Kryptokort

Hitta Bästa Krypto Kort: MasterCard, Visa, Kredit- / Kontokort 2024
Payup P icon
Bitpanda

Bästa kryptokortet 2024

Bitpanda är det bästa kryptokortet enligt Payup 2024. Bitpanda, grundat 2014 i Österrike, är en väletablerad plattform för handel med digitala tillgångar. Plattformen erbjuder en mängd investeringsalternativ som kryptovalutor och kontrakt med aktier och ädelmetaller som underliggande tillgångar, med särskilt fokus på användarvänlighet och säkerhet. Registreringsprocessen är smidig och inkluderar en KYC-process för att säkerställa användarnas skydd.

Jämför 4 st. kryptobörser som erbjuder kryptokort 2024

 • Populärast 2024
  Kryptoplattform med handel av mer än bara kryptovalutor

  Bitpanda

  Hos Bitpanda kan du få:
  • Kryptokort

  Bitpanda är en kryptoplattform som erbjuder en användarvänlig handel med ett brett utbud av digitala tillgångar, kännetecknad av relativt låga avgifter och hög säkerhet. Bitpanda omdöme

  Minimum insättning: 125 SEK
 • Kraftfull allt-i-ett kryptoplattform

  Binance

  Hos Binance kan du få:
  • Kryptokort

  Hos Binance kan du inte bara handla kryptovalutor men även warranter, terminer och andra börshandlade produkter. Binance är en av världens mest använda kryptoplattformar. Binance omdöme

  Minimum insättning: Ingen
 • Coinbase

  Hos Coinbase kan du få:
  • Kryptokort

  Coinbase är en av världens största kryptomäklare. Plattformen är enkel att komma igång med och erbjuder handel med de största kryptovalutorna. Coinbase har även en app som är smidig och enkel att använda. Coinbase omdöme

  Minimum insättning: $1 USD
 • Uphold

  Hos Uphold kan du få:
  • Kryptokort

  Upholds enkla gränssnitt och kompatibilitet med webbläsare gör plattformen till ett smidigt alternativ för den som vill köpa, sälja och förvara kryptovalutor. Upholds app gör det smidigt att hålla reda på kryptovalutorna var man än är. Uphold omdöme

  Minimum insättning: $10 USD

Om kryptokort

Vill du betala med kryptovalutor i vanliga butiker och online? Då kan ett krypto kort vara ett alternativ.

Krypto kort fungerar som vanliga betalkort, men istället för att pengarna dras ifrån ditt bankkonto så konverteras en del av dina kryptovalutor till fiatvaluta när du använder kortet.

Kryptokort kan vara ett val för dig som köpt kryptovalutor och vill använda dem för betalning i vardagen.

Vad är ett kryptokort?

Ett krypto kontokort är ett debetkort eller ett kreditkort, exempelvis ett Visakort eller MasterCard, som du använder om du vill betala med kryptovalutor.

Kortet används för betalning i vanliga butiker och online, precis som vilket betalkort som helst! Den stora skillnaden är att det är kryptovalutan som du äger som konverteras till fiatvaluta, som exempelvis SEK eller USD, innan eller vid betalning.

Hur fungerar krypto kort?

Kryptokort fungerar som vanliga kredit- och debetkort, med den stora skillnaden att du inte behöver något bankkonto för att använda den här typen av betalkort. Pengarna för betalningen dras istället från ditt kryptoinnehav, vilket är mycket smidigt när du vill köpa något med kryptovalutor. Relaterat: Vad är skillnaden mellan betal-, bank- och kreditkort?

De allra flesta butiker accepterar inte kryptovalutor, som exempelvis Bitcoin eller Ethereum, som betalmedel. Därför måste ditt kryptoinnehav konverteras till fiatvaluta (som exempelvis Svenska kronor eller Amerikanska dollar) när du betalar i butiken.

Konverteringen kan ske automatiskt vid betalning, och då kommer ditt kryptosaldo minska varje gång du betalar med kortet. Det är även möjligt att växla manuellt från krypto till fiat innan betalning, exempelvis en eller flera gånger i månaden. Manuell växling är särskilt bra om du vill flera transaktioner att deklarera i din skattedeklaration.

Läs mer: Så här fungerar skatten på krypto kort

Om du äger ett krypto kreditkort, exempelvis VISA så kan du handla med krypto upp till den nivån som du är beviljad med kortet. Du betalar tillbaka krediten i slutet av månaden eller inom det angivna avtalet.

Se kryptomäklare som erbjuder krypto kort

Hur skaffar jag ett kryptokort?

Det finns flera populära krypto kort på marknaden, exempelvis Coinbase Card, Binance Card och Uphold Card.

Det är viktigt att läsa på om de olika korten och att jämföra avgifter, förmåner samt hur många kryptovalutor som respektive kort kan hantera. Krypto korten ansöker du om på respektive hemsida.

Vanliga frågor och svar