Investera i NFT

Investera i NFT (Non-Fungible Tokens): Så Kommer Du Igång 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
eToro

Bästa NFT-mäklaren 2024

eToro är den bästa NFT-mäklaren enligt Payup 2024. eToro erbjuder handel med ett brett spektrum av finansiella instrument såsom aktier, kryptovalutor genom CFD:er, valutor och råvaror. Plattformen tillhandahåller unika sociala handelsfunktioner, inklusive möjligheten att kopiera andra investerares handel. Med konkurrenskraftiga avgifter, ett flerspråkigt gränssnitt inklusive svenska, och ett starkt fokus på säkerhet, ger eToro tillgång till globala marknader för investerare på alla nivåer.

Jämför NFT-mäklare 2024

Vad vill du investera i?
 • Populärast 2024
  Seriös plattform för både nya och avancerade investerare

  eToro

  På eToro kan du investera med:
  • CFD
  • Krypto-CFD:er
  • Valutor
  • Aktier
  • NFT

  På eToro kan du handla med CFD-kontrakt som omfattar ett brett utbud av underliggande tillgångar, inklusive börshandlade produkter som aktier, råvaror, ETF:er, index, valutor och kryptovalutor genom CFD:er. eToro omdöme

  Minimum insättning: $50 USD
  76% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar. Kryptovalutor är volatila och oreglerade handelsinstrument. De har ingen investeringsskydd inom EU. eToro regleras av CySEC (#250/14).
 • ByBit

  På ByBit kan du investera med:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  ByBit är en stor och snabbt växande plattform för handel av kryptovalutor. Med ByBit så kan du inte bara handla kryptovalutor utan även derivatinstrument som krypto-optioner, "perpetuals" och mycket mer. ByBit omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • Coinbase

  På Coinbase kan du investera med:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda. Coinbase omdöme

  Minimum insättning: $1 USD
 • Kraftfull allt-i-ett kryptoplattform

  Binance

  På Binance kan du investera med:
  • Kryptovalutor
  • NFT

  Hos Binance kan du inte bara handla kryptovalutor men även warranter, terminer och andra börshandlade produkter. Binance är en av världens mest använda kryptoplattformar. Binance omdöme

  Minimum insättning: Ingen

Investera i NFT: Så går det till

De flesta av oss har hört talas om ”NFT:er”, och vi har antagligen hört lika mycket om domedagsprofetior som stor potential att tjäna pengar. Vad gäller egentligen, och hur kan man framgångsrikt köpa eller sälja NFT:er?

Sammanfattat så kan man säga att NFT (Non-Fungible Token, ibland översatt till ”icke-fungibel token” på svenska) fungerar som ett värdebevis på en digital vara. Du kan inte hålla varan fysiskt i handen utan den finns digitalt på blockkedjan. Som NFT-ägare så äger du de nycklar som du behöver för att kunna skicka NFT:n vidare till någon annan. Med andra ord så kan du bevisa dig vara ägaren av NFT:n och skicka den till någon annan, om du skulle vilja sälja den.

Det finns fallgropar för den som inte är insatt, men också enorma möjligheter att tjäna pengar för den som bemödar sig att förstå hur investeringar i NFT fungerar.

Hur man kan investera i NFT:er

NFT-handel och att investera i kryptovalutor är starkt ihopkopplade. Ska du handla NFT:s så är det därför värt att förstå hur tekniken fungerar, och varför digitala varor kan ha ett verkligt värde. Ser du klart relationen mellan krypto, NFT, metaverse och blockchain så kan du inte bara undvika misstag, utan också se trenderna och göra bra affärer.

Det finns sätt att köpa NFT och sälja NFT utan att direkt bli involverad i kryptovalutor. I grunden innebär det att du konverterar dina ”riktiga” pengar till en kryptovaluta, som Bitcoin eller Ethereum, som du sedan byter mot en NFT.

Vilka kryptovalutor och blockkedjor har stöd för NFT?

För det första så bör du känna till att både kryptovalutor och NFT-handel är beroende av så kallade ”blockchains”, eller blockkedjor på svenska. Det är på blockkedjorna som själva handeln sker.

Den vanligaste beskrivningen av en blockchain är en ”decentraliserad databas”. Vad innebär då det? Kort så betyder det att alla transaktioner som genomförs på blockkedjan kopieras och lagras på flera datorer i ett nätverk, till skillnad från en databas som endast lagrar data i en dator. Fördelen med blockkedjan är att det i princip är omöjligt att ”fuska” och dölja transaktioner.

Det är dock viktigt att förstå att det finns flera blockchains och att inte alla har stöd för NFT:s. Bitcoins blockchain, till exempel, har i dagsläget inte stöd för NFT-handel. Ethereum, Solana eller Fantoms blockkedjor, däremot, har stöd för NFT:s.

Det är också viktigt att veta att samma NFT kan befinna sig på flera blockkedjor. En digital vara som är unik på Ethereums blockkedja, kan också vara unik på två blockkedjor. Skapare av digitala gods väljer därför oftast en blockkedja att skapa sin NFT på och därefter så anses den digitala varan vara den ”officiella”.

Innan du handlar med NFT:s så är det viktig att vara påläst och veta hur det fungerar, det är tricket för att lyckas med en framgångsrik NFT-handel.

Vanliga frågor och svar

I takt med att digital teknik utvecklas och integreras allt mer i våra liv, framträder nya former av ägande och värdesk...Läs mer

NFT:er, eller Non-fungible tokens, är en stor snackis inom kryptomarknaden. Bland anledningarna är att många gjort otro...Läs mer

NFT, en förkortning för Non-Fungible Token, har varit en av de största snackisarna det senaste året. I takt med att all...Läs mer

Vilken NFT man ska köpa beror på vad man är intresserad av. Det finns massor av olika sorters NFT som man kan köpa, såsom konst, spelobjekt, musik, filmer, samlarobjekt och annat. Genom att titta runt på marknadsplatser kan man se vilka NFT som finns tillgängliga.