Paxful

Paxful Recension 2024: Är Det Rätt Alternativ För Dig?

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg
Payup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.

Därav betyget: Med en användarvänlig plattform och över 6 miljoner användare så är Paxful ett enkelt och säkert sätt att köpa kryptovalutor på idag. Handelsplattformen erbjuder över 350 olika betalningsmetoder, däribland Swish, PayPal och Skrill, samt P2P-handel där Paxful agerar som en säker mellanhand.

Vi samarbetar inte längre med Paxful och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande plattform rekommenderar vi: Safello.
Hoppa till recension
Köp kryptovalutor med PayPal, Swish och över hundra andra betalmetoder

Paxful

Hos Paxful kan du investera i:
 • Kryptovalutor

Med Paxful handlar du kryptovalutor på flera olika sätt, till exempel med Swish, med PayPal och på många andra sätt.

Minimum insättning: $10 USD

Fördelar

 • Användarvänlig plattform.
 • Över 350 betalmetoder.
 • Fungerar även för användare utan bankkonto.
 • Trygg, internationell plattform.
 • Svensk version av hemsidan.
 • Sajten har en inbyggd plånbok som är enkel och säker att använda.
 • Kundsupport med chatt och utförlig FAQ.
 • Förklarade videos.
 • Låga avgifter.
 • Säker att använda.

Nackdelar

 • Få kryptovalutor finns tillgängliga.

Vanliga frågor och svar

Nej, Paxful är inte bluff/bedrägeri. Paxful är ett seriöst företag som funnits i många år och har kunder i form av privatpersoner och institutioner runtom i hela världen.

Ja, Paxful är säker och laglig att använda i Sverige. Paxful är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och verkar i enlighet med svensk lag. Läs mer om kryptovalutor hos Skatteverket.

Hos Paxful kan man köpa kryptovalutorna:

Nej. Hos Paxful kan man inte köpa NFTs.

Ja. Paxful har en app.

Nej. Paxful erbjuder inget kryptokort.

För att logga in på Paxful besöker du deras hemsida, letar efter en länk eller knapp som heter "Logga in" eller "Mina Sidor". Denna finns vanligtvis uppe i högra hörnet på hemsidan. Fyll i dina inloggningsuppgifter, såsom användarnamn och lösenord, eller använd BankID för att logga in.

Komplett recension av Paxful

Paxful är en Peer-to-Peer handelsplats för kryptovalutor, tidigare både Bitcoin och Ethereum men numer bara Bitcoin. Köpare och säljare möts och handlar kryptovalutor mellan varandra i en säker miljö.

Plattformen fungerar som en mellanhand. Varje transaktion som sker på plattformen sker via Paxful, och allt går därför säkert till.

Den främsta fördelen med Paxful är de över 350 olika betalmetoderna som erbjuds.

Till exempel kan du handla kryptovalutor med:

 • Swish
 • PayPal
 • VISA-/Mastercard-/Kreditkort
 • Skrill
 • Wise
 • Neteller
 • M.fl.

Utöver det stora antalet betalmetoder erbjuder företaget även andra tjänster, till exempel fysiska Bitcoin-bankomater som finns i många delar av jorden, m.m.

Så fungerar Paxful

Att komma igång med Paxful går enkelt till: du väljer att registrera dig som privatperson eller som företag. Du kan registrera dig med telefonnummer eller med en e-postadress. Processen är snabb och när du verifierat din e-post eller telefonnummer så är det bara att sätta igång och börja handla digitala valutor.

Det finns olika begränsningar för hur verifierad en användare är på plattformen. För den som genomgår den sedvanliga KYC-processen, som krävs enligt europeisk lag, så lyfts alla restriktioner och man kan nu börja handla på plattformen utan begränsningar. Läs mer om varför man måste verifiera sin identitet genom KYC på kryptohandelsplattformar.

En stor fördel med Paxful är att plattformen har en inbyggd Bitcoinplånbok, även kallad ”Wallet”, som du som registrerad användare kan använda för att säkert och smidigt förvara dina kryptovalutor.

Du har tillgång till plånboken både via dator och mobil. Paxfuls app har stöd stöd för både Android och iPhone. Med appen så kan du se dit innehav i valfri valuta, som exempelvis svenska kronor, och följa utvecklingen i ditt innehav samt handla, köpa och sälja kryptovalutor.

Så handlar du

För att komma igång och köpa eller sälja Bitcoin på plattformen så besöker du plattformens hemsida och väljer ditt val. Du väljer om du vill skapa ett köp- eller säljerbjudande, eller om du vill ta någon annans existerande köp- eller säljerbjudande på plattformen. Handelsmetoden beskrivs som ”peer-to-peer” och innebär att två parter handlar direkt med varandra.

När du valt om du vill köpa eller sälja så väljer du därefter önskad betalmetod. Du kan välja mellan PayPal, Swish, banköverföring, Skrill, Western Union eller någon annan av de över 350 st. olika betalmetoderna som plattformen erbjuder.

När du valt betalmetod så påbörjas din order. En annan användare godtar snart ditt köp- eller sälj och ett chattfönster dyker upp.

Du och köparen/säljaren kommer överens om betalning och därefter så genomförs betalningen. Båda parterna sänder respektive belopp till varandra och därefter så genomförs ordern.

Så säkrar plattformen transaktioner

Under hela processen så vakar Paxful över transaktionerna. Om någon part inte sänder över beloppet enligt överenskommelse så kan motparten rapportera det till Paxful. Paxful går igenom transaktionen och löser tvisten så att båda parter får tillbaka det de sänt över. Plattformen har också ett betygsystem där verifierade och legitima säljare har goda betyg och ett gott rykte på plattformen, vilket gör det enklare att endast handla med verifierade säljare på plattformen.

Paxful är en av världens största handelsplattformar för kryptovalutor och har över 6 miljoner användare som använder plattformen för sina kryptotransaktioner. Mer om Paxful.

Kostnad

Paxful har relativt låga avgifter som debiteras baserat på vald betalningsmetod. Avgifterna är en viss procent av försäljningspriset.

Vid överföring från vanligt bakkonto så är avgiften 0,5%, men den här högre för exempelvis presentkort. Vid uttag av vissa digitala valutor så tillkommer en uttagsavgift, dock så är den låg vid större uttag. Paxful har inga andra avgifter. Inga månadsavgifter eller uppläggningsavgifter tillkommer. Mer om Paxfuls avgifter.

Går det att tjäna pengar med Paxful?

Paxful ger användarna goda möjligheter till att tjäna pengar genom att sälja krypto. Till exempel så kan du som säljare sätta ditt pris på de kryptovalutor som du vill sälja och du kan även välja betalningsmetod, som exempelvis Swish. Det gör att du kan nå ut till potentiella köpare som föredrar just den betalningsmetoden och är villiga att betala ett högre pris för att snabbt kunna Swisha vid ett köp av kryptovalutor.

Den här typen av peer-to-peer-försäljning gör det möjligt att tjäna pengar genom att sälja kryptovalutor på Paxful. Dock så är det viktigt att veta att all försäljning som görs hos Paxful klassas som en inkomst och behöver därmed också beskattas. Mer om kryptoskatter och hur de fungerar.

När du säljer kryptovalutor så fungerar Paxful som en mellanhand och garanterar säkra transaktioner mellan samtliga parter.

Säkerhet

Paxful är en säker plattform och används av över 6 miljoner användare världen över. För att säkerställa så att transaktioner sker på ett bra och säkert sätt så agerar Paxful mellanhand vid alla transaktioner som görs på plattformen.

Plattformen tillämpar KYC (Know Your Customer) och AML (Anti-money laundering), för att säkerställa så att marknadsplatsen är säker.

Plattformen kräver även ID-verifikation vid stora belopp.

Verifieringen syns inte för andra användare utan endast Paxful, för att säkerställa så att användarna på plattformen är verifierade och legitima innan de handlar kryptovalutor på plattformen.

Vem kan Paxful passa för?

Plattformen kan vara ett alternativ för personer som vill köpa och sälja Bitcoin eller andra digitala valutor på ett flexibelt sätt.

Handelsplatsen kan passa den som vill ha ett stort val av betalningsmetoder, som exempelvis Swish eller PayPal, och som är intresserad av att köpa eller sälja Bitcoin. Plattformen kan även vara ett alternativ för den som vill tjäna pengar på att sälja kryptovalutor.

PaxBot, videos och utförlig FAQ

Paxful har ett hjälpcenter med mycket material för att underlätta för användare. I Paxfuls hjälpcenter så finns förklarande videos, guider på hur man gör, möjligheten att chatta med PaxBot för hjälp och en utförlig FAQ på många vanliga frågor.

Om du inte hittar svaret på din fråga så kan du även kontakta plattformens kundtjänst, som kan nås genom e-post.

Om företaget

Paxful grundades 2015 av Ray Youssef och Artur Schaback. Företagets huvudkontor är i New York, USA och företaget har lokala kontor i Estland, Storbritannien, Filippinerna och Dubai. Företaget är snabbväxande och har över 200 anställda.