutor. I stället så förvaras dessa hos PayPal och du kan endast tjäna, eller förlora pengar på valutornas upp- eller nedgång. Du kan inte skicka eller ta emot kryptovalutor, och du kan inte heller ta ut dina kryptovalutor om du inte längre vill ha dem hos PayPal. Du kan endast köpa dem, eller sälja dem på plattformen.

Med andra ord så behöver man använda en tredjepartstjänst för att kunna köpa kryptovalutor genom PayPal som man sedan kan använda rent praktiskt.

Hur man köper andra kryptovalutor med PayPal

Det enklaste sättet att köpa olika kryptovalutor med PayPal är att först köpa kryptovalutan Bitcoin. Efter att man köpt Bitcoin med PayPal så kan man sedan föra över kryptovalutorna till en annan plånbok, eller kryptobörs, där man sedan kan byta kryptovalutan mot den kryptovalutan som man egentligen är intresserad av att äga.

Med andra ord så köper man Bitcoin, för över dem till en kryptobörs och byter dem därefter mot den kryptovaluta som man egentligen vill äga.

De plattformar som stödjer PayPal som betalmetod erbjuder oftast köp av endast ett begränsat antal kryptovalutor. Oftast så är det endast Bitcoin som man kan köpa.

Läs mer: Vad är en digital-, eller ”kryptoplånbok”?

Vanliga frågor och svar

Ja, det är möjligt att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med PayPal på vissa handelsplattformar, till exempel ovanstående handelsplattformar.

Välj en kryptovaluta plattform som stödjer PayPal, skapa ett konto, välj PayPal som betalningsmetod och köp sedan önskad kryptovaluta.

Med PayPal kan du köpa stora kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Bitcoin Cash. Dock kan tillgängliga valutor variera beroende på region.

Nej, man betalar inte skatt vid köpet av kryptovalutor. Skatt uppstår vid försäljning om det finns en kapitalvinst. Däremot behöver man deklarera köp av kryptovalutor. Lär dig mer.

Köpa kryptovalutor med andra betalmetoder

Relaterad läsning